Nie mogą być zamontowane jako światła mijania ponieważ nie mają przesłony która tworzy granicę światła i cienia. Poszukaj na allegro soczewki, koszt około 50-60zł za parę.
Printable View
dziekie za odpowiedz:) czy takie by podeszly??http://www.allegro.pl/item830798890_...askownice.html lub ewentualnie takie http://www.allegro.pl/item851204997_...i_zarowki.html ponawiam pytanie czy lampy od angielkiej wersji 156 moga sluzyc jako dawca do przerobki(mniejsza strata w razie nie powowdzenia ;)
lampy z angielskiej wersji AR 156 jak najbardziej nadają się do przeróbki (sam takich używam)
natomiast co do soczewek z aukcji to żadne się nie nadają.
z pierwszej aukcji soczewki na żarówkę H1 będą za długie,natomiast soczewki z aukcji drugiej są na mało popularną żarówkę H9 i będziesz miał później problemy z kupieniem odpowiednich żarników.
szukaj tylko soczewek na żarówki H7.
mam pytanko czy ktoś z okolic warszawy ( do 50km) podjąłby się przeróbki lamp?? do takich rzeczy mam niestety dwie lewe ręce...
a może wiecie kto w tym rejonie się tym zajmuje?
Witam !!
Przeczytałem juz od deski do deski wszytskie tematy odnosnie xenonów jakie sa na tym forum . Podjołem decyzje ze zamontuje u siebie zestaw HID 6000K oczywiscie z soczewką a więc:
- dzwoniłem do Pana którego dane są podane na poczatku tego postu i on nie podejmie sie przeróbki moich lamp
- kompletnie nie wiem jaka soczwke kupic aby pasowała w miare oczywiscie
Prosze o pomoc , jakieś namiary na kogoś kto mi jest w stanie przerobic te lampy lub o jakies podpowiedzi odnosnie przerobienia lub zakupu soczewek . Pozdrawiam :)
Zamontuj kolego 4300 a soczewki z punto 2
odkopie ten temat:P
Pisałem do gościa z allegro o nicku PAAW-DAWID i odpisał mi że już się nie zajmuje przeróbkami, ale podał mi numer telefonu i może by się coś dało wykombinować:)
Znalazłem za to na allegro droższy sprzęt (http://moto.allegro.pl/item109111646...n_bixenon.html) również pisałem do gościa, jest to na oryginałach Carello i palnikach Philips D2S, teraz pytanie- warto?
Próbował już ktoś tą drugą opcję? Bo wiem że z tej pierwszej (PAAW-DAWID) wszyscy są zadowoleni, ale byłbym tydzień bez auta...:/
Jak te palniki D2S? Faktycznie są lepsze? Będą to 4300K, chociaż nie wiem czy nie negocjować 6000K:D
P.S. Ale się rozpisałem:P:P
Palniki D2S w odpowiedniej czyli xenonowej soczewce będą lepsze niż chińskie H7 w soczewce np. od Punto. Soczewki xenonowe lepiej rozkładają światło na drodze i nie oślepiają. Porównywałem soczewki z punto II (valeo) i z acury tsx (stanley) i soczeweki stanley'a świecą dużo lepiej, szerzej i mają wyraźną (ostrą) linię odcięcia światła, natomiast soczewki valeo skupiają światło głównie w środku, a po bokach światła brakuje, no i linia odcięcia nie jest aż tak wyraźna. Na pewno soczewki od punta lepiej się spiszą od oryginalnego oświetlenia, ale według mnie warto trochę dołożyć i mieć soczewki z prawdziwego zdarzenia. A co do koloru to najlepszy byłby 5000K bo jest taki sam jak światło dzienne, sam mam 4300K i światło jest prawie białe z lekką żółtą poświatą.
soczewki mają być bixenonowe z Volvo S80, więc raczej powinno być dobrze:)
więc myślicie, że warto dołożyć?
Soczewki od Punto II radzę sobie odpuścić.
One już fabrycznie oślepiają, co było wielokrotnie krytykowane, a po wsadzeniu weń palników ksenonowych to już zupełna porażka.
Najlepsza opcja to wmontować soczewkę stricte pod ksenon - wówczas nie powinno być żadnych problemów, pod warunkiem, że będzie prawidłowo zamontowana i nie będzie pochodzić z Anglika.
Pozdrawiam.
- Rafał
rozumiem, że kolejny głos za tymi droższymi:) zresztą sam od początku jestem bardziej do nich przekonany:) a znalazłem je przez przypadek:P
Witam, ja mam założone soczewki od tego kolesia. Palniki D2S o temperaturze 4300. Jak świeci? Rewelacja, idealnie rozłożona linia światło-cienia. Po włączeniu długich, gdy podnoszą się przesłony powiem jedno: jasność widzę:-).
Mi udało się kupić poza allegro, zadzwoniłem do niego i udało się utargować jeszcze 100 zł:-)
to widzę że jednak ktoś to ma:) dobrze wiedzieć, przynajmniej wiem, że to sprawdzone:)
na to właśnie czekałem, dzięki:)
Zrobię, ale jak wyjdę ze szpitala:-)
JUZ nie musisz mi mowic, widze na wlasne oczy:D
swiatelka sa super, n astacji podczas ustawiania swiatel diagnosta sie pytal co to jest czy jakis oryginal, bo zamienniki tak nie swieca:p
idealna granica swiatlo-cienia:)
cos pieknego i wreszcie nastala jasnosc:D:D
a jak to wyglada z soczewka w 155? na krótkich jest soczeweczka, i sie tak przymierzam do tego...jednak nie chce zrobic zeby oslepiało, bo długich raczej na soczewke sie nie da przerobic...
w swojej alfie miałem bi-xenony na fabrycznych komponentach.z tą różnicą że ja takie lampy przerobiłem,przerabiam sam.
