Za mało Ci nabił. W naszych Bellach były montowane różne kompresory i kto ma jaki kompresor tyle powinien mieć nabite ale niestety mało który serwisant klimy o tym wie.
Bije się albo 460g albo 550g w zależności od rodzaju jaki u ciebie jest zamontowany.Z własnego doświadczenia wiem że nie zawsze zgadza się to z tym co pokazuje maszyna/katalogi.
W zeszłym roku " magik" od klimy dowalił mi 680g , nie włączyła sie nawet bo za duże ciśnienie , trochę spuścił i niby było ok . Następnego dnia pojawil mi sie dźwięk "wiertarki". Poczytałem forum i kazałem mu spuścić do 550g. Niestety nie pomogło . Lato sie skończyło i już nie kombinowałem
W ASO twierdza ze ma byc 460g i zawsze tyle dają , nigdy nie mieli problemów , sprawdzę to 18.04 i dam znać czy sie poprawilo .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W 2009 u mnie w dużej stacji diagnostyczno/mechanicznej wrzucili mi 750g - bo maszyna nie miała 159 w bazie a gość twierdził że wczoraj taką robił i tyle było gdzieś napisane. Ja się wtedy nie znałem kompletnie na tym, więc nie protestowałem. Klima oczywiście nie działała wcale. Potem poszukałem, kazałem spuścić do 550g i było OK.
460g w mojej TBI to była mega wiertara, natomiast w ASO FAP w B-B maszyna pokazała że do mojego auta ma być nabite 550g - teraz jest idealnie.
TTM! Dobij do 530-550 gram czynnika i będzie cisza.
Z resztą już pisano wyżej.
U mnie była podobna sytuacja najpierw spec w klime nabił tyle ile maszyna mu pokazało ok 600, to klima nawet się nie zalaczyla. Stwierdził że kompresor padł. Pojechałem do znajomego mechanika poszukal w instrukcji Boscha (taka miał maszynę ) zmniejszył do 56o klima zaczęła chodzić ale wiertarka się pojawiła. W tym roku spróbuję 460. Aczkolwiek jeżdżę z wiertarka juz rok i w tej chwili już tak mocna nie jest wręcz sporadycznie się pojawia tak jakby sama się naprawila heehh. Tu jeszcze jedno pytanie oprócz czynnika ile jeszcze oliwy trzeba wlać.
Ktoś wie w końcu w jakich latach jakie kompresory były montowane i ile czynnika do jakiego? Nie jest to nigdzie uściślone i wszyscy nabijaja klime metoda prób i błędów.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka