Mnie też jakoś te okrągłe średnio podchodzą. Po poprzednim właścicielu u mnie Maślana wisi... :)
Printable View
Mnie też jakoś te okrągłe średnio podchodzą. Po poprzednim właścicielu u mnie Maślana wisi... :)
Twoja oferta jest korzystniejsza więc ja odpuszczam.... Rozumiem, ze wysyłką Ty się zajmiesz. Podstawa to ustalić zapachy - ja bym proponował jakiś morski - świeży i mało kontrowersyjny - kwestia ile i jakich będzie o wyboru.
Mocowanie doradzałbym zdecydowanie - gumka
Trzeba ustalić ostateczny koszt za 1 sztukę + koszt wysyłki
---------- Post dodany o godzinie 21:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:40 ----------
Grafika Alfaholików na 2 stronach była by extra ale nie realna musimy się posiłkować reklamą dla obniżenia kosztów i zwiękrzenia ilości do wymaganego minimum.
Ale reklama z branży motoryzacyjnej będzie ok - trzeba by tylko było jakś spasować kolorystyke, itp, żeby to miało ręce i nogi. Gorzej jak by miała być na 2-giej stronie reklama, np. serków topionych :D
powiem tak na drugiej stronie bedzie firma motoryzacyjna, kolorystyka niemal identyczna i jak sie przekonacie neidlugo duzo blizej forum niz mozna bylo sie spodziewac;)
do mnie też okrągłe nie trafiają.. projekt flatbeet'a jest ciekawy, reklama amigas'a na pewno się ładnie zgra :P
w kwestii zapachu.. może cytryna? wydaje się dość uniwersalna.. i co ważne "nie gryzie" w nos jak niektóre zapachy..
Rozumiem, że chodzi Ci o takie logo:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...011/01/156.jpg
Też by było fajne - tylko trzeba by było jakoś kolory dobrać i wykrojnik odpowiedni ale wsztystkie kółka, owale - są standardowe i mało otrakcyjne - to logo już bym wolał na prostokącie ale, żeby był dłuższy niż szerszy :D kub na takiej łezce czy coś.
Jednak najbardziej mi się podoba ten wzór - kolory i logo są ok a do tego kształt elegancki i niestandardowy.
P.S. Ja sam piszę sie na 10 sztuk.
http://www.forum.alfaholicy.org/
nie zebym była za tym zeby kolega nie dawał swojej reklamy bo jest mi to obojetne, ale chyba ktos tu liczyc nie umie piszac ze jest to nierealne bez sponsora, koszt całkowity ponad 1k, przy 500szt to ok 2zł za szt, plus wysyłka , wychodzi ok 6zł za szt, i tak taniej niz tandetna choinka w markecie
chodzi o fakt ze nei uzbieralo sie 500 sztuk;)
wiec moze tak, proponował bym zrobi gruntowna wycene przy wkładzie sponsora i załozeniu zakupienia 500szt, cena bedzie duzo nizsza, wtedy zrobic ponowne zapisy, napewno bedzie wiecej chetnych...sam weze wiecej, w koncu nie za czesto bedzie takie cos
to i ja sie pisze na wiekszą pake z 5sztuk lub nawet 10sztuk wezme:)
Witajcie, Alfaholicy, tutaj Pumoholiczka (sorry za zapożyczenie ;) ) z Klubu Forda Pumy.
Sebek, to ze mną miałeś okazję rozmawiać o zawieszkach. :)
Widzę jednak, że kolega bocian przedstawił sporo niższą ofertę. To oczywiście Wasze święte prawo wyboru, jednak piszę tu teraz ciut bardziej prywatnie, z dobrą radą: przed zleceniem sugeruję poprosić kilka firm o przesłanie próbek swoich zawieszek. Jak firma nie ma nawet "małego" klienta w głębokim poważaniu, to próbki prześle. A jak dostaniecie próbki, to porównajcie sobie ich jakość. :)
Sprostuję jeszcze tylko podaną tu informację - do wyboru jest 10 zapachów: wanilia, alpen fresh (alpejski), lemon (cytryna), musk (piżmo), green tea (zielona herbata), new car, black class, pine (sosna), adventure, fruits (owocowy). Istnieje możliwość dzielenia zapachów w ramach jednego zamówienia (po 50 szt.).
Bocian, jeśli jesteś ciekaw oferowanych przeze mnie zawieszek, podaj adres na PW. :)
Pozdrawiam
M.
Dokładnie o to chodzi...
Ja sądziłem, że będzie to na zasadzie 250 szt dla klubwiczów a druga połowa dla kolegi amigas na marketing dla własnej firm i kosztami dzielą sie 50/50
Ciężko, żeby ktoś zainwestował 1200 PLN i nie wiadomo ile i kiedy zapachów zejdzie a na 250 sztuk napewno będą chętni.
---------- Post dodany o godzinie 23:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:28 ----------
Witam i pozdrawiam!!!