świecą dużo lepiej niż HID-y
http://a.imageshack.us/img841/1639/zdjcia0018.jpg
A maskownice soczewek od czego? bo lampy coooool!!
Kolego, a takie lampy jak pokazales mozna miec w starszej 156, ktora nie miala xenonow? Chodzi o legal issues, ze tak to ujme :)
andro34 juz jakis czas jestem w temacie tzn mam to zalozone:) swieci pieknie, bi-xenon 4300K, chociaz zastanawiam sie czy nie wrzucic 6000K dla efektu estetyki a nie praktyki:)
BTW fajnie masz zrobione spryskiwacze:)
P.S. na wyjecie zarnika jest jakis specjalny patent czy to sie tak ciezko obraca? Bo probowalem obrocic ale sie nie dalo a nie chcialem tam nic polamac:P
daj sobie spokój z barwą 6000K!policja jest bardzo wyczulona na ten kolor gdyż to już są HID-y czyli kontrowersyjny wynalazek.
oryginalne czyli fabryczne xenony mają tylko i wyłącznie barwę 4300K i według mnie ona jest najlepsza.jesli chcesz poprawić estetykę swoich świateł wymień żarniki na nowe.
światła ci przybędzie a kolor będzie bardziej błękitny.
jeśli chodzi o wyjęcie żarnika to wszystko zalezy od tego jak on jest mocowany.może być tak że przekręcasz specjalny pierścień na jego obwodzie lub trzeba przekręcić żarnik.
najlepiej zapytaj o to osobę od której kupowałeś lampy.
Ja mam 5000K i barwa jest ok (nie lubię przesadzonych modyfikacji).
Soczewek jeszcze nie mam, ale pewnie przed zimą zrobię przy okazji malowania zderzaka, bo mam już niezłe sito...
Ja jestem na kupnie palników, bo moje swoje już przejechały. Obecnie mam 6000K, ale też zejdę na 5000K i to chyba będzie najlepsza opcja.
Dam znać jak zamontuję, ale to zabierze mi jeszcze trochę czasu, chyba, że prawy palnik dokona żywota szybciej niż się spodziewam, bo przy rozgrzewaniu czasem mruga.
Pozdrawiam.
- Rafał
W tej chwili mam zamontowane soczewki + palnik H7. W tym tygodniu chcę zamienić to soczewkę Bi na palniku D2S.
Pytanie brzmi w jaki sposób działa Bi i czy muszę pod D2S również wymieniać przetwornice czy mogę pozostawić te od H7 i zmienić palniki?
nie wiem czy musisz wymienic przetwornice (ale chyba tak bo inne beda koncowki do podlaczenia)
za to Bi dziala na tej zasadzie ze przeslona w soczewce jest odchylana przez elektromagnes, w zwyklej jest na stale
Pytam bo chce poznać jakie będą koszta tej zabawy. Czyli rozumiem że te kabelki co odchodzą od elektromagnesu to podłączam pod światła drogowe i w czasie ich załączenie tak naprawdę to tylko zwalnia się przysłona a żarnik świeci taka samą mocą.
nie wiem jak to podłączyć, bo kupiłem już podłączone:)
ale jeśli chodzi o świecenie żarnika to świeci tak samo tylko w szerszym zakresie, u mnie fabryczne drogowe też świecą, także jak włączę długie to nastaje jasność :D
Koledzy i koleżanki (jeżeli takowe śledzą ten wątek), jest sprawa. Planuję kupić takie soczewki, a odbłyśnik świateł drogowych (z racji, że to będzie bixenon) wykorzystać jako światła do jazdy dziennej (kupić jakiś okrągły moduł i go tam ładnie wpasować). I teraz pytanie, jak podłączyć to wszystko, żeby światła drogowe działały normalnie (przy włączonych mijania, żeby przesłona się opuszczała) i w sposób, gdy chcę komuś błysnąc na chwilkę, żeby się żarnik zapalił, a nie tylko przesłona opuszczała. Może ktoś u siebie to ogarnął. Pozdrawiam:D
Ja trochę z innej beczki - czy ktoś ma zamontowane soczewki w lampach po FL ?
Forumowicz z Wałbrzycha miał i coś narzekał - nicku nie mogę skojarzyć. Później były wystawione na sprzedaż całe lampy. Sama soczewka z taką blaszką - średnio mi się to podobało (prawdopodobnie przeróbka przez PAAW-dawid).
Sam długo myślałem nad soczewką, ale nigdy nie zebrałem się za odkręcenie zderzaka. Wstawiłem HID 5000K i jest ok. Lepiej świeci, psy się nie czepiają.
Aczkolwiek, gdyby ktoś potrafił to zrobić estetycznie, to byłbym chętny do przeróbki ;)
Dzwoniłem do firmy w Zabrzu i oto co mi napisali:
Dotyczy to alfy po FLCytat:
Koszt przeróbki na soczewki zwykłe z mocowaniem H7 i D2S (oddzielne długie światło) to koszt 450-500zł/szt, natomiast przy soczewce bixenonowej (gdy jest jedna lampa z żarówka dwuwłókową ) na D2S to koszt 550zł jeśli lampa jest duża (wysoka i głęboka) to można zrobić na zwykłą H7 wtedy koszt może oscylować w granicach 600zł/szt. dorobienie lampy postojowej białej (tylko w USA) to plus 50zl/szt
Ktoś, kto to wycenił musiał całe dzieciństwo spać wpufie, albo nie zdać w podstawówce z matematyki.
Kupno oryginalnych ksenonów - sprzedane lampy = taniej !