-
Mogę tylko zgadywać, że przy wymianie miski coś poszło nie tak?! A teraz jest brak ciśnienia oleju w przewodzie, który dochodzi do turbiny.
Mogę tylko zgadywać, że znowu turbo Ci poszło, bo brak było smarowania i zatarło Ci wirnik. Sprawdź luzy wirnika - obym się mylił...
Jeżeli sprawdzałeś luzy przed montażem, to będziesz miał porównanie.
Nie słyszysz metalicznego dźwięku przy przyspieszaniu?
Przed uruchomieniem autka spuściłeś trochę oleju np. do butelki, nie odpalając auta, kręcąc samym rozrusznikiem?
Jeżeli wszystko z tym jest ok, to sprawdź jeszcze raz EGR, ale jeżeli mówimy o utracie oleju, to obawiam się najgorszego...
-
w weekend zabrałem się za błąd P1235, myśląc że to wina zaworku overboost zacząłem się do niego dobierać, po drodze zauważyłem że mam pękniętą rurę od intercoolera do silnika (dolotu), tymczasowo zakleiłem srebrną taśmą do czasu wymiany na sprawną (działa), ciśnienie doładowania prawie idealnie pokrywa się z oczekiwanym).
Potem przesmarowałem zaworek wg instrukcji
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...on_manual.html
elektrozawór jakby nie podawał ciśnienia do turbiny, nie rusza sztangi turbiny, a auto ma muła, błędów brak, test w MES/FES wskazują na prawidłową pracę.
Co może być nie tak??
czy zmostkowanie, ominięcie zaworu da odpowiedź o uszkodzonym zaworze??
-
ok, poradziłem sobie, elektrozawór złożyłem tak że powstała nieszczelność, poprawiłem, sztanga ożyła.