bezpieczenstwo bagazy to jeden plus
a drugi jest taki ze poprostu kombi/van fajniej wyglada z przyciemnionymi
Printable View
Myślę, że do tego koloru samochodu jeżeli chcesz mieć podobny kolor folii na szybach polecam firmę Armorlite i typ folii Endurance. Niestety nie miałem aparatu przy sobie, ale w ostatnią sobotę robiłem w takim odcieniu Passata B5 Sedan. Technicznie folia jest bardzo dobra, ale odcień na prawdę śliczny.
Dziękuje - fele właśnie odebrałem z renowacji i poleru rantów , docelowo srodki będa pomalowane w czarny mat ,tylko ranty i imitacje śrubek zostaną w polerze . A same fele to MIm-y z AUDI !!!! Oczywiście na śrubach pływających . Sorry koledzy ale wyboru do Alfonsa zaduzego niema a mnie już "kółeczka" się zbrzydły...
według mnie reweacyjnie pasują do alfy.
---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 19:59 ----------
szukałem co to za folia ale nigdzie nie znalazłem.. moze słąbo szukałem.. rozumiem ze kolega zajmuje sie profesjonalnym ściemnieniem :)
jaki kosz za moje autko.. w foli która proponujesz?
pasaty były tez w takich kameleonach jak alfy?
Tak dokładnie zajmuję się tym. Co do passatów to nie, po prostu klient sobie zażyczył
Co do kosztu samego tyłu to ok 300zł, z przodami łącznie ok. 400
masz moze jakies fotki tego pasata jak to wygladało kolorystycznie?
albo link jak ta foila wyglada.
rozumiem ze dajecie atest na te folie i nie bede musiał ich skrobać przy polciji;/
Atest atestem a przepisy przepisami . Przednie o ile pamiętam muszą mieć 70% przepuszczalności światła a już fabryka jest przyciemniona , więc atestem to możesz policji na tylne szyby pomachać ,że wogóle masz przyciemnione . Co do przednich to slyszalem ,że nie czepiają sie dymionych ale folie czy masz atest czy nie to jedziesz na ryzyko .
ja miałem przyciemnione szyby przednie minimalne.policjant wystawił mi mandat ale go nie przyjęłem,bo sugerował sie tylko swoim wzrokiem. gdyby miał miernik lub aparat by zrobić choćby zdjęcie na dowód w sądzie to napewno mandat bym przyjął a tak to jakby wyssał sobie z palca.było to ponad rok temu i nic mi nie przyszło jeszcze.oczywiście zabrał mi dowód i folie musiałem w końcu siągnąc zeby go odzyskać. diagnosta dodatkowo powiedział mi ze chocby przezroczystą folie nakleić na sam przód to i tak nie przejdzie ona badania bo nieprzycimniona szyba ma około 70%przepustowości czyli tyle ile norma. przyciemnione szyby(przednie boczne) moga być tylko w samochodach wyjezdzajacych prosto z fabryki i nieważne wtedy jaka mają przepustowośc-tez tak mi powiedział...
Dokłdnie tak jak pan diagnosta powiedział . Więc myślę ,że temat co do przednich szyb opanowany . Ps. Mnie osobiści wkur....a to ,że pan policjant zabrał mi dowód za przednie szyby w e36 -srednio przyciemnione. A jak zaproponowałem mu podjechać pod komisariat i obadac auta jego kolegów to się rozesmiał debil . I właśnie dlatego "psów" nie lubie bo im wolno wszystko....Załącznik 46728
czyli przednich bocznych lepiej nie przyciemniac.. ?
lepiej sobie odpusc ten temat chyba ze masz brata na postrunku ktory ci bedzie oddawał dowod co chwile ja u siebie tez miałem przednie boczne ale juz nie mam przez tych miskow był spokuj do czasu kiedy mnie nie zatrzymali wtedy załatwiłem z diagnostą ale 2 tygodnie pozniej znow sie dojebali i juz musiałem zdjąć bo diagnosta bał sie podbic drugi raz w tak krotkim czasie
Załącznik 58572
Wiedziałem że to się tak skończy :)
ale przez jakis czas było najs :)
ja miałem u siebie wszystkie szyby ściemnione, przednie 30% a tyle 60% to kiedyś policja mnie zatrzymała i nawet sprawdzał przód i mówił że coś jest a w nocy to było więc w aucie ciemno było ale nie doszukał się i dowód mi zabrali ale za to że przegląd mi wyszedł 2 dni wcześniej :D i na tych szybach sprzedałem auto i koleżanka z forum nic nie wspominała żeby musiała ściągać folię...
ja jeszcze nie powiedziałem ostatniegp słowa...i tak znow sciemnie przod :P
Ja mam obecnie tylko tył na tzw jedynkę czyli 30% przyciemniony ale przednie też zamierzam najdelikatniej przyciemnic, jezdzilen już autami z tak przyciemnonymi i nie ogranicza to widocznosci a wygląda pięknie. :)
Troche jednak ograniczy w nocy.
Trochę może tak ale nie na tyle aby przeszkadzało czy było uciążliwe.
