Kiepas96 ja się w ogóle dziwię że czyściłeś krokowca. A powiedz mi, co dokładnie czyściłeś w krokowcu? który element krokowca? na zewnątrz czy w środku, rozbierałeś go, otwierałeś tą zalaną fabrycznie klejem pokrywkę?
Printable View
Kiepas96 ja się w ogóle dziwię że czyściłeś krokowca. A powiedz mi, co dokładnie czyściłeś w krokowcu? który element krokowca? na zewnątrz czy w środku, rozbierałeś go, otwierałeś tą zalaną fabrycznie klejem pokrywkę?
wyczyściłem tylko te trybka, tego zalanego nie ruszałem, wie ktoś jakie mają być wartości tego potencjometra w krokowcu
ostatnio raz mi auto zgasło jak jechałem na 4, tak choćby się paliwo skończyło, zapialiłem i jechałem dalej
błedy w zał
Krokowiec jest zintegrowany z przepustnicą. Jeśli odłączysz wtyczkę od krokowca to pokaże się właśnie taki błąd. Wtedy ECU nie może sterować uchyleniem przepustnicy i wywali błąd. Jak ci zgasł, a potem jechałeś dalej to była chwilowa przerwa w sygnale od krokowca. Z błędu wynika że ECU stracił połączenie z krokowcem. Wysoki sygnał oznacza inaczej że sygnał poza zasięgiem, brak kontaktu. Najczęściej powodem jest luźna wtyczka lub utlenione styki. Przeczyść styki nawet WD-40, potem solidnie dociśnij wtyczkę od silniczka krokowego.
Ja już miałem taki przypadek z przekaźnikiem od kierunków i masą przekaźnika wycieraczek, pomogło przeczyszczenie styków. Alfa jest wrażliwa na elektrykę.
ruszyło, przełamany jeden kabel między ecu i nastawnikiem i wszystko gra, ale faluje jak dawniej
wymieniłem też masę ecu i przepustnicy bo też kabel był nadłamany
Ja niestety też mam falowanie, nastawiam się chyba na wymianę krokowego.
tylko do pewności musiałbyś kupić nówkę, mam dane z vivid workshop data jak pomierzyć tradycyjnie krokowca
A ten vivid workshop data nie podpowiada Ci jak usunąć falowanie ? :)
że tak zapytam na boku, ile Ci pali Alfa po mieście?
ja tam jej nie oszczędzam i też nie robie więlkich tras