Napisał
maniakALFY
Sensownym rozwiązaniem jest kpl Valeo (nie mylić niskich cen Valeo w kpl ze sprzęgłem - ponieważ nie ma tam koła dwumasowego tylko zamiennik na sztywne koło zamochowe, rzadko są dostępne takie kpl z valeo, ale istnieją), Luk jest produktem nooo nie do końca nowym, Sachs tak samo, lecz na Sacha bym uważał samo koło dwumasowe można kupić o około 200, 300 zł od Valeo taniej, ale jakoś dzisiejszego Sachsa pozostawia wiele do życzenia, to już nie to samo co było kiedyś. Ciekawym rozwiązaniem jest opcja koła dwumasowego pod hasłem "regenerowane" z ASO, ceny jest bardzo fajna, a jest to produkt w tym momencie już nie do końca prawdopodobnie regenerowany, ponieważ ASO nie życzy sobie już starego do zwrotu, więc z czegoś ten produkt musi powstawać. Także ja polecam koło dwumasowe z ASO, sprzęgło Valeo lub LUK i nie zapomnijcie o siłowniku/wysprzęgliku, pozorna oszczędność paru set złotych, może zaoowocować w przyszłości dopłatą za kolejny demontaż skrzyni, bo np za 20 tys padnie wysprzęglik. Moim zdaniem zabawa w jakieś regeneracje koła dwumasowego gdzieś w jakimś serwisie mija się z celem, takie rzeczy mogą robić posiadacze STARA lub JELCZA - dostanie np tarczy sprzęgła do takich pojazdów graniczy z cudem lub jest mega drogie. Pozdrawiam:)