Ja tylko żałuje że mi nie oddali mojego testu, bo nikt ze znajomych mi nie wierzy że wygrałem, nawet jak im pokaże dyplom XD a inni mówią że pewnie był super łatwy i nikomu się nie chciało pisać oprócz mnie :P
POZDRO ;)
Printable View
no napisza Wom tak na razie ino we sroda i cwortek pogoda była do żici,ale łod cego som szynki z browarym,
dzis byli my na plży i strzaskało nos na machoń, na wiecór idymy na karaoke, bydyby sie drzeć jak pogany...
co by nie było OT,
sory ale musza to napisac,
byli my w tamtym roku z Modym(nick omen)na zlocie w czestochowie, z powodu że to był nosz pierszwszy zlot i niemioł żech porównania to było ok.(pomijom kiełbasy dla organizatorów)
ale to co było w tym roku, pomimo że byłekch ino we sobota, bije tamtyn na gowa tak ale ze trzi razy...
wto nie był tyn leber...
jeszcze roz Wom fest dziekuja jo i moja.
a odpowiedzi masz?
1.Alfa Romeo powstała w 1910 roku, jak nazywał się pierwszy model marki?
24HP
2.Inżynierami Alfa Romeo byli:
D) Vittorio Jano, Giuseppe Busso, Orazio Satta Puliga
3.Alfa Romeo Gran Prix 1914 słynęła z :
B) dwóch świec na cylinder, półkolistych komór spalania, rozrządu DOHC
4.Pierwsza fabryka Alfa Romeo znajdowała się w :
A) Portello, Mediolan
5. Zaznacz pojazd który można było oficjalnie kupić z silnikiem z szesnasto zaworową głowicą:
D) Alfa Romeo 155
6. Alfa Romeo w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych słynęła z układu transosiowego, które z poniższych samochodów posiadały takowy układ:
C) Alfa Romeo 75, Alfa Romeo 90, Alfa Romeo Alfetta 116
7. Silnik całkowicie zbudowany ze stopów lekkich (głowica/blok) z wymienionych poniżej to:
D) 2.5 V6 12v
8. Alfa Romeo to również historia Formuły 1, podczas GP Niemiec w 1935 roku, gdy nazistowskie Niemcy łącznie z jej przywódcami były gotowe na zwycięstwo Auto Union srodze się zdziwili, gdy pierwsza linię mety przekroczyła Alfa Romeo. Który z poniższych kierowców siedział za kierownicą tego zwycięskiego modelu? Dla ułatwienia dodam- zawsze przy sobie miał płytę z hymnem Włoch, która była niezwykle przydatna dla organizatorów po zawodach:
A) Tazio Nuvolari
9. Model Alfa Romeo Alfetta Tipo 159 to:
D) Model z roku 1951 z ośmiocylindrowym rzędowym silnikiem DOHC
10. Silnik Alfa Romeo Giulietta Tipo 116 w odmianie Turbodelta osiągał moc:
D) 170 KM
11. Giuseppe Busso zasłynął z:
C) Skonstruowania silnika sześciocylindrowego, widlastego o pojemności od 2 do 2.5 litra i 12 zaworowych głowicach dla modelu Alfa 6
12. Alfa Romeo 155, jak każdy model marki, nosiła oczywiście swój indywidualny cyfrowy typ, jaki był to typ nadany przez producenta?
D) 167
13. Alfa Romeo Montreal pod maską posiadała silnik:
D) 2.6 V8 16v o mocy 200 KM
14. Alfa Romeo związana jest z pewnymi nazwiskami. Jakie to nazwiska są związane z marką Alfa Romeo?
C) Enzo Ferrari, Orazio Satta Puliga, Nicola Romeo, Giuseppe Busso
15. Alfa Romeo 164 z roku 1997 roku w ofercie posiadała czterocylindrowy benzynowy silnik typu:
A) Twin Spark 8v
16. Alfa Romeo w swej historii zasłynęła z silników benzynowych wolnossących, były też jednak modele z silnikami doładowanymi, które z poniższych modeli można było nabyć z silnikami benzynowymi turbodoładowanymi?
