No elegancko :D jak demontowales piny w kostce ISO ? I jeszcze powiedz jak.demontowales bok konsoli bo w tym.tygodniu wymieniam swoj kabel i chce zrobić podobnie ;)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Printable View
No elegancko :D jak demontowales piny w kostce ISO ? I jeszcze powiedz jak.demontowales bok konsoli bo w tym.tygodniu wymieniam swoj kabel i chce zrobić podobnie ;)
Piny wyciągasz wbijając szpilkę od przodu kostki tak aby schować w niej te blaszki. Tutaj filmik poglądowy :D gość robi to na innych kostkach ale chodzi o to samo. Szpilka nie za chudziutka bo będzie tam w środku omijać tą blaszkę. I potem przed montowaniem do kostki trzeba te blaszki poodginać delikatnie. A ten bok konsoli jest na zwykłych zaczepach, na początku próbowałem tam pod niego rękę wcisnąć z kablem i puścił jeden zaczep :D to dalej już poszło bez problemu.
- - - Updated - - -
Tutaj link do filmiku miałem poniżej 10 postów i nie mogłem go wstawić. https://www.youtube.com/watch?v=Ak57FnI6h2A
A czy jest możliwe wprowadzenie kabla pod roletkę, bez demontażu pinów. Jestem na etapie podłączenia, ale sensowniejszego miejsca chyba nie ma patrząc jeszcze na długość kabla. Mam ten sam kabel co cegieł po ten "jack" też taki gruby.
Panowie mam ogromną prośbę może ktoś byłby tok uprzejmy i zrobiłby fotkę wtyczki zasilającej radio w 159 bo poprzedni właściciel mojej alfy pokiereszował całe zasilanie radia. Nie mam schematu i nie mogę podłączyć radia.
Tu masz zdjęcia i schematy:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...cja_blue_.html
Mój bezprzewodowy AUX po
taniości. Muzyka gra czysto. I może robić za zestaw głośnomówiący bo ma mikrofon.
Super sprawa.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2016/07/7.jpg
LG G4 + Tapatalk
Podepnę się pod temat czy mając radio z navi takie, można jakoś podpiąć aux nie widzę na panelu takiej opcji. Po przesiadce ze starego alpine gdzie było i USB i karta pamięci nagrywanie CD nawet w MP3 to horror. Będzie z tyłu wyjście jak w wersji bez navi 1 din ?
Ja znalazłem to wpisując w wyszukiwarkę google i bezpośrednio na AliExpress słowa Bluetooth i Jack.
Tutaj przykładowa aukcja:
Dzięki!
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Możesz też znaleźć na Allegro (nawet identyczne co na zdjęciu wyżej. Słowa klucze - "bluetooth" i "aux" ;)
Widzę, że zaczęli sporawdzać bo jak ja kupowałem to nic nie było. Oczywiście z dużą przebitką na Allegro
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Takie cuś można podłączyć do złącza jack zmieniarki Yatour i będzie śmigało?
Będzie, właśnie ja tak mam ale trochę inny model. Urzadzenie na usb wpiete do yatoura (zasilanie) kabel mini jack z urzadzenia do yatour i paruje telefon wszystko ladnie gra. Na początku były szumy z zasilania ale ustały samoczynnie po kilku dniach
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Polecam Moduł Bluetooth Sony Sbh20 jakoś dźwięku 2 razy lepsza ;) cena myślę że przystępna ;)
ale tamte można przynajmniej wpiąć pod standardowe USB w B&M albo kupić adapter do gniazda zapalniczki, a z tego co mi się wydaje to w Sony trzeba dłubnąć jakiś mini zasilaczyk i go jakoś podłączyć do terminali bateri, no bo chyba nie zakładasz że co chwilę będzie się to wyjmowało i wymieniało baterię?
Ładuje się zwykła ładowarka samochodowa do telefonu. Zresztą ja itak co jakiś czas wyciągam i w domu ładuje. Ja akurat wolę lepsza jakość dźwięku na rzecz ładowania ;) myślę że to nie jest problem żeby ładować ładowarka samochodowa ,)
Posiada wbudowana baterie i wejście micro usb także żaden problem to nie jest. I w dodatku posiada łączność NFC także wydaje mi się że lepiej wydać 80 zł na sony i mieć świetny dźwięk ;) zamiast chińskiego badziewia [emoji14]
Ostatnio padła mi ładowarka USB w aucie, pogrzebałem trochę i kupiłem takie coś:
http://allegro.pl/xiaomi-roidmi-lado...340358315.html
Działa bardzo fajnie, początkowo był problem z dobraniem odpowiedniej częstotliwości. Mam również B&M i gdy ktoś dzwoni, wycisza muzykę.
