I Tobie się mumin podoba?! W dodatku z tylnim napędem?! Świat się kończy...
Printable View
I Tobie się mumin podoba?! W dodatku z tylnim napędem?! Świat się kończy...
spokojnie Radzia. To jest auto sportowe, poza tym już znów nie aż tak muminowate.
Czyli MiTo i Giulietta też są sportowe?
Ja nie narzekam - uwazam, ze to krok w dobrym kierunku, a raczej bedzie jesli wdroza auto do produkcji. Dobra koncepcja jest dbanie o niska mase zamiast pchania gigantycznych silnikow. A co do muminowatosci to imho jest to poprostu nawiazanie do klasycznych motywow z tippo stradale, disco volante czy gulietty ss.
O ile się nie mylę, już mamy Lotusa Evorę, popieram ideę małych sportowych aut, za być może rozsądniejszą cenę niż 8C, ale po Alfie spodziewał bym się fajerwerków stylistycznych (przystępnych a nie koncepcyjnych) na takim polu jak samochód sportowy, natomiast to że popełnili taki plagiat rżnąc wprost z Lotusa, jest po niżej wszelkiej krytyki i łapy mi opadły. Temu modelowi...w tej formie ja mówię nie, tyle.
---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 21:58 ----------
To jest genialne, smuklejsza, nie nadmuchana, nie Lotus....
Widać ze projektantom 4C zależało na każdym gramie w wadze auta. Wystarczy popatrzeć na wewnętrzną stronę drzwi, które są pozbawione niemal wszystkiego :D
Załącznik 21165
surowa, prosta, męska forma.
W Genevie, zaraz po premierze 4C jeden z polskich dziennikarzy był tak zachwycony autem że pobiegł do przedstawicieli fiata i zamówił jedn egzemplarz 4C dla siebie. Ciekawe o kogo chodzi :D
Może Maznas??
Pewnie Kornacki ;]
Też te dwa nazwiska przyszły mi do głowy. Ale jest jeszcze jedna osoba, która przychodzi mi do głowy. Jacek Balkan :)
Piotr Frankowski z TopGear? :> lub Maznas;)
Marco Tencone, szef biura stylistycznego Alfy i Lancii o nowej 4C. Auto opracowane zostało w zaledwie trzy miesiące.
http://www.youtube.com/watch?v=B3tWSVV4LJ4
http://www.youtube.com/watch?v=xySP41Nw0uU
Masa 850 kg, centralnie umieszczony silnik 235 koni- brzmi nieźle. Cena -45 000 euro
Hehe, rzeczywiście to mi się tak ewidentnie nie rzuciło w oczy, ale jego nie brałem na serio w typach :P Jakby to było M3 to co innego ;P
BTW. Zauważyłem, że mamy z kolegą pafka prawie identyczne spalanie (ja mam 9,87) :) I z tego, co z grubsza kojarzę (tylko z podpisów w wątkach, gdzie obaj coś pisaliśmy), to w podobnej skali ostatnio trochę spadło :P Szkoda, że u mnie 60 kucy mniej źre tyle samo :P
No właśnie :-)
U mnie nic ostatnio nie spadło, bo ostatni raz tankowałem ponad 4 miesiące temu ;)
To też zależy gdzie, i jak się jeździ. Ja Brerą w 90% jeżdżę w trasie, i owszem lubię sobie gaz mocniej wcisnąć, ale jednak w większości jeżdżę raczej oszczędnie - może nie bardzo spokojnie, ale ekojazda nie jest mi obca.
Heh, może nie tak ostatnio - liczę mniej więcej od czerwca :P Tak jak pisałem, tylko z przelotnych rzutów oka na Twoje posty :P
A w temacie już się częściowo wyjaśniło: to nie J. Maznas :P
Cytat:
Na forum Alfistów chodzą słuchy: "W Genevie, zaraz po premierze 4C jeden z polskich dziennikarzy był tak zachwycony autem że pobiegł do przedstawicieli fiata i zamówił jedn egzemplarz 4C dla siebie. Ciekawe o kogo chodzi "... czy to nie czasem Szanowny Pan Naczelny?
