Dlaczego 1.8 Ci nie leży?
Są jakieś silniki Alfy które nie lubią gazu?
Wysyłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
Printable View
Dlaczego 1.8 Ci nie leży?
Są jakieś silniki Alfy które nie lubią gazu?
Do tego instalacja Droga, którą wiec zanim się zwróci minie dużo czasu, a powoli coraz mniej opłaca się LPG.
Chciałbym jeszcze zapytać o przebieg: czy patrzeć na to? Wiem, e ze najważniejszy jest ogólny stan silnika, lecz może warto omijać samochody posiadający przebieg powyżej pewnej wartości?
W ASO mi o tym wszystkim powiedzą?
To zależy od ASO. Można też kabel i kompa ze sobą mieć.
Dlatego pisałem, że w 147 przed liftem i w 156 to kwestia 250-400zł + chęci :) Czasu aż tak wiele nie potrzeba, ale jeśli auto jest używane ciągle, to już problem, bo część dnia trzeba poświęcić :)
- - - Updated - - -
Tu też się zgadzam :) Prowadzenie moim zdaniem w 156 także lepsze, a waga praktycznie ta sama ...
147 i 156 to dla mnie praktycznie tak samo ładne auta, z lekka przewaga 147. Oba samochody po lekkim obniżeniu i montażu dużych felg wyglądają oblednie:-)
Teraz pytanie do posiadaczy. Na jakie realne spalanie mogę liczyć w 1.8, 2.0 i JTD? wg autocentrum benzyna wychodzi taniej, lecz czy ta różnica jest aż tak duża by rezygnować z poszukiwań diesla?
Chyba kolego spojrzałeś w rubryczkę z LPG.. Benzyna wychodzi drożej i to o ponad 10zł / 100km od diesla. Najtaniej LPG to fakt. Autocentrum przy dużej ilości raportów nie kłamie :)