Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Temat: Skóra & Drewno

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie Skóra & Drewno

Witam
    od niedawna jestem posiadaczem alfy 166.3.0 lecz nie udało mi się kupić auta w 100% takiego jakiego szukałem
    silnik trafiony lecz wnętrze.. nie do końca, szukałem alfy z takim wnętrzem jaki mam na awatarze.. no i prawie udało się
    brakuje tylko pakietu drewna żeby moje zachcianki wzrokowe zostały spełnione.
    i tu rodzi się pytanie
    skórzana kierowca trzyma się dobrze pewnie a jak to jest z drewnem?
    czy nie jest tak ze drewno tylko dobrze wygląda i jest łatwiejsze w utrzymaniu, ale nie posiada tych właściwości jakie ma posiadać kierownica?

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Moge stwierdzic,na bazie wlasnego doswiadczenia-osobiscie wole skorzane kierownice.Mialem 156 2.0 Ts,w wersji a la drewno.Przejechalem tym autem 150.ooo tys.km.Jak jezdzilem normalnie to bylo ok.Lecz w sytuacjach stresowych,gdy reka zaczyna sie pocic,ta niby kiera drewnopodobna zaczyna byc niebezpieczna.Co prawda posiada na calym obwodzie,taki bialy pasek antyposlizgowy.Osobiscie wole kierownice skorzane,a juz w wersji Ti jest THE BEST.Fantastycznie lezy w dloni,dopracowana w kazdym szczegole

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Moge stwierdzic,na bazie wlasnego doswiadczenia-osobiscie wole skorzane kierownice.Mialem 156 2.0 Ts,w wersji a la drewno.Przejechalem tym autem 150.ooo tys.km.Jak jezdzilem normalnie to bylo ok.Lecz w sytuacjach stresowych,gdy reka zaczyna sie pocic,ta niby kiera drewnopodobna zaczyna byc niebezpieczna.Co prawda posiada na calym obwodzie,taki bialy pasek antyposlizgowy.Osobiscie wole kierownice skorzane,a juz w wersji Ti jest THE BEST.Fantastycznie lezy w dloni,dopracowana w kazdym szczegole

E tam przesadzasz z tym drewnem, moja 156 to obecnie weekendowy funcar do latania po torze i nie ma żadnego problemu z drewnianą kierownicą.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciek84
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    156 2.5 V6 SW Full FL

Domyślnie

Kupuj drewno. Przekładka bardzo prosta. Z obu będziesz zadowolony

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

z takim właśnie żyje zamiarem tylko nie do końca wiem jak ściągnąć konsole nie przyglądałem się jej za dokładnie i nie mam pomysłu jak do niej sie zabrać nie chciał bym połamać jakiś ewentualnych zatrzasków zęby później odstawało i t p.. może ktoś już ściągał a może jest jakiś link na forum jak to delikatnie wyciągnąć?

hjeniu
    Gość

Domyślnie

Generalnie to auta z drewnianymi kierownicami winno się prowadzać w skórzanych rękawiczkach

Użytkownik Znawca Avatar tomasz switala
    Mieszka w
    piła
    Auto
    alfa 156 2,4jtd

Domyślnie

ja znowu w swojej 156 mialem drewno i zamienilem na skore moze do 166 lepiej to pasuje bo wedlug mnie do 156 wogole

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

to jest fakt ładne rekawiczki ładna kierwoica bajeczka..
    tak poza tematem... czy tez was wnerwia wyszukanie czegokolwiek na forum albo ja nie potrafię sprecyzować tego czego szukam albo ta wyszukiwarka tak szuka ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciek84
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    156 2.5 V6 SW Full FL

Domyślnie

Cytat Napisał Aroniaa Zobacz post
    z takim właśnie żyje zamiarem tylko nie do końca wiem jak ściągnąć konsole nie przyglądałem się jej za dokładnie i nie mam pomysłu jak do niej sie zabrać nie chciał bym połamać jakiś ewentualnych zatrzasków zęby później odstawało i t p.. może ktoś już ściągał a może jest jakiś link na forum jak to delikatnie wyciągnąć?
    Kiere demontuje się podobnie jak w 156tce.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar proh
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    szukam V6/JTS/JTDm

Domyślnie

A mnie bardzo przypadło drewno do gustu. Więc jak widać każdy ma inne zdanie. I prawda - skórzane rękawiczki do jazdy trzeba sobie zakupić.