6 godz. temu ˇ Lubię to! ˇ
Cars - miesięcznik o samochodach Nie, raczej to nikt z naszej redakcji. :)
Jutro, jeśli sie uda, wrzuce wiecej zdjęć 4c :)
Zdjecia:
http://www.forum.alfaholicy.org/album.php?albumid=687
O, dzięki za nutę :D
Co do tego polskiego dziennikarza to skłaniam się ku Jackowi Balkanowi :D
---------- Post added 05-03-2011 at 00:31 ---------- Previous post was 04-03-2011 at 23:41 ----------
Harald J. Wester o Alfie 4C
http://www.youtube.com/watch?v=1zUE-QVcGYs
Mocne słowa padają w tym wywiadzie :D Że ma to być demokratyzacja 8C - auto dostępne dla wszystkich, ale i na wszystkich kontynentach - powrót do prawdziwie sportowej tradycji Alfa Romeo... a auto ma się podobać nie tylko Alfisti (tak, te słowa w końcu padły!), ale i ma "ekscytować oczy, serce, duszę wszystkich miłośników motoryzacji" :)
Może dlatego nie pokazali amerykańskich baleronów ze scudetto, żeby stworzyć na bazie amerykańskich platform coś bardziej zindywidualizowanego, z Cuore Sportivo... Na pewno wszyscy byśmy o tym marzyli :)
Z pewnością wnętrze się zmieni, nadwozie jeśli, to nieznacznie. Mało tego, przypuszczam że w Genevie pokazano makietę 4C, pewnie nie było tam żadnej mechaniki. Co nie zmienia faktu że do końca przyszłego roku auto ma być dostępne w sprzedaży, przypuszczalnie latem. Informajca o złożeniu zamówienia przez polskiego dziennikarza jest raczej prawdziwa, choć niepotwierdzona jak narazie.
Ciekawe w której dziurze zostawi felgi i zawias:)
Co nie zmienia faktu że i tak ma duże szanse zostawić:D A patrzeć tylko na nie?? Nieeee:)
Udalo mi sie wreszcie zrzucic troche zdjec z Genevy, na poczatek material tylko AR:
http://www.forum.alfaholicy.org/album.php?albumid=687
A jak wrażenia ze spotkania z 4C? Na zdjęciach ten lakier wygląda średnio, mało też zdjęć wnętrza. Pewnie nie wpuszczali dziennikarzy za barierkę? I chyba to auto nie jest zbyt niskie?
Zdjęć wnętrza troche jest w sieci. Ogolnie widać że to tylko Concept narazie :) Co do "niskości" to widać ze modelkom w Genewie sięgał mniej wiecej do pępka :D wiec można przyjąć że ma nie więcej jak 120cm :p
Niektorych dziennikarzy wpuszczali za barierkę, jak na przykład reportera CarDesignNews.
Tylko, że te hostessy mogą mieć 180 cm, do tego mają szpile 10 cm :D
No wiec wrażenia dość średnie... Kolor mega fatalny, kompletna porażka... Zdecydowanie nie pasujacy do pełnego przepychu i blyskotek otoczenia. Jedyne co usprawiedliwia takie posunięcie to uwypuklenie pięknych kształtów i przetloczen. Auto ogólnie takie sobie, bardziej pasujace do stoiska Lotusa niż marki slynacej z pięknego designu i wyczucia smaku.
Generalnie stoisko AR było drugim, które oglądałem, niestety pierwszym był Mercedes... Stoisko bez polotu, wystawione 5 aut, z czego druga Giulietta jakoś z boku, z podstawowym wyposażeniem... Skromniejsze było tylko chyba stoisko Giugario z jednym, wystawionym autem ;-)
Moze kwestia "nakręcenia" sie, ale byłem mocno rozczarowany... Tym bardziej dziwne, ze AR całkiem niezle stoi w Szwajcarii, a Geneva to przede wszytkim wielki show połączony z zakupami. A tu jakoś tak skromnie, bez polotu i rozmachu, a do tego tandetnie...
A mnie ciekawi co widać przez tylną szybę z zewnątrz - widział ktoś fotki, albo na żywo? Bo dobrze zrozumiałem, że silnik jest z tyłu? Czy coś namieszałem?
Widac każdy ma własne zdanie w temacie. Słyszałem opinie polskich dziennikarzy, którzy mówili że tegoroczny salon w Genevie to Alfa Romeo 4C a za nią długo, długo nic :)
Z zewnątrz widać niby osłonę silnika z napisem Alfa Romeo, widać na tym zdjęciu:
Załącznik 21422
Silnik jest połozony centralnie, nie z tyłu, czyli przed tylną osią.
EDIT/
o myślałem że automatycznie doda wypowiedz do poprzedniego posta, jak zawsze, ale jednak nie :D Przepraszam za dubla :)
saroo ja u wszystkich slyszalem ze na pierwszym miejscu w genevie stoi przede wszystkim nowe LAMBO i Koenigsegg Agera :D