to w sumie nie jest przekaźnik tylko układ przerywacza kierunkowskazów..Cytat:
Napisał fiergloo
jak coś to mam taki w zapasie .. w ASO chą za niego dość duże pieniądze :roll:
Printable View
to w sumie nie jest przekaźnik tylko układ przerywacza kierunkowskazów..Cytat:
Napisał fiergloo
jak coś to mam taki w zapasie .. w ASO chą za niego dość duże pieniądze :roll:
dzięki Koledzy za odpowiedzi-w weekend będę kombinował. wczoraj sie dowiedziałem u na prawdę niegłupiego mechanika, ze mam hydrauliczny napinacz jednak, bo nie widzi śruby a rozrząd jest do wymiany. więc skończy się tym, że sam go będę chciał naciągnąć, choć boję się piekielnie. za to naprawiłem kierunek i bardzo dziękuję za pomoc-przekaźnik nie styka po prostu :)
jakie ryzyko wiąże się z tym naciąganiem?z jednym z forumowiczów rozmawiałem na gg, twierdzi, ze żadne-jeśli tylko śruby nie wykręcę całkowicie. jak sądzicie?jest opcja, ze przeciągnę na przykład?że mu zaszkodze?
a bo ja taki strachliwy jestem... :)
Pozdrawiam i jescze raz dzieki za odpowiedzi ;)
Wydaje mi sie ze TS nie ma hydraulicznych napinaczy :D
dzieki za porady co do parowania prawdopodobnie przyczyna był filtr przeciwpylkowy tylna szyba heheh glupie spalil sie bezpiecznik ten obok akumlatora tylko dziwilem sie ze ogrzewanie lusterek dzialalo czyzby osobny bezpiecznik?
wiem-jak piszę-tracę zaufanie do mechaników i sam sie bedę musiał niektórych rzeczy nauczyć. stąd moje pytania. Podpowiedzcie coś Panowie ;)
no i Panowie-ZONK. już nabluźniłem na mechanika, już się odgrażałem-a tu-MAM HYDRAULICZNY NAPINACZ ŁAŃCUCHA ROZRZĄDU W ALFIE 164 2.0ts! i co więcej to on nieładnie hałasuje i co więcej nie zamierzam wcale go robić, bo rozrzad jest ładnie napięty. co Wy na to?trafiłem unikat?czy silnik nie z tego auta?
w 2.0 16V hydraliczny napinacz??
Zrób zdjęcie może, bo to dość ciekawe
W 164 nie było Twin Sparka 16v. Były Twin Sparki 8v i silniki z Themy R4 Turbo 8v.Cytat:
Napisał Majkel
dokładnie. mam 8v. i ni cholery nie pasuje pod rysunki z autodaty i softu innego.
W starym T.Sie jest łańcuch rozrządu i napinacz mechaniczny , napina sięgo tak jak w starej ładzie . temat wielokrotnie wałkowany na tym forum