Morał jest taki żeby zaczynać od rzeczy oczywistych i najtańszych zanim zacznie się wybierać numer do providenta.
Printable View
Morał jest taki żeby zaczynać od rzeczy oczywistych i najtańszych zanim zacznie się wybierać numer do providenta.
Witam. Podpinam się pod temat. Mam podobny problem. Brak nawiewu i co za tym idzie klimatyzacji. Tak samo jak u kolegi podświetlają mi się pokrętła, na wyswietlaczach nie ma nic, brak reakcji na cokolwiek. Bezpieczniki były sprawdzane (pod kierownicą f31 i f39) Może jeszcze gdzieś indziej są bezpieczniki? Alfę mam od tygodnia. Na początku działało ale wentylator pracował głośno przy czym siła nawiewu była raczej umiarkowana.
A zapomniałem jeszcze o jednym. Zakupiłem na pewnym serwisie aukcyjnym używany panel klimatyzacji i sytuacja wygląda tak samo.
Ponawiam temat, niestety...
Pierwsza próba reaktywacji panelu nawiewu to wymiana spalonego bezpiecznika pod kierownicą. Spotkało mnie to jeszcze raz kilka tygodni później i tez panel działał.
W ostatnim tygodniu panel przestał chodzić więc pomyślałem, że znowu bezpiecznik. Jednak ku mojemu zdziwieniu bezpieczniki są w porządku.
Zdecydowałem się podłączyć inny działający panel z innego auta i też nie działał w mojej alfie. Pokrętła podświetlone, wyświetlacze nad nimi ciemne, bez podświetlenia.
Proszę o pomoc w temacie.
Sugestie?
Może poszedł któryś z silniczków nawiewu, może ten główny, chyba są cztery takie silniczki....