Tak tlenek ceru. (Tel mi omylkowo podpowiedzial cedru wczesniej) :p
Printable View
Należy jednak napisać że praca przy usuwaniu rys na szybie tlenkiem ceru jest dość ciężką pracą maszynową i dość duży bałagan przy tej operacji panuje :D
Dokładnie tlenek ceru , lecz można sobie z szyby zrobić soczewkę przy nie umiejętnym wykorzystaniu tego środka . Jeśli rysy nie są bardzo duże spróbuj autoglym car glass polish , super dużo nie usunie ale dobrze je wypełni
Zdjęcia po myciu, glinkowaniu, woskowaniu :)
Wosk: Dark Angel od AngelWAX
Opony: shiny garage back2black
Zdjęcia w słońcu: dzień po woskowaniu
Zdjęcia mokre: 3 dni po woskowaniu, po zrobieniu ~ 140 km (większość w ulewie) - auto dalej czyste :)
Jaka jest Wasza opinia na temat pasty nabłyszczającej Nielsen Premium Gold ? I generalnie na temat serii kosmetyków tej marki?
Średnia półka, bardzo solidne w większości.
Tylko zamiast wosku (jeśli auto nie będzie polerowane) lepiej kupić AIO - Nielsen Supershine.
Koledzy, mam głupie pytanie :) Dostałem gratis taką saszetkę, do czego to służy? Wnioskuję po obrazku i tłumaczeniu z "grubsza", że do szyb. Tłumaczenie google translatorem wiele nie pomogło... wiem tylko, że można stosować na mokro i na sucho, ale co to właściwie robi to nie wiem :) Czyścidło zwykłe?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=147103&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=147104&stc=1
Do czyszczenia szyb. Zestaw dwóch szmatek - najpierw mokra a potem sucha.
Dzięki! Wszystko jasne.
Cytaty ze stron sklepów oferujących ten specyfik:
Cytat:
- Przed apliakacją umyj i osusz auto
- Nakładaj niewielką ilość za pomocą piankowego lub mikrofibrowego aplikatora
- Staraj się trochę wypracować produkt, a nastepnie pozostaw do wyschnięcia
- Na koniec dotrzyj sciereczką z microfibry
Cytat:
Wstrząsnąć przed zastosowaniem. Nakładać ręcznie przy użyciu miękkiej, suchej gąbki lub szmatki na powierzchnie lakierowaną i pozostawić do wyschnięcia. Nadmiar usunąć czystą szmatką, zalecana dla lepszego efektu microfibra.
Cytat:
Wstrząsnąć pojemnikiem przed użyciem. Nanieść wosk kulistymi ruchami na oczyszczoną i suchą powierzchnię, odczekać do wyschnięcia, następnie polerować czystą miękką niepylącą szmatką z mikrofibry.
Cześć, poleci ktoś jakiś najlepszy wosk w stosunku jakość/cena do nadwozia w kolorze titanium grey? oraz jakiś specyfik do 'odmłodzenia' czarnych plastików ze słupków drzwi bo są już trochę jasno matowe + ew. uszczelek. Chciałbym na zimę trochę przygotować auto.
Jeśli by się też znalazło coś do wypielęgnowania scudetto byłoby super, dzięki! :)
Możesz spróbować np Soft99 King of gloss. Nakładanie i docieranie banalne. Nie wypaca się jak woski naturalne.
Na plastiki polecam podgrzać opalarką a z środków zakupić np dionizys z firmy valet pro. Starczy Ci na dekadę :)
Co z ta opalarka?
Wyslano z Xperia Z
Na plastiki jak ma być trwale Koch Chemie Plast Star.
Albo Black Wow.
Osobiście mogę polecić z AF Revire dresing
opalarka na plastikach
http://www.youtube.com/watch?v=ea0hXqrJqpk
Dobre :)
A ja myślałem, że to jest wkręt :D Daje radę :D
a ja nadal polecam Sonaxa. Ostatnio probowalem produktu K2 - nie jestem zadowolony. Sonax ciagle wygrywa jesli chodzi o jakosc, efekt, oraz czas utrzymywania sie tego efektu. :)
Cebula, Ty jak z czymś wyskoczysz. Co konkretnie Sonaxa może jeszcze napiszesz, bo sonax ma fajną chemię, ma przeciętną chemię i ma też kiepską chemię, zależy o czym mówimy. Na pewno warto brać koncentraty do spryskiwaczy: letni i zimowy są świetne.
Zamowilem sobie k2 akra do silnika. Zdam relacje. No i wypobuje rowniez do plastikow zewnętrznych jet black. Pozdrawiam
Wyslano z Xperia Z
a bo ja wiem Kot co ja kupilem:D Sonax wosk koloryzujacy nanopro. cos takiego. DO srodka to Sonax energy Cockpit Matowy a do felg Sonax Żel do mycia felg :D Jestem bardzo z tego zadowolony :) efekty tych plynow utryzmujaa sie do 3tygodni.
No jak wosk trzyma 3 tygodnie to faktycznie rewelacja. :D
Hahahaha :)
Ale taki jeden z drugim zamiast poczytać, wyskakuje z tekstem "Sonax najlepszy..." :)
Macałem ostatnio na spocie fibrę gyeona q2m boa - masakra, na razie jedną sobie na próbę zamówiłem żeby zobaczyć jak przez zimę wytrzyma, ale na wiosnę chyba wymieniam cały inwentarz. :D
Khot jak za taka cene, dla mnie to dlugo. Nie znam sie az tak, ale dla amatora ladnego wygladu i polysku wydaje mi sie ze wystarcza mi to co mam :) Chociaz gdybym mial cos lepszego za podobna kwote wcale bym nie pogardzil :) Wosk trzyma dluzej niz 3tys oczywiscie, ale po 2-3 tygodniach na aucie jest juz bród , błoto itp. wiec trzeba umyc auto i znowu dac wosk. :PP Moze polecisz cos lepszego w dobrej cenie? Nie chce wydac wiecej na zestaw wosk+ kokpit+ felgi niz 150zl. :p
Tester 1000p który poleży minimum dwa miesiące masz za 23 złote, nałożysz 6-8 razy.
U mnie 2 warstwy ht 1000 dają rade 4-5 zimowych m-cy. Na koniec jest juz słabo i nie używam agresywnej chemii ale na ten sezon znowu go kładę. Ważne zeby na cleaner poszedł.
dobra Khot, a dokladna nazwa tego czegos?? I jak to nanosic? Sonaxa normalnie na chlodna blache wcieram mikrofibra a potem polerka. Tak samo to co napisales sie naklada????? I jaki ten efekt? Nie wierze ze przez 2 miesiace ani blota, kurzu NIC nie bedzie