to jest alfa więc co się dziwisz...:D
Fakt , w Alfie zawsze muszą być cuda na kiju zeby człowiek przy robocie nawkur*** się , nawalił , napłakał i wymienił pół samochodu .
wiem coś o tym...:(
---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 19:44 ----------
bo jak alfa zacznie walić focha i pokazywać na co ja stać...to jej właściciel ma przerąbane grzecznie mówiąc...:)
Dwie zasady o których trzeba pamiętać mając TS 16V:
1.wymianiać olej nie póżniej niż co 10 tys. km
2.nie 5W40 i nie żadne 15W40 jak ktoś wcześniej doradził, tylko dobry olej 10W40 lub 10W60(lepszy do ostrzejszej jazdy), np. Valvoline, Agip, Motul...
Nie stosowanie się do tych zasad to proszenie się o kłopoty :)
---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:46 ----------
Ale rada którą udzieliłeś dotyczy chyba silnika 8V, bo nie sądzę żeby przeciąganie wymiany oleju w 16V do 18 tys. było wskazane :)
Ciekawe z tym olejem .
Bo jak dla mnie 5w40 jest chyba najlepszym rozwiązaniem . Zwłaszcza ze ma on najlepsze właściwości smarne w wysokich temperaturach .
Nie wspomnę ze na 10w40 , czy tam 5w40 , oleju nie trzeba tak często zmieniać czyli ja bym powiedział ze 20 tys. powinien samochód spokojnie smigać
a teraz pytanie , bo na allegro nie widzę ile kosztuje ten filtr oparów benzyny czy jak się to tam zwie ?
jest to w ogóle wymienne ?
jaki zawór ? mów po ludzku bo wiesz ze raczkuje w benzynie ( i już mnie ona wkur**** )
tak sob ie patrze ze w tym układzie jest jeszcze jakaś lampa elektronowa --- cuda , cuda na kiju :P
Jutro będziesz miał sondę . Filtr oparów paliwa też . Drzwi jutro zdejmę ale nie wiem czy dam radę bo muszę skoczyć do Zamościa . Nie lej jej 5w40 to ci dobrze podpowiadają . Zalej 10w40 lub 10w60. Polecam Agip Racing jeżeli chodzi o 10w60 ale uważaj bo można trafić rozlewanego u Rumunów i dla tego ja zrezygnowałem na rzecz Motula. Wieczorem zadzwonię to pogadamy na temat kół zimowych .