Odtwarzacz mp3 w B&M działa, ale czasami do szału doprowadza mnie jego obsługa...
I również posiada mikrofon także ja również używam jako zestaw glosnomowiacy :) nawet nie trzeba wyciągać telefonu z kieszeni bo wszystko robi się na urządzeniu Sony ;)
Skąd wiesz, że jakość dźwięku w SONY jest dwa razy lepsza od chińczyka, masz porównanie. Ten mój chińczyk też ma baterie wbudowaną i ładowaną przez microusb.
Kupiłem to bardzo tanio na Alliexpres, żeby sprawdzić czy będzie hulać taka konfiguracja. Podoba mi się w tym sony sterowanie. Możesz wrzucić fotkę gdzie masz to zamontowane. Może bym wymienił np na coś lepszego np tego Sony.
Znajomy ma takie Bluetooth w domu do radia i jakość nie powala :) przynajmniej podobne do twojego. Będę w domu zrobię zdjęcie ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/10/452.jpg
Tak mam zamontowane :) na taśmę z rzepem także w każdej chwili można zdjąć :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/10/453.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/10/454.jpg
Tak się prezentuje :) mogę naprawdę serdecznie polecić :)
Widzę że masz ten sam kabel aux co ja po wtyczce. Szkoda ze on jest taki krotki i za bardzo nie mozna pokombinować. W tym Sony podoba mo sie możliwość przewijania utworów
No kabel krótki zgodzę się z Tobą :( wcześniej miałem o pół metra dłuższy i z mniejszą wtyczka to był idealny ale nie stety się rozwalił :( co do Sony to naprawdę fajny bajer. Telefon w kieszeni muzyczka leci, zmieniasz utwory robisz głośniej bądź ciszej a jak ktoś dzwoni to od razu możesz nim również odebrać i nawet słychać w głośnikach że ktoś dzwoni jakbyś miał dźwięk wyciszony [emoji14] jeszcze podobne Bluetooth ma Samsung bo oglądałem ale jest droższy i Nokia też ale ma słabsza baterie podobno ;)
Nokia BH-121
Nokia BH-111
Samsung Level link
to są modele podobnego bluetooth możesz porównać ;) samsung trochę drogi dlatego zrezygnowałem z niego a co do Nokii to ja wolałem sony ;) Sony to jednak Sony [emoji14]
Samsunga do samochodu to już się nie opłaca. Obsługuje co prawda aptx
Sony ma akcepotowalną cenę i wydaje się wygodniejszy do użycia w aucie
No decyzję już zostawiam dla Ciebie :) podpowiedzialem Ci co nie co także reszta zależy od Ciebie. Myślę że lepiej wydać trochę więcej na sony i być zadowolony ;) ja juz ma rok go i działa super :)
A jeśli nie chcecie takich półśrodków i możecie zainwestować (o wiele) więcej gotówki to polecam Dension Gateway Lite BT. Kosztuje sporo, ale przede wszystkim nie macie kolejnego urządzenia z kablem w kokpicie i możecie zmieniać utwory przyciskami na kierownicy - dla mnie ta jedna funkcja robi ogromną różnicę.
Z tą lepszą jakością tego sony to bym nie przesadzał, nie ma aptx, więc muzyka raczej gorsza od CD. A podłączenie przez aux też nie daje dobrego dźwięku, przynajmniej u mnie.
Ja mam laudlinka, ale ten nie współpracuje z Z3c, więc też lipa.
http://www.car-tronic.pl/cyfrowa-zmi...eolancia-p4274
Tutaj masz więcej info. Podłącza się to do złącza zmieniarki z tylu radia tak samo jak zwykłe kable aux.
To może wina radia a nie zestawu bluetooth ? U mnie jakość jest naprawdę porównywalna z płytą Cd
No nie do końca jestem przekonany czy to takie cudo. Mam to w Giulietcie, i różnie to działa. Bluetooth wer 2.1, czyli taka sobie jakość. Do tego problem z poziomem dzwięku (totalne przesterowania na firmowych ustawieniach, trzeba wyciszać plikiem konfiguracyjnym znacznie, a wtedy zas jak chodzi to trzeba podglasniac Vol w radiu do poziomu ok 20 (normalnie mam z 8). Byly tez sporadyczne problemy z przelaczaniem sie w kółko rozmowy między telefonem a autem
Czyli jak widać do każdego urządzenia każdy ma swoje opinie ;)