Najlepiej w cały kit, bo nie wiadomo które masz przerwane
Printable View
Najlepiej w cały kit, bo nie wiadomo które masz przerwane
podobno to przerwanie to widać jakby ktoś przeciął nożem. nie wiem tylko w jakie kable się wyposażyć na tę podmiankę. kit jest super tylko że po pierwsze kosztuje dużo ale to bym przeżyl tyle że można kupić tylko za granicą (Czyli mieć kartę kredytową) ici sprzedawcy co to sprzedają to duza część z nich nie wysyla do polski. poza tym powymienianie całego przełącza to jeszcze więcej roboty.
Kit naprawczy jest dostępny w każdym sklepie firmowym Alfa/fiat/lancja
Ja właśnie czekam na wymianę wiązek w jednym z ASO w Warszawie. U mnie przestało działać ogrzewanie tylnej szyby. Auto dokładnie rok po gwarancji z przebiegiem 38tyś km. Koszt wymiany (materiał i robocizna obu wiązek) to 2tyś zł, z czego w moim przypadku FAP finansuje 70% tej kwoty.
Z jakiej racji FAP partycypuje w kosztach i to aż 70%?
też bym chciał się dowiedzieć. daj info jak to sobie wypracować, u mnie ma 36 tyś przejechane i mniej niż rok po gwarancji.
Jesli auto jest i było regularnie serwisowane w ASO to FAP partycypuje w kosztach
Tak jak Maciek napisał. Trzeba się powołać na rozwiązanie serwisowe, powtarzającą się usterkę w wielu egzemplarzach, itp. Była też propozycja naprawy jednego kabelka, za 200-300zł, ale przy kosztach wymiany wiązek na nowe, to bez sensu. Zwłaszcza, jeśli usterka się powtórzy, to po takiej naprawie łatwiej będzie wymienić jeden uszkodzony kabelek.
Nie ma to jak podać cenę z sufitu i dać na nią 70% rabatu jako rzekomą partycypację. Tyle, że finalnie kwota wychodzi ona taka sama albo wręcz wyższa niż w innym ASO które nie robi takich marketingowych tricków, tylko podaje ją wprost. Polecam zmienić ASO i włączyć myślenie :)
W cenie 2 tys. zł za 2 wiązki z wymianą trzeba zapytać ile karatów mają te 10 cm kawałki kabla. No chyba, że serwisujecie Alfę w ASO Ferrari :)
Carserwis za taką robotę liczył sobie 600zł - co przy takiej cenie kitu naprawczego:
http://www.ebay.pl/itm/KABELBAUM-REP...-/310844965361
nie jest ceną wygórowaną