Noo i super na to liczyłem :) Nie musiałbyś się tłumaczyć gdybyś dawał raz na kilka dni znać jak tam pogoda itd ;p A teraz masz wpierdzielik od Alfaholików i żądamy upustów :D
Printable View
Noo i super na to liczyłem :) Nie musiałbyś się tłumaczyć gdybyś dawał raz na kilka dni znać jak tam pogoda itd ;p A teraz masz wpierdzielik od Alfaholików i żądamy upustów :D
Hehe, dokładnie jak wyżej :) Lepiej napisać, że się przeciąga bo zimno niż, nic nie pisać.
Obiecuje się poprawić :) Ale nie piszę nie dla tego, że mi się nie chce tylko dlatego, że nie mam zbytnio na to czasu. Pierwsze PW poleciały, mam nadzieję, że się szybko zorganizujemy i pierwsze rozpórki dotrą jeszcze w tym tygodniu :)
witam, a można sie jeszcze dopisać
Tak jest jeszcze opcja ale to błyskawicznie byś musiał wpłacić zaliczkę. Poszło PW.
Do kogo pójdą pierwsze sztuki?
Może by to troche przyspieszyl ?? Mam na myśli wpłaty na konto ? Kwota - te 50 zł za sztuke, przelewy juz byś miał na koncie i nie było "zastoju". Ile w koncu wynosi sztuka ??
Wysyłka zgodnie z listą, z tym że na początku z rozłożeniem na wersje silnikowe (żeby przymierzyć do każdej) i chwilowo przez to jest pauza bo jak się okaże, że coś nie tak to przerobimy przed lakierowaniem pod konkretną wersję. Ale w między czasie pierwsze sztuki były mierzone do 2.4 JTD i nie było problemu z niczym, trzeba jedynie lekko odgiąć mocowanie wtyczki (złączki) od czujnika ABS ale nie ma opcji ominięcia tego a odgięcie w zupełności wystarcza i jest estetyczne :) Jak dostanę info od Was, że pasują to w kilka dni o ile będą przelewy macie rozpórki u siebie :) Co do wpłat to jak dla mnie ok. Zainteresowani mają nr konta więc można wpłacać i będzie szybciej. Cena niestety nie jest niższa niż pierwsze ustalenie czyli 200zł + 20zł koszt wysyłki i pakowania. Szkoda, że w zimie to robimy bo jak by było ciepło i nie trzeba by było grzać na warsztacie to by wyszło coś taniej.
No lukaszb kasę przed chwilą wpłaciłem Ci na konto. tylko martwi mnie ten kolor rozpórki.. nie jest to żywa czerwień? Bo myślałem, że takowa będzie ;/
Załącznik 47058 Bo tak średnio będzie mi pasować kolor rozpórki do koloru pokrywy silnika . . ;/
Wydaje mi się że kolor będzie inny, bo teraz na fotce wydaje się sraczkowaty pomarańcz, ale widać ze fotka nie była aparatem robiona,a raczej telefonem i wsio jest wyblaknięte, zresztą walić kolor, byle pasowała
No właśnie tylko, że niektórzy chcą mieć wszystko na cacy :) tak jak ja.
@lukaszb boje sie ze moge miec problem;)
http://www.youtube.com/watch?v=GFkDQ...feature=fvwrel
Jak myslisz podejdzie mi? Problem tez taki ze nie jestem w stanie stwierdzic bo jeszcze nie mam ostatecznego projektu tego kolektora (ma byc na dniach)
Kolor jest czerwony. Nie jest to krwista czerwień ferrari ale nie jest to też pomarańcz. Z resztą podawałem na początku linki do tematów z rozpórkami do Gtv i tam dokładnie widać jaki jest kolor. Chyba że ktoś sobie życzy nie lakierowana to takie lakierowanie w tej chwili kosztuje mnie 20zł więc o tyle taniej mogę sprzedać w stanie "surowym"
Kilmer, dopłata przy jednej sztuce to 170zł. W Twoim przypadku to muszę się zorientować ile będzie kosztowała wysyłka 3 sztuk w jednej paczce bo po prostu nie wiem. Jak będę wysyłał następne to zapytam na poczcie bo teraz już nawet nie mam 3 sztuk żeby zawieźć i zapytać.