Ja moge zamówić 10szt
tak jak pisałem przy podawaniu wyceny
jeżeli chcemy indywidualny wykrojnik wg naszego wzoru to należy doliczyć 100zł netto
o próbki już prosiłem - czekam
dostałem też próbki od innej firmy : niby fajnie pachnie i jest ok no ale cena trochę powala - 3,76brutto /sztuka
niektóre firmy to znowu jaja sobie robią bo cena na stronach i w cennikach nijak ma się do tej prawdziwej
z tymi kosztami 50/50 - niby ok ale czy nie lepiej odliczyć od kosztów to co dołoży amigas ? i wtedy zapach kosztowałby forumowicza ok 1,50 - 1,70zł ( liczone z gumką i indywidualnym wykrojnikiem )
dostępne zapachy :
NEW CAR - VANILLA - CYTRYNA - KWIATOWY -POMARAŃCZ -LAWENDA -LEŚNY - ANTI TOBACCO - MANGO -ZIELONA HERBATA -WIŚNIA -MIĘTA -RÓŻA -TRUSKAWKA - MORSKI
amigas - pokaż to logo ( będzie łatwiej dla innych )
potem wybierzecie sobie jakiś wykrojnik ( flatbeet mam nadzieję pomoże :P )
i będziemy działać
podejrzewam , że jeszcze troszkę zejdzie zanim się wszystko ustali
no ale ...
... ale wszystko jak widać idzie w dobrym kierunku :)
tylko ghost coś nie chce nas ostrzec przed tą śmieszną firmą z takim wesołym terminem realizacji ...
no ale kij tam
dogadajcie się z tym wykrojnikiem i tyle
amigas - pochwal się grafiką
jak tylko mi odesle dziad ktory ja robil...ma byc dzisiaj...
ok czekamy
i od razu aktualizacja z moje strony
z podanych powyżej zapachów w ramach jednego zamówienia 500 sztuk można wybrać 4 zapachy
próbki już wysłane - dojdą to opiszę
pomogę pomogę bo ja na zawieszki zapachowe też już czekam ponad rok:P
tylko nie waniliowy:) please bociek:) mam wsteret do waniliowego i odruch wymiotny jak kolega w swoim aucie w lecie (zamkniete szyby, lekki upałek:)) dał nowy zapach waniliowy i cały go razpakował - wszystko super, ale w aucie tak waliło, że były prawie odruchy wymiotne:)
z wymienionych przez bociana jak dla mnie to NEW CAR - CYTRYNA i może MIĘTA
Grunt, że to ruszyło i oby nie staneło w miejscu..
bocian a czy w tych dostępnych worach wykrojników nie ma coś podobnego do wzoru flatbeet - jednak, żeby było coś podlużnego to zdecydowanie lepiej się prezentuje niż kółka i owale.
Co do zapachu to pewnie będzie tyle różnic ile nosów :D
Ja bym proponował morski bo to świeży i nie inwazyjny zapach, wiśniowy tez może być ciekawy
Kwestia kosztów to Wasza sprawa Panowie, jak Wam jest wygodniej aj się do tego nie mieszam. Najważniejsze, że się zebraliście i działacie.
Już się nie moge doczekać końca sprawy - pokaźcie te grafiki :D
a może warto zrobić zieloną czterolistną koniczynkę z napisem alfaholicy? można by nawiązać do tradycji i historii marki :)
(marzy mi się zapach lub przywieszka w takim kształcie, z dumą bym powiesił na lusterku wewnętrznym! :))
Popieram. Moim zdaniem zielona czterolistna koniczynka to dobry pomysł. Umieszczenie znaczka z logiem Alfy w Alfie to dość banalne, a taka koniczynka z napisem alfaholicy.org byłaby dosyć oryginalna i miła dla oka. Pozostaje tylko kwestia wykrojnika. Taki pozaokrąglany kwadrat z 4-rema wcięciami jest dosyć skomplikowany i nie mieści się gamie standardowych wykrojników więc trzeba stworzyć go od podstaw :)
Może coś takiego, jak są naklejki: http://photos01.istore.pl/15378/photos/big/1450828.jpg
wykrojniki z katalogu - czyli bez dopłaty
pytaliście o coś takiego jak pokazał flatbeet no i o koniczynkę
takie były by do wyboru
To ja proponuje (jak juz bedzie wiadomo ktora firma) zrobic sonde i wtedy demokratycznie wybrac te 4 zapachy i wykrojnik .
