To jest niestety trochę bardziej skomplikowane.
Te katalogi niestety potrafią się mylić.
Można jaśniej bo już się pogubiłem? ;) Co jest skomplikowane? Kilka pierwszych lepszych aukcji z alledrogo mówi, ze sprzęgło pasuje zarówno do 1.9 8v 115KM jak i do 1.9 16V 150KM czyli wnioskuje, że są identyczne i kres ich możliwości to okolice 350NM?
Czyli do mojego 8V w zupełności by wystarczyło bo docelowo urządzało by mnie 160km i koło 370NM... na razie fmic + remap na jakieś ~145KM ~320NM zobaczymy jak długo pojeździ na tym co zostało, a później będę myślał co dalej ;) Tak jeszcze z ciekawości czy skrzynia 6 biegowa z 16V podpasuje bez większej rzeźby do 8V?
Pływak-zgadza się ori sprzęgło z 16v starczy do okolic 400Nm ,ale jeśli nie planujesz żadnych szleństw,ścigów.W innym przypadku przy ostrych startach ori sprzęgło jest niestety zbyt delikatne,wiem po swoim ;).
Szalenie jestem ciekaw ,czy to pancerne sprzęgło ,któe ma kecaj77 podejdzie do 1,9.To by była super wiadomość i można śmiało założyć ,że idealne rozwiązanie nawet przy grubych modach.Organiczne sprzęgło,w pełni funkcjonalne,o wytrzymałości spieku ( lub lepiej),to by było cos.
BTW . Pisałem do CInka:prosił przekazać przeprosiny innym userom i okazać chwilke cierpliwości.W weekend odpisze na pytania i zagadnienia.
To sprzęgło co ma kecaj nie pasuje do 1.9 już pytałem Cinka o ten zabieg. Dwie inne skrzynie, tam jest o wiele łatwiej niż u nas. Pozostaje nam czekać.
Cinek na pewno cos wymysli, byc moze okazie sie cos w sprawie plotek o adopcji z ducato.
A już miałem nadzieję.No nic trzeba czekać.Najgorsze jest to,że nikt nie opracował ,póki co, mocnego sprzęgła organicznego do jednostki 1,9 JTD.Nawet zagraniczne fora opierają się maxymalnie na spiekach ,co jest średnim rozwiązaniem.Cinek działaj ,jesli faktycznie masz dobrą koncepcję ,będziesz pionierem :).