Pierwsze rozpórki dziś wysłałem więc pewnie jeszcze w tym tygodniu się dowiemy co i jak. I jak ok to lecę z tematem dalej :)
Reks--> PW
Ogólnie rzecz biorąc to poczta polska jest teraz najdroższą firmą przewozową jaka jest tylko możliwa, Kurier jaki kolwiek inny bylby tańszy niż poczta, ale minusem jest że osoba prywatna nie wyśle paczki, musisz mieć firme i mieć podpisaną umowe z nimi(i wysylasz minimum 30 paczek / miesiąc). Wysyłałem hak od alfy ostatnio, waga 18 kg , gabaryty 30 wys, 90 dlugi, 40 szer, poczta- 50 zł , kurier 29zl , nie mam firmy ale zakombinowałem ze znajomym ,
z tym surowym stanem to nie przesadzaj :)
sami malujecie to wszystko? sprayem czy pistoletem ?
Bo jak wcześniej pisaleś , to mówileś że bedziesz wszystkie dawał do malowania. I to by bylo najlepsze rozwiązanie no i taniej.
Masz możliwośc wysłania do mnie tych 3 sztuk kurierem ??( oczywiście jak juz będą gotowe)
kase wczoraj wpłaciłem pozdro
Ode mnie też kasa wyszła wczoraj, jak wyślesz to daj znać
Mam firmę i umowę z kurierem, faktycznie jest taniej przy większych paczkach bo 30kg kosztuje 15zł netto. Niestety przy takiej małej paczce taniej wychodzi poczta. Dochodzi do tego jeszcze jedna rzecz. Czekanie na kuriera doprowadza mnie do szału. A na pocztę to wsiadam w samochód zaworze i mam po problemie.
Mogę Ci wysłać te 3 szt kurierem ale pod warunkiem, że sobie go sam zamówisz i podasz mi konkretną datę i godzinę czyli np 29.02.2012 godzina 11-12. Z tym, że jeżeli przyjedzie przed 11 lub po 12 to masz pretensje do Niego a nie do mnie. Tylko nie podawaj mi, że będzie między 10 a 15....
Malowane są w przemysłowej lakierni proszkowej u znajomego dlatego dało się wynegocjować dość przystępną cenę(tak jak pisałem 20zł sztuka). Ale jak komuś nie pasuje odcień czy coś to mogę te 20zł taniej sprzedać "surową" i sobie sami pomalujecie. Lakierowanie jest ok ale nie jest to też tak, że lakiernik się spuszcza nad jedną rozpórka godzinę i lakieruje bazą oraz bezbarwnym. Oczywiście jest możliwość takiego lakierowania na dowolny kolor (mam mieszalnie lakierów), niestety cena wtedy + 100zł i jest zrobione tak, że nie ma się do czego przyczepić :)
Co do dalszych wysyłek to tak jak pisałem, dziś powinny dotrzeć wysłane wczoraj rozpórki i jak będzie ok to jedziemy z tematem dalej i bezzwłocznie rozsyłamy :)
Pieniążki wysłane przed sekundą.
Przyszła rozpórka. Kolor to najprawdziwsza czerwień.
a dędą pasowały do 156 1.9 jtd 105km
Będą :)
kasa poszła, w tytule przelewu podałem też adres do wysyłki.
Przelew zrobiłem:)
No doszła, zapakowana tak ze z 5 minut się męczyłem, pasuje, tylko śruba od kierowcy pierwsza od grodzi nie chciała najść, to powiększyłem otwory w jeszcze trzech żeby potem jaj nie było z dokręceniem, ogólnie wsadzona i sztywno siedzi
Załącznik 47747
Kiedy można się spodziewać wysyłki ? ( Pieniądze już dawno na koncie )
Słuchaj ja czekałem na odbiór 5 dni, tyle upłynęło od wpłaty do odbioru, a na zadupiu nie mieszkam takim strasznym jakby się mogło wydawać- cierpliwości
Kasa wysłana.
Kylo, kurde zdziwiłeś mnie, że był lekki problem z montażem... Bo jako wzór mam teraz 156 mojego kolegi który ma ją od nowości i bita na 100% nie była. Ale dziękuję za spostrzeżenie może sami powiększymy otwory o 1mm i nie będzie problemu. Ogólnie to cieszę się, że jesteś zadowolony :)
lucek_lukasz, pisałem, że czekam na znak od chłopaków z V6 i TS czy im pasuje żeby nie było problemów. Znak od kolegi z V6 jest. Do kolegi od TS była wysłana w ten sam dzień ale jeszcze się nie odezwał. Poza tym o kolejności wysyłki nie decyduje kolejność wpłat tylko kolejność z listy na której jesteś 12. Więc cierpliwości bo do samochodu mieści mi się tylko 3-4 zapakowane rozpórki. A na prawdę chce żeby wszystko było ok i każdemu pasowało.