D) Alfa Romeo 75
17. Która z poniższych Alf Romeo nie posiadała w ofercie silnika sześciocylindrowego?
D) Alfa Romeo 33
18. Która z poniższych modeli Alf Romeo posiadała deskę rozdzielczą „digital” ?
B) Alfa Romeo 90 2.5 V6 QO
19. Transosiowy układ napędowy w Alfa Romeo polegał na:
C) Silnik z przodu, połączony wałem napędowym ze skrzynią biegów znajdującą się z tyłu zintegrowaną z mechanizmem różnicowym napędzającym koła tylne
20. Pierwszą seryjnie produkowaną Alfą Romeo z silnikiem przeciwsobnym oferowaną w salonach dla każdego chętnego, był model:
C) Alfa Romeo Alfasud
21. W których z poniższych modeli pojawił się jako pierwszy silnik typu JTS?
B) Alfa Romeo 156
22. Alfa Romeo TZ2 posiadała silnik:
C) rzędową czwórkę 1600 o mocy 170 KM
23. Alfa Romeo w swojej historii przerobiła każdy typ napędu- na przód, na tył oraz na cztery koła. Który z poniższych modeli oferowany był z napędem na obie osie?
B) Alfa Romeo 164
24. Który z poniższych typów powiązany był z układem transosiowym?
D) 116 i 162
25. Ostatnią produkowaną w Arese Alfą Romeo jest model:
D) Alfa Romeo 164
26. Co ma ze sobą wspólnego Alfa Romeo z Savoia-Marchetti SM.79?
D) Savoia-Marchetti to samolot napędzany trzema gwiazdowymi, czternastocylindrowymi silnikami benzynowymi Alfa Romeo
27. Alfa Romeo Tipo 33 Stradale to:
D) Alfa Romeo z ośmiocylindrowym widlastym silnikiem 2.0 i mocy 230 KM
28. Czterolistna koniczynka barwy zielonej (Quadrifoglio Verde) oznaczała swojego czasu wyczynowe pojazdy marki Alfa Romeo, poczynając od modelu RL Targa Florio. Z czasem znak ten został użyty w samochodach cywilnych. Które z poniższych modeli można było zamówic ze znakiem QV?
B) Alfa Romeo MiTo, Alfa Romeo 164, Alfa Romeo 145
29. Alfa Romeo 156 jako pierwsza ze wszystkich dotychczasowych otrzymała tytul:
A) European Car of the Year 1998
30. Twin Spark 16v od Twin Sparka 8v różnił się między innymi:
C) TS 16v miał żeliwny blok i rozrząd napędzany paskiem
31. Alfa Romeo 90 była:
A) Limuzyną o trój bryłowym nadwoziu i napędem transosiowym
32. Pierwszą Alfą Romeo z napędem na obie osie była:
C) Alfa Romeo 1900M
33. Alfa Romeo Ondine to samochód, który:
C) Był bogatszą odmianą Renault Dauphine na rynek włoski
34. Pierwszy silnik wysokoprężny w osobowej Alfa Romeo pojawił się w modelu:
B) Alfa Romeo Super Giulia
35. Wysokoprężny silnik w Alfie Romeo 33 to :
B) Trzycylindrowy silnik VM o pojemności 1.8 litra
36. Nadwozie modelu Alfa Romeo Brera zostało zaprojektowane przez:
C) Giugiaro
37. Alfa Romeo SZ Typu 162 to pojazd:
B) Dwumiejscowy o zamkniętym nadwoziu (coupe) z silnikiem 3.0 V6 12v i napędem transosiowym
38. Alfa Romeo 166 to następca modelu:
B) Alfa Romeo 164
39. Silniki wysokoprężne doładowane o zasilaniu paliwowym typu common-rail po raz pierwszy pojawiły się w modelu:
A) Alfa Romeo 156
40. Alfa Romeo 164 zostały wyposażone w silniki benzynowe turbodoładowane:
A) 4 cylindrowy rzędowy z Lancii Thema o pojemności 2 litrów i 2.0 V6 12v Turbo
41. Alfa Romeo Typ 932 to po prostu:
C) model 156
42. Alfa Romeo 168 to:
C) cyfra określająca model Alfa Romeo 164 na rynek malezyjski
---------- Post dodany o godzinie 10:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:11 ----------
Piotriix, w ile wytrzaskałem te 42 pytania? Tego samego dnia co dostałem zlecenie zrobiłem 37 pytań. Te najprostrze nr 38 powstało jakoś miesiąc, a ostatnie tydzień przed zlotem.
