Hahaha, Maciey poprawiłeś mi humor na cały dzień :D
Misiowóz, dobre :)
Printable View
Hahaha, Maciey poprawiłeś mi humor na cały dzień :D
Misiowóz, dobre :)
Właśnie zgodnie z instrukcją można założyc oponki 195/60 R15 i takie właśnie założylam zimówki na alusach...niestety nie wiem co jest,ale nie można na nich jeździć,autko cały czas obciera spodem po asfalcie...proszę o pomoc co robić!?
AR mam dopiero od 3 miesięcy i będzie to moja pierwsza zima.
Dodam że aluski letnie były w rozmiarze 215/45/17 i teraz jest wielka różnica.
Polecono mi zdjęcie pokrywy silnika,co ma podnieść go o 5 cm,ale czy to jedyne rozwiązanie?Czy zakupić nowe opony w innym rozmiarze? Sorki,że tu piszę,ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego posta,jestem tu nowa:)
Jaki jest stan sprężyn?
Po zmianie z tych 17. na te 15 auto powinno stać tylko 5mm niżej...
Jaka jest odległość między szczytem opony a rantem błotnika?
Zawieszenie obniżone?
Koleżanko, a czy:
1. auto ma sprawne zamieszenie?
2. Czy auto nie posiada sprężyn obniżających?
3. Jakie ET mają te felgi, które posiadasz?
ET, inaczej zwane odsadzeniem, to rozmiar, który mówi nam na ile felga wystaje poza obrys samochodu (im mniejsze ET, tym felga więcej wystaje)
Sprężyny są ok,zawieszenie nie jest obniżone.wszystko jest sprawdzone,sprawne,prawie nowe.
Z tą odległością nie mam pojęcia... myślałam,że po zmianie opon będzie wręcz nawet lepiej
a teraz jest takie jakieś miękkie,nadkoli nie obciera,tylko ten spód
na razie osłonę silnika mam zdjętą,jest w miarę ok,ale to chyba nie rozwiązanie na zimę...nie znam się na tym,czy może to w jakiś sposób zagrażać silnikowi...
- - - Updated - - -
Kolego :)
zawieszenie sprawne(porównywałam w 3 warsztatach)Swoją drogą może ktoś zna dobrego mechanika od 147 z Olsztyna?
A jak poznać sprężyny obniżające? Niby wszystko fabryczne,bez przeróbek i bez obniżania,ale coś mi się moja czarna bestia wydaje niższa niż inne.
Nie wiem jakie są felgi,jak to sprawdzić?
Koleżanko nie musisz sprawdzać ET swoich felg bo akurat to w Twoim wypadku nie ma żadnego znaczenia. Tu chodzi o wysokość Twojego auta względem gleby.
A jeśli chodzi o obniżenie w stosunku do Twoich poprzednich felg to tylko 5 mm -jak już wyżej kolega Ci napisał więc w tym minimalnym obniżeniu raczej bym
powodu nie szukał. A że czujesz teraz bardziej miękkie auto to też normalne ponieważ zwiększyłaś profil opony z 45 na 60 więc naturalnie wiekszy komfort
jest tu odczowalny :)
Hmmm...więc gdzie może być ten powód,skoro na letnich wszystko było ok.To dosłownie stało się po wymianie opon.O komforcie bym tu nie powiedziała hehe,wolę twarde zawieszenie:) a tak to odbijam się jak piłeczka heh.