W tym tygodniu powinny polecieć 2-3 partie rozpórek(nie żyje z tego a i na dojazd na pocztę muszę znaleźć czas).
A jeszcze takie info, przyszło dużo wpłat i muszę się z tym na spokojnie ogarnąć. Po wysyłce w tym tygodniu zrobię listę z zaznaczeniem od kogo mam wpłatę a do kogo już wysłałem :)
właśnie poszedł przelew
Moja też nie bita, podłużnice proste, ale 240 w kołach, a nasze dziury też wyginają powoli kielichy- ojciec ma Felicie z rozpórka fabryczną i kiedyś chciałem ja przełożyć do innej i też był taki problem, a tamta też na 100% nie bita (moja na jesieni miała u Pabla renowacje podłogi to żadnych śladów nie ma, a do gołej blachy ja pruli, po za tym leci 230 i kierownice można puszczać), to mi wygląda na lekko ściągnięty spaw (jak wziąłem sufmiarkę to odległość od mocowań z obu stron się różni o jakieś 3 mm). Jutro mam trasę do zrobienia 500 kilosków to zobaczymy czy jest różnica
A i na chama to bym ja wbił tak jak była, ale jako że otwory i tak były większe to pomyślałem, że jak je rozwiercę jeszcze o półtora milimetra to nie zaszkodzi, a i napewno nic nie powyginam
Przelew na 3 sztuki poszedl .
Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak:
1. Maciek2306-156, lakierowana, 2.4 jtd--------------------------sprawa na tel załatwiana
2. kylo1986- lakierowana,2.5 V6----------------------------------WPLACONO, WYSŁANO
3. SCHNNAZZI, lakierowana (na czerwono),AR156 1.6 T.S 1998r.---WPŁACONO, WYSŁANO
4. KID, lakierowana (na czerwono), 1.9 JTDm 2005r.---------------WPŁACONO, WYSŁANO
5. Ex0, Lakierowana na czerwono doAR156 2.5V6 z 2000r.--------WPŁACONO, WYSŁANO
6. NISKI_ lakierowana na czerwonoAR156 3.2L GTA----------------WPŁACONO ale nie całość proszę o dopłatę
7. Jimmy , czerwona, lakierowana, AR156 2.4JTD 20V---------------WPŁACONO, WYSŁANO
8. Kamien007 , czerwona lakierowanaAR2.5 V6-------------------
9. Krusz, lakierowana, 156 1.8TS-------------------------------
10. hipolo (czerwona) 156 2.0 jts--------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
11. lucek_ lukasz czerwona lakierowana , silnik 2,5V6------------WPŁACONO, WYSŁANO
12. rolek, lakierowana na czerwono, 2.4JTD------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
13. Kilmer , lakierowana czerwona 2000r przed fl 1.9JTD-----------WPŁACONO, czekamy na rurki dolot
14. Kilmer, lakierowana czerwona 2004 1.9JTD--------------------WPŁACONO, czekamy na rurki dolot
15. Reks, lakierowana v6---------------------------------------------
16. coxu, lakierowana GTA-------------------------------------------WPŁACONO, WYSŁANO
17. Kilmer, lakierowana-----------------------------------------------WPŁACONO, czekamy na rurki dolot
Jeżeli ktoś wpłacił a go nie ma na liście to proszę o kontakt. Resztę osób proszę o wpłaty.
Czyli po prostu, każdemu kto mi wpłacił 170zł wysłałem rozpórkę. Reszta będzie wysyłana jak będą pieniążki. Powysyłam w razie czego za parę dni "przypomnienia" na PW.
Yyyy. Nie wiem jak to się stało, że się walnąłem w kwocie przelewu. Sorry. Dosyłam resztę.
Witam
Próbuje przebić się przez 20 stron bez skutku.
Potrzebuje przód góra i tył 147 jtd 140 km.
A jeżeli nie ma, to czy w najblizszym czasie można się spodziewać?
Pozdrawiam
Robert