Mozna i mi podeslac?? :cool:Cytat:
młody ja ten test mam w domu bo żeby się nie kompromitować to go zabrałam... jak znajdę jutro chwilę to Ci go zeskanuje i wyślę na maila :)
Prosze :D :dance3:
michalepwa@gmail.com
takie pytanie do firegloo :D czy w przyszłym roku będa się powtarzać pytania??:P
btw. skanuje już test - do 10 minut powinien być w skrzynkach osób chętnych
dla wyjaśnienia - na czerwono są poprawne odpowiedzi:) (krzyżyki to moje jakże trafne odpowiedzi (!) )
e tam made in poland rodem fiat
W mordę ile ja razy wymieniałem łańcuszek
w koncu mam neta i moge odpisac:)) dzieki za pozdrowienia:))))) a GTA jeszcze pokaze na co ją stac...;))))heheh i oby ostatni raz beze mnie:))))
---------- Post dodany o godzinie 23:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:19 ----------
Chłopie nic mi nie zawdzieczasz:)))i tak byśmy Cie zabrali :))))bo ponoc w roli pilota jesteś niezastąpiony:)))))i skoro fotel cały:)))))
a za rok mysle ze fajnie byloby posmigac :))))tym razem w roli kierowcy... Moze pobije rekord:D uhahah a Tomus zajmie sie niestety juz tylko jednym susłem...:((((((
ja chciałem, może wprawdzie z małym opóźnieniem ale podziękowac za super spotkanie wszystkim alfaholikom a w szczególności Rainowi i Carolosowi71 za super przejazd torem, Ystian i Flatbeet za niezmienna obecnośc na wszystkich spotkaniach i minispotach które organizujemy. Pozdro koledzy!!
Hej przypominam ,że każdy z uczestników zlotu ma 10% rabatu na zakup w sklepie http://www.forum.alfaholicy.org/
Zwycięzca ma 25%
II miejsce 15%
)
Z góry dzięki:)
oprócz kolegów są też koleżanki!!! :D a propos spotkań to proponuję wycieczkę, nawet 1-dniową. chętnie bym się wybrała na jakiś minispot lub wyjazd, zwłaszcza że teraz po zlocie już kilka osób znam nie tylko internetowo. myślę, że to dobry wątek na nowy temat na forum regionalnym :)
Zapraszam do Częstochowy
X cykliczny spot JKAR.pl
spotykamy się jak zwykle na parkingu TESCO przy ulicy Drogowców o godzinie 14:00, 29 sierpnia 2010 roku
http://www.facebook.com/home.php?#!/...3300748&ref=mf
http://jkar.pl/
http://www.jkar.fora.pl/zloty-imprez...14-00,308.html
A oto relacja ze zlotu na portalu forzaitalia.pl
http://www.forzaitalia.pl/index.php/...faholikow.html
Pozdrawiam!
Mam pewne zastrzeżenia do tekstu - albo wymieniamy wszystkich sponsorów, albo tylko największych... Tu nie wiedzieć czemu niektórzy się nie znaleźli mimo dużo większego wkładu od niektórych wymienionych...
Nie ma informacji o tym że zlot był jubileuszowy oraz że okazja była wyjątkowa - urodziny ukochanej marki...
To była relacja Krzycha z Forzaitalia. Krzychoo był naszym gościem i przedstawił to jak on odebrał zlot.
Nasza Alfaholikowa relacja jest w produkcji.
Domyślam się że nie nasza, ale autoryzacja by się przydała :-P
Trzeba dbać o PR :-D
Slip hej
krzychoo pewnie nie wiedział o udziale Twojej firmy.
Ps.Pamietasz o moich naklejkach?
Daj znac jak coś.
pewnie nie było widać stoiska slipa bo wszystko wyprzedał :) a w szczególności koszulki XL
AR 939... Strzelam (nie szukam w necie odp)-Brera. Chociaż nie... Moja ma nr 930 a jest już przecież taka stara... Dobra, nieważne-nie bawie się już z Tobą fiergloo:mad:. Niszczysz mi system człowieku... Chociaż uścisk Twojej dłoni dla pasjonata AR był niczym audiencja u papieża:D
Ankiety już gotowe, zapraszam do głosowania na najciekawszy film i zdjęcie zlotu Alfaholików Wrocław 2010.
http://www.forum.alfaholicy.org/konk..._2010_a-2.html
http://www.forum.alfaholicy.org/konk..._2010_a-2.html
będzie jakiś zlocik na 2011? ;)
będzie.
A masz jakieś propozycje?
To może w 2011 coś nad morzem? Mógłbym się trochę w to zaangażować...
no co ty - potopimy się