-
moja 156 ma drewniana kirownice i srodkowy panel + skora, specjalnie takiej szukalem, jak widze 156 bez drewna to wyglada ponoro jakos i brzydziej. a co do polysku drewna to moj ma nawalone 220 tys i kierownica blyszczy jak na plaku, chociaz go nie uzywam lecz srodkowy panel troche ciemniejsy i mniej ale rowniez blyszczacy. a co lepsze na takiej kierownicy nie widac zadnego sladu uzydkowania, nawet najmniejszego otarcia co domysam sie ze w skozanej bylo by zupelnie odwrotnie
-
A ja właśnie dzisiaj, wywaliłem drewno na rzecz skóry i pseudo aluminium ze swojej 156.
W sumie jakiś wielkich różnic między skórzaną, a drewnianą kierownicą nie ma na dłuższą metę (choć moim zdaniem bezbarwny na drewnie w lecie bardziej się nagrzewa), ale mam granatową tapicerkę, a do niej brązowe drewno, to wogóle nie pasuje.
-
ja u siebie też mam drewno - konsola, kierownica, i gałka zmiany biegów, i w końcu postanowiłam je wywalić, konsolę zmieniam na carbon a resztę daję obszyć czarną skórą przeszytą zieloną nitką, łącznie z mieszkiem skrzyni i ręcznego. A nitka zielona bo tapicerka z weluru jest w tym kolorku to żeby pasowało. Co prawda na drewnianej nie widać tak śladów zużycia, skóra się jednak po jakimś czasie przeciera, ale u mnie zdecydowały względy estetyczne, po prostu mi się to nie podoba i muszę zmienić. Drewno zdecydowanie bardziej pasuje moim zdaniem do jasnej, bananowej tapicerki, do czarnej i innych kolorów to już jest gorzej.
-
-
a i tu sie zgodze drewno bardziej pasuje do jasnych wnętrz.. ja właśnie takie posiadam..