Bocian jesli moge jakos pomoc w organizacji akcji to smiało wal na PW
jakies doswiadczenie z podobnych akcji z Centomani mam
Już wiem, skąd ta niższa cena. Bocian, znam tego producenta i patrząc na podane przez Ciebie ceny widzę, że albo chcesz zarobić na tym zamówieniu, albo ceny nie zawierają żadnego rabatu. http://www.forum.alfaholicy.org/ Ja mam w tej firmie rabat agencyjny i mogę zrealizować te zawieszki dla Was taniej, na takich warunkach:
- cena z wykrojnikiem z katalogu: 1,70 PLN brutto/szt. (1,38 PLN netto)
- cena z wykrojnikiem indywidualnym: 1,97 PLN brutto/szt. (1,60 PLN netto)
- przygotowalnia gratis
- haczyk lub gumka gratis
- przesyłka kurierska w jedno miejsce w kraju gratis
- możliwość dzielenia zapachów w ramach jednego zamówienia - po 100 szt.
Bocian, widzę jednak, że moje próbki Cię nie interesują. A znając zawieszki tego i innych producentów mogę śmiało stwierdzić, że te z mojej pierwotnej oferty są lepsze. :) No i już dla 500 szt. można wydrukować zdjęcia (a w tej tańszej opcji tylko kolory PANTONE).
Ale... ja się nie narzucam - it's all up to you! ;)
Jakby co, wiecie, gdzie mnie szukać. :meeting:
co sie czepiacie Bociana, chlop musi za cos piwo kupic ;) :D
Panowie, proszę tylko nie koniczynka - do niej żeby bylo wiadomo o co chodzi trzeba kolor zielony a ja bym wolał agresywne barwy w tym czerwień a na koniczynce to ni przypioł ni przyłatał. I już slysze komentarze pasażerów: - "Co, koniczynka na szczęście, żeby się Alfa nie popsula w czasie podruży...":D
czterolistna koniczynka to tradycja Alfy Romeo. To znak rozpoznawczy. Domena wersji Quadrifoglio Verde. Więc zdecydowanie na miejscu jest ten pomysł. Ale Oczywiście to tylko
sugestia ;)
No właśnie, koniczynka też oznacza początkującego kierowce więc może być następna mylna interpretacja. ;)
Oczywiście że dla siebie :D
Nie neguję pomysłu koniczynki.. jeśli taka będzie decyzja chętnie taką powieszę w swojej Alfie.. chodziło mi tylko o to że na wstępie koniczynka trafi do dość wąskiego grona użytkowników dróg.. chociaż.. tak mi teraz przyszło do głowy.. można "zaspokajając" ciekawość Kowalskich szerzyć dobre słowo o Alfaholikach ;)
a skąd niby mam mieć rabat jak nigdy zapachów nie robiłem :P
twoje próbki - wyślij tym którzy chcą kupić zapachy bo ja tylko staram się pomóc ( ja się nie zapisywałem na zapachy )
faktycznie zarobiłbym mnóstwo - różnica kilku gr między tym co mi napisali a tym co ty piszesz ;)
niech decydują ci którzy będą tego używać
mnie to rybka :D
aha - nie pamiętam tej twojej pierwszej oferty
przypomnij nam jak możesz
dzięki
Bocian, gwoli ścisłości (matematycznej) - z Twojej wyceny wychodzi 2,10 PLN/szt. (1 051,65 PLN/500).
U mnie: 1,70 PLN brutto/szt.
1051,65 PLN - 850,00 PLN = 201,65
Piechotą nie chodzi. :D ;)
A oto wykaz różnic w ofertach. :)
Dostawca 1 (oferta Bociana):
http://img338.imageshack.us/img338/7664/zaw1.jpg
Dostawca 2:
http://img708.imageshack.us/img708/695/zaw2.jpg
Są to skany, kolory są przesycone, ale różnice w możliwościach nadruku widać od razu. Zawieszki nr 2 są też dużo sztywniejsze, niż nr 1 (trudniej je złamać).
Kolory:
dostawca 1 - paleta PANTONE
dostawca 2 - full color
Nuty zapachowe
dostawca 1 - new car, leśny, morski, anti tobacco, wanilia, lawenda, kwiaty, zielona herbata, mięta, róża, cytryna, pomarańcza, mango, wiśnia, truskawka
dostawca 2 - wanilia, alpen fresh (alpejski), lemon (cytryna), musk (piżmo), green tea (zielona herbata), new car, black class, pine (sosna), adventure, fruits (owocowy)
Rodzaj mocowania:
dostawca 1 - gumka lub plastikowy haczyk
dostawca 2 - gumka (i tak gumka jest wygodniejsza)
Termin realizacji zamówienia:
dostawca 1 - 7-10 dni roboczych
dostawca 2 - 10-12 dni roboczych
Kształty:
dostawca 1 - lista wykrojników
dostawca 2 - lista wykrojników
No i cena (dla 500 szt.): http://www.forum.alfaholicy.org/imag...011/01/189.jpg
dostawca 1 - 1,70 PLN brutto/szt. (1,38 PLN netto)
dostawca 2 - 2,15 PLN brutto/szt. (1,75 PLN netto)
(gratis: przygotowalnia, mocowanie, przesyłka kurierska w jedno miejsce w kraju)