A program zostawiasz czy wracasz do fabrycznego ?
Printable View
A program zostawiasz czy wracasz do fabrycznego ?
Masa i doładowanie to faktycznie-mogła być za wysoka temperatura spalin np na hamowni nie ale podczas wypalania EGR dodatkowo obciąża i za wysokie EGT może być wtedy a jakiś element tego nie wytrzyma na dłuższą mete.To czy to chip czy materiał czy nawet jedno i drugie to ciezko stwierdzic
chodziło mi o wypalanie DPF nie EGR=pomyłka
Sorry [MENTION=40044]kamorado[/MENTION] ale od marca do grudnia jest 9 miesiecy i przez 9 miesiecy miales w d.. Ten kominikat i teraz siejesz zamet ze tyle $ trzeba znow wydac na samochod ktory kosztowal xxxxxx $. Cinek mowi jedno, ale tak naprawde moze jednak gdybys wymienil ta uszczelke odrazu, teraz bys nadal jezdzil tym samochodem. Komunikat pojawil sie kilka razy, wiec braklo cisnienia kilka razy a efekty tego widac na zdjeciach Marcina.
U bociana ta uszczelka magla byc powodem 1 awarii i otwarcia silnika. 2 awaria to skutek niechlujnej naprawy 1 awarii.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale bys znalazl i pewnie usuniecie problemu nie kosztowaloby tyle co aktualny remont silnika.
Nie. Poprostu jestem czlowiekiem ktory szanuje swoje pieniadze. I jak cos zaczyna dzialac nie tak, zaprzestaje uzytkowania i szukam przyczyny konsultujac sie z fachowcami.
Komunikat o niskim cisnieniu oleju to nie spalona zarowka. Ty tak to potraktowales a teraz placz i zgrzytanie zebow.
W Insigni może. W kolektorach z pierwszych lat produkcji.
W 159-ce nie. 159 2.0 ma kolektor z dużo lepiej przymocowanymi klapami i nie ma takiej ludzkiej możliwości, żeby cokolwiek spowodowało ich wyrwanie. Ale ja nie jestem specjalistą, to tak tylko sobie luźne uwagi rzucam.
- - - Updated - - -
Oczywiście, że nie musi. Ale każdy tuner jest w stanie stworzyć taki program, który silnik zabije dość szybko ;) Wywalasz limitery od turbo i dajesz mu się rozkręcać do woli. Moc będzie, a jakże. Jak się turbo rozleci i strzępy pójdą w silnik - to masz pozamiatane. Da się?
- - - Updated - - -
Żaden tuner nie da Ci gwarancji na to, że silnik czy turbina się nie wysypią, jeśli zrobi modyfikacje podnoszące moc powyżej wartości fabrycznych. To jest dość logiczne, nawet biorąc pod uwagę fakt, że masz większość gratów w silniku nowe. Wyjątkiem są programy wgrywane przez tunerów fabrycznych, dla aut nowych, na normalnej gwarancji producenta - chociaż wtedy niejako producent auta gwarantuje, że program jest dla silnika bezpieczny.