a to chińska podróbka
Printable View
a to chińska podróbka
Jutro Ci zmierze. Został mi jeszcze jeden zestaw;-)
i co założył ktoś może tą nakładkę na zaciski? :D
To ja się pochwalę na jaki kolorek pomalowałem zaciski. Wściekła pomarańcza:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/06/261.jpg
A ja się wreszcie zdecydowałem na cos takiego
Załącznik 171399
Załącznik 171400
fajne kolka :-)
Bardzo ładnie Ci to wyszło ;-)
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Witam potrzebuję naklejki na zaciski jak komuś zostały lub chce sprzedać będę chętny, Warszawa i okolice .
I jeszcze mała podpowiedz myślę nad farbą hammerite jaki sie do tego nadaję "na rdzę" czy lepszy "młotkowy" ?
W poście 38 masz przykładowe foto farby. Pytaj jeszcze i naklejki na forum regionalnym albo zamów na pire.com.pl.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
A widział ktoś miedziane zaciski z białym napisem , kupiłem białe naklejki z myślą o czerwonych zaciskach , ale teraz miedziane mi się spodobały tyle że na miedzianych tylko czarne napisy znalazłem
Polecam farbę hammerite ,żywy połysk i oczywiście dobrze się trzyma przy tym za rozsądną cenę 21zł za 0,25l co wystarcza na 10 samochodów pozdrawiam
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/07/28.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/07/29.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/07/30.jpg
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Zacisk ok ale felga przy nim prezentuje się okropnie i jeszcze bardziej rzuca się w oczy jej stan.
Niestety wyskoczyly pęcherzyki na moich felgach niedługo zbieram się za regenerację orietuje się ktoś jaka miej więcej cena w W-wie aluminiowe 17
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
E tam, bardzo ładna tekstura skały :D
Regeneracja 17 od 100 w Wawie.za sztuke.
Mam oryginalne srebrne zaciski w mojej 9tce. Z przodu duże brembo z napisem ( bdb stan), z tyłu natomiast już nie jest tak kolorowo i chciałbym je odświeżyć na taki sam srebrny. Dobierał ktoś już jakiś lakier do tego koloru?
Najgorzej wyglądają jarzma, fajnie jakby kolor nie różnił się od tego który jest oryginalnie.
Polecacie coś konkretnego?
Cześć koledzy
Nie chce mi się przeglądać całego tematu, podpowie ktoś jaki jest rozmiar napisu na zaciskach duże brembo ?
Orientuje się ktoś, jaki dobrać kolor z palety RAL, aby uzyskać taki kolor jak ma oryginalnie duże Brembo w 159?
A czym wyczyścić pomalowane na czerwono zaciski? Chodzi mi o to że po zimie są bardzo brudne. Pojechałem na myjkę i nic nie pomogło. Macie jakiś sposób na ich umycie?
Tuga zielona? Moze to pył z klocków albo kup Rotona i na kilka razy
gsdgsdgsd
No już zamówiłem zieloną Tuge. Dam zdjęcia z przed i po czyszczeniu. Dodam że brud jest naprawdę spory.
Pomogła zielona Tuga.
Czyli pył hamulcowy
Panowie,jestem na etapie malowania zaciskow, czy jest sens żebym po pomalowaniu Hammerite pociągnął wszystko lakierem bezbarwnym?Jeśli tak, to jakim?
Ja mam pomalowane hammeritem bez lakieru bezbarwnego. Jest dobrze.
Dzięki,zastanawiam się czy pociągnięcie bezbarwnym nie zwiększy trwałości?
Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka
Raz malowałem samym Hammerite, drugi raz Hammerite + lakier bezbarwny i wg mnie to nie robi różnicy, chociaż użycie lakieru też nie zaszkodzi.
Ja też mam Hammeritem pomalowane bez lakieru ponad 2 lata i nic nie odpada.
Tylko pod Hammerite sam producent zaleca stosowanie podkładu do amelinium. Jeśli to ma poprawić jakość - warto to zrobić
Witam,
Przepraszam, że odgrzewam kotleta.
Chciałbym pomalować zaciski na czerwono - w pracy mam ploter gdzie mogę wycinać sobie naklejki (jak by ktoś chciał to mogę wyciąć)
Mam problem, bo mam inne przednie zaciski niż wszystkie tu pokazane (wszyscy mają płaską powierzchnię) ja mam tak jakby z dwoma garbami na końcach - czy ktoś już ogarniał napis na takim typie zacisku?
Załącznik 242970
Odświeżę temat, ktoś może wie jaki fabryczny odcień mają zaciski Brembo w AR 159? Oczywiście chodzi mi o konkretny kod lakieru. Może ktoś posiada taką wiedzę i mógłby się podzielić? :)
Załącznik 249296Załącznik 249296
Moim zdaniem lepiej niż org, lakier rosso Ferrari , plus bezbarwny, jestem mega zadowolony
Zdecydowałem się pomalować pod kolor nadwozia, bo czerwone "marketowe" kolory był trochę za bardzo bijące po oczach (miałem taki wcześniej), kod lakieru 289/A.
Załącznik 249442
Ktoś ma sposób na odświeżenie fabrycznych zacisków (niemalowanych)? Tak bez malowania.