Przy dobrej folii od środka widać ładnie a z zewnątrz widać pryciemnienie. Mówię oczywiście o najdelikatniejszym przyciemnieniu które z reszta dodaje smaku a nie wiesniaczy auta i nie utrudnia jazdy.
Wiadomo, że nie ma potrzeby robić z AR karawanu czy auta rosyjskiej mafii. Tak czy inaczej jakiekolwiek przyciemnienie będzie niezgodne z przepisami i spowoduje utratę dowodu. Wszystko zależy od tego kto gdzie mieszka i na ile upierdliwych policjantów spotyka. Ja muszę codziennie przejechać pod komendą więc nie ma to u mnie zwyczajnie sensu.
Koledzy czy ktos moze mi polecic dobra firme w okolicach Poznania gdzie profesjonalnie przyciemniaja szyby....
Chodzi mi o najwyzszej jakosci folie...
Pozdrawiam:)
Ja swoją Bellę już kupiłem z przyciemnionymi tylnymi szybami, dla mnie wygląd zewnętrzny super ale widoczność do tyłu zwłaszcza w nocy to porażka ale coś za coś.Załącznik 59013
zawsze zostaje piecowe przyciemnienie :)( znam jedną BMke która ma nawet czołową przyciemniona piecowo strach sie bać takiej 7ki ) i jezdzimy bez obaw zależy od podejscia pana P ja z całymi ciemnymi latałem 3 lata bez problemów robiąc rocznie ok 20tyś km
teraz sciemniony tył w SW folia fotochromowa widoczność bajka wygląda super chłodniej w aucie same plusy
Załącznik 60442 witam i jak ocenicie moja prace przy szybkach?? odrazu powiem ze te najmniejsze były juz przyciemnione jakis tym troszke zjebał delikatnie mówiąc oceniajcie
a może ktoś poleci dobrą folię przyciemniającą ? Na allegro jest wybór i kiedyś kupiłem ale przy montażu wyciskając gładzikiem bąble trochę się porysowała i to nie wyglądało ładnie.
Pytanie - ma ktoś foty 156 sw fl srebrnej girgio sterling z ciemnymi szybami raz, a dwa z lustrzankami ?
Załącznik 68868Załącznik 68869Załącznik 68870
+20% przyciemnienia do serii i jest elegancko ale wieczorem stwarza problemy przy parkowaniu.
Kolejna sprawa przyciemnienia przednich szyb, to że w razie wypadku ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania ponieważ auto nie powinno być dopuszczone do ruchu. Fajnie to wygląda ale niestety Polskie Prawo... Ktoś zna zakład w Wawie, który za dobrą kasę zrobi przyciemnianie SW bez przednich?
to szyby w dół ;) i problemu brak
Ja po wypadku zdjalem folie z przednich szyb zanim obejrzal je ubezpieczyciel i wszystko bylo ok pomimo wczesniejszej interwencji policji ;)
Tu masz chyba z 80% przyciemnienia jak lacznie z przednimi bocznymi to widocznosc masz zajebista sory za pisownie ale musze nowa klawiaturke sprezentowac.Jak jezdzisz noca to dobra widocznosc?Pozdr
Nie mam najmniejszego problemu z widocznoscia z przodu ;)
Wiem, że post stary, ale prezencja jest odpowiednia. Gratuluję!
witajcie mam zamiar okleic folia przyciemniajaca boczne tylnie szyby plus tylna szyba, mam do speców kilka pytań:
1. boczne tylnie i tylnia moge okleic o jakiej chce przepuszczalnosci swiatla np 5 % tak?
2. jaka folia jest dobra, lepsza- sa folie za 10 zl i za 90 zl czym sie kierowac przy wyborze ?
np
http://allegro.pl/termokurczliwa-fol...244674199.html
http://allegro.pl/profesjonalna-foli...288040969.html
http://allegro.pl/termokurczliwa-fol...290176966.html
3. czy wykonanie oklejenia jest bardzo trudne czy po paru probach gdzies indziej niz auto mozna zaryzykowac oklejanie samemu?
4. czy ktos z dolnego slaska ogarnia temat i chcialby pomoc za dobra wodke ;)?
5. po jakim czasie na takiej foli widac wplyw warunkow atmosferycznych czy nie widac?
z góry dziekuje za odpowiedzi
p.s
wiem ze byly tematy o tym ale interesuja mnie konkretne odpowiedzi na moje pytania
1.mozesz je nawet zaspawac blacha jak chcesz nikt sie nie przyczepi
2.chyba sam odpowiedziałes sobie na to pytanie
3.nie jest łatwe dla kogos kto tego jeszcze nie robił
4.nie wiem -jestem z innej czesci kraju :)
5.zalezy jaka folia u mnie jest juz ponad 2 lata i nic sie nie dzieje (zastosowana folia na którą dostałem 5 lat gwarancji)
link do samouczka ;)http://www.youtube.com/watch?v=KHUJXqkwEug
wydaje sie proste...
a jaka folie polecasz
Jak sam chcesz zakładać, to jedz do zakładu tym się zajmującym. Wytną Ci folię w przybliżonym rozmiarze, a i lepsza jakościowo taka folia.
Jak tak zrobiłem, ale nie udało mi się żadnej dobrze przykleić, 80zl zmarnowane.