bardziej awaryjny co nie znaczy ,że awaryjny od moiego poprzedniego czyli suzuki, ale tak samo jak inne marki znajomych czyli renault citroen i audi a4
Printable View
bardziej awaryjny co nie znaczy ,że awaryjny od moiego poprzedniego czyli suzuki, ale tak samo jak inne marki znajomych czyli renault citroen i audi a4
Tak jak pisali koledzy: silnik najlepszy wybrałeś. Przy kupnie koniecznie niech ją zobaczy ktoś kto się zna na tych autach: dobry mechanik albo sprawdź w serwisie. Jak nie kupisz jakiejś zajeżdżonej padaki to będziesz zadowolony. A co do krążących opinii: nie spotkałem się nigdy aby ktoś kto takie mądrości wygłasza kiedykolwiek miał do czynienia z Alfą :)
Ja zrobiłem w 18 m 90 tyś. Jeżdżę na Taxi w Krakowie. Zawieszenie - wymieniałem górne wahacze i lepiej kup lepsze np. TRW ok. 230 doł 320 góra.(ja jestem zadowolony) padają tuleje przedniego stabilizatora, u mnie po 60 znów stuka lewa. Dołu i tyłu nie ruszałem. Jak na razie ok. Termostat koło 200. Sprzęgło 700, uważaj na dwumas - drogi. Amory blischtein (chyba tak się pisze) B5 kompletny za 320 jeden. Koło napędowe 260. Kompletny rozrząd koło 600. Pasek klinowy 62. Rolka napinacza chyba 60, napinacz coś koło 100. Świece żarowe koło 50. Popatrz na ceny na Allegro. Silnik super. Leje olej wymieniam filtry i tyle.
Moim zdaniem powtarzając moim, auto nie dla osób przewrażliwionych i nic nie umiejących zrobić koło auta.I nie mających chęci bo jak są chęci można wiele. Serwis za drogi.
- - - Updated - - -
Ps. Dużo opinii o alfach jest zasłyszanych. Najczęściej powtarzają je osoby nie mające alfy a nawet nie jeżdżące nią nigdy. Osoby, które ze mną jeżdżą doceniają ponadczasową sylwetkę, dynamikę i wygodę.
Kupiłem 1.9 jtd z przebigiem 162 tś do 200 tyś czyli przejechałem 40 tyś km, doołżłem w sumie 3 tyś pln. Teraz muszę zrobić świece żarowe ok 120 kpl. wachacze z tyłu 2 szt plus 2 tuleje ok 200, zbieżność i geometria całości 180
Powiem tak , Alfa 156 jest naprawdę pięknym autem :) Silnik 1.9 pancerna jednostka tak samo jak 2.4. Sam z początku szukałem 1.9 ,ale że trafiałem na zajechane modele szukałem dalej i przez przypadek trafiłem na zadbane 2.4jtd:) .Prowadzenie bajka ,części w przystępnej cenie! Awaryjność tego auta bierze się z tego że ktos od kogoś słyszał podał dalej i każdy gada że alfa się psuje ,a ja zawsze się pytam a miałeś może alfe że oceniasz ? " nie słyszałem" Sam jestem człowiekiem , który nie ocenia dopóki czegoś nie zobaczy itd Dlatego na temat alfy się nie wypowiadałem dopóki nie kupiłem! Tak jak pisałeś auto w przystępnej cenie bo możemy za tą cene dostać stare audi np a4 ,ale wsiądź do audi a wsiądź do alfy różnica kolosalna na korzyść alfy!Jest to na pewno auto dla kogos kto chce się oderwać od tej szarej rzeczywistości nudnych golfów audi passatów itd.... Do tego jeszcze alfa posiada bogate wyposażenie skóra klimatyzacja pełna elektryka :cool:Dlatego Polecam to auto ,ale warto poszukać troszke dłużej niż kupić auto które będzie tzw"skarbonką"
Chciałem się dowiedzieć jakie jest takie minimum rozglądania się za 156. Czy za 7-8tyś kupię w miarę dobrą, żeby na start nie wkładał jeszcze z 3 tyś, bo jakieś ukryte wady. :) z góry dzięki.
jeżeli liczyć rozrząd plus olej i filtry to myślę że jakieś 1500 złociszy warto mieć, no może przesadziłem ale niech coś nagle wyskoczy....
tak czy inaczej za w miarę dobrze utrzymaną furmanke 10tyś musisz szykować co nie znaczy,że za7-8tyś nie kupisz i sam będziesz po kolei porobisz co będzie trzeba:)