Objawy tak, na selenii multi air 5w40 k20 czy jakoś tak
EDIT:
Taki
Załącznik 238794
Printable View
Objawy tak, na selenii multi air 5w40 k20 czy jakoś tak
EDIT:
Taki
Załącznik 238794
Minął tydzień od naprawy, a właściwie czyszczenia Multiair'a i jak na razie wszystko jest ok. Ani razu silnik nie zaprotestował, ładnie odpala po zimniej nocy. Mam nadzieję, że się to tak już na stałe utrzyma. :)
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
A wiesz jak to czyścili? Kompresor, benzyna, coś?
polecam przy kazdej wymianie oleju stosowac plukanke silnika.
Aha:)
Jeszcze 8kk I też zmieniam olej więc oczywiście ar2300 pójdzie. Ale na razie mam oleju pod górna kreskę i nic nie dolewam mimo że chciałem ta poprawiającą smarowanie...
Mnie po płukance się pogorszyła znacząco praca silnika.
Inaczej niż wszystkim a co się działo?
Praca na 3 gary, tryb awaryjny. Chłopaki z FLAR-ITAL mówili, że po płukance potrzebna może być podwójna wymiana oleju i filtrów. Płukanie mogło zerwać syf z silika, który później przytkał układ i nie otwierał się zawór - taka hipoteza. :)
O proszę ale wymiana ponowną oleju i filtra pomogla?
No to mam teraz z dylemat ale może faktycznie warto I potem już jak robisz to nic się nie odrywa. A jakby miałeś przebieg robiąc i na czym wcześniej jeździłes?
Auto z komisu, więc ciężko powiedzieć. Tyle wiem, że niemiec zmieniał olej rzadko - min co 30kkm. Więc taki efekt.
Przebieg 123 kkm
To u mnie może być podobnie olej jak w instrukcji i to selenii...
No i chyba za szybko się cieszyłem. Dziś w trakcie jazdy krótko po odpaleniu silnik stracił moc i zaczął pracować na 3 gary. Po ponownym odpaleniu było ok. Na dodatek jeszcze nie działał zamek drzwi kierowcy i od tyłu musiałem otwierać. Na szczęście po pewnym czasie zamek ożył.
Uroki posiadania AR - chyba to nie są mity.
Eee tam przynajmniej Ci się samo naprawilo :D
To po prostu uroku kupowania używanych aut, ktoś je sprzedaje z jakiegoś powodu
Już się zastanawiam nad sprzedażą :)
Trzeba było kupić t-jeta.
E tam, ja teraz jedyne co myślę to że trzeba bylo kupić 1,75 :) ale już się z Julka zaprzyjaznilem... Mam do niej parę uwag i rzeczy wyposażeniu których mi brakuje ale jest ok
Nie wiem pewnie nie :D
Oby było jak mówisz ja mam jeszcze zabawę że skrzynia a sam jej nie wyjme. Generalnie jak mówiłem jestem Meg zadowolony z auta tylko muszę dopasować do siebie wyposażenie jak będzie już ciepłej brakuje mi czujników parkowania tyl, Blue and me (nawet nie mam jak Yatour wsadzić bo mam radio Boscha) albo odpowiednika I ksenonów więc zamiast o hidach myślę o ledach :) to tyle
Dziwne montowałem to koledze do takiego radia i działa a miał tą wersję ,w której rzekomo miało nie działać.
Co do świateł to jak ktoś mi pokaże te ledy na żywo i przekonam się ,że jest lepiej to uwierzę.
Bo po pomiarach ledów przy dystansie 45 m i więcej to nie jest lepiej niż dobry halogen.
A jaki halogen jest dobry bo te philips są dla mnir kiepskie blisko super daleko... W najlepszym wypadku jak każdy inny halogen?
W takim? Ja nawet jak podpisami niebieska kostkę Z Jackiem to mi nie działa :( http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/12/184.jpg
Ja ledy dostanę pod choinkę od żony. Wrzucę moje wrażenia po świętach .
model radia to 940 Low Plus w Giulietcie
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...#ixzz51Rrtf1qJ
A h7 to NIGHT BREAKER LASER.
Opisywałem gdzieś na forum wyniki pomiarów
Ooo poszperam dziś nocowieczorem :)
Po fali OT chciałbym wrócić do wątku - po czyszczeniu Multiair'a auto raz zaprotestowało i raz miało chwilowe zawahanie po odpale. Zmusiło mnie to do szukania przyczyn. Trochę posiedziałem nad tematem i na co wpadłem: jeżeli aktywator się nie do końca uruchamia z powodu braku ciśnienia oleju po uruchomieniu (zimny gęsty olej), to należałoby mu pomóc. Ciśnienia na pompie nie zwiększę, ale mogę zwiększyć ciśnienie podawania na pompę poprzez zwiększenie wysokości słupa cieczy - dolałem oleju pod max (było 1/2) i się uspokoiło.
Zobaczymy czy to nie był przypadek :)
Trzymam kciuki, choć U MNIE problemy były tylko na ciepłym silniku... :) na zimnym nim telepało ale błędów nie bylo
Może nie liczy się wartość bezwzględna ciśnienia pocz., tylko względna w stosunku do poziomu oleju w misce. Skoro jest max na bagnecie, po przekroczeniu, którego można zniszczyć uszczelnienia, to znaczy, że nawet mały wzrost poziomu może być istotny.
[MENTION=76097]hadeu[/MENTION] i jak tam Twoja julka? Poprawnie sądzę, że skoro już nie piszesz nadal jest ok? :)
czyli płukanie oraz olej pod max'a pomogły! trochę to tańsze niż moje rozwiązanie :D
W dzisiejszym AŚ Poradnik jest artykuł o MA. Ciekawe co piszą?
Oto wspomniany w powyższej artykuł. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/110.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/111.jpg