chyba żadną, oprócz "nie wywalania" błędu ECU ;)
Printable View
chyba żadną, oprócz "nie wywalania" błędu ECU ;)
Nie, chodzi o tę plastikową kulę wielkości dorodnego jablka na 1. zdjęciu - kula ta leży na rurze dolotowej powietrza.
Natomiast na 3. zdjęciu w dolnym prawym rogu jest widoczny elektrozawór wariatora.
Czujnik podciśnienia. Jaką on w ogóle spełnia rolę?
Wychodzący z niego wężyk jest zaślepiony śrubką.
Jeśli wyciągnę śrubkę będzie to miało jakiś negatywny wpływ ?
Przecież pisałem, że to nie jest czujnik tylko zawór dwukomorowy.
Normalnie, w oryginalnym plastikowym kolektorze, steruje on zmienną długością dolotu.
Najlepiej zobacz to na schemacie, który zamieścił kolega bubu321 w tym temacie w poście nr 417 : http://www.forum.alfaholicy.org/156/...estach-42.html
Witam
Dla wszystkich którzy kiedyś będą szukać informacji o aluminiowym kolektorze dolotowym do Alfy z plastikowym dolotem.
Po wybuchu gazu, znalazłem kolektor alu do alfy 1.6. I teraz z mechanicznego punktu widzenia tak, średnica baranów się zgadza wchodzi idealnie, niestety mocowanie jest przesunięte o ok. 2 cm. Trzeba dorobić jakiś płaskownik lub coś, niestety ciężko jest to przykręcić. Idąc dalej mocowanie przepustnicy pasuje idealnie, lecz trzeba trochę wyciąć blache od mocowania komputera.
I teraz wiele mi pomógł użytkownik SG0240, któremu tutaj dziękuje. W kolektorze alu trzeba zrobić dodatkowy zaworek do odmy, bo go nie ma.
Równiez trzeba inaczej zamontować rurke od recyrkulacji par paliwa, jednak koniec konców jakoś dałem rade i u mnie to pracuje.
Witam mam pytanie czy normalne jest że podczas dodawania gazu słychać dzwięk zasysanego powietrza w okolicy kolektora ssącego ? dodam że wystepuje to tylko kiedy gazu doda się gwałtownie czy to normalne ?