Najlepiej się do nich udać i niech powiedzą na miejscu co się stało, że taki zapach się dostaje. Takie trochę wróżenie z fusów.
Printable View
Najlepiej się do nich udać i niech powiedzą na miejscu co się stało, że taki zapach się dostaje. Takie trochę wróżenie z fusów.
Wiem i pewnie tak będę musiał zrobić. Dzwoniłem do nich i stwierdzili, że ogólnie coś pod maską było poruszone to i można czuć, ale ze to minie. Myślałem, że ktoś z was miał takie doświadczenia z tym związane i coś podpowie. Jutro jadę na wymianę oleju i filtrów wszystkich to może inny mechanik popatrzy czy wszystko ok. Po prostu nie widzę za bardzo przyczyny skąd takie coś mogło się wziąć :)
Dzisiaj wjeżdżając na parking pod sklepem straciłem wspomaganie i pojawiła się kontrolka akumulatora. Do tego doszedł wyraźny odór palonej gumy. Po chwili odpaliłem auto i pojawił się odgłos tarcia. Kulając się do domu chwilami kontrolka gasła i wracało wspomaganie. I teraz pytanie: czy powyższe objawy wyczerpują znamiona awarii alternatora?
Raczej uszkodzenia paska akcesoryjnego lub koła pasowego. Chyba że altek stanął kompletnie ale to trzecia, najmniej prawdopodobna ewentualność.
na 100% koło pasowe
No czyli nie jest tak źle... do wymiany tylko koło jak i pasek. Koszt nieporównywalny do alternatora. Chociaż ten można zawsze regenerować...
pasek nie koniecznie to z koła tak guma śmierdziała kup Dayco
Odn "tylko koło" to masz automatycznie rozrząd do sprawdzenia jeśli pasek wielorowek jest uszkodzony.
No przecież piszę, że tylko jeśli pasek jest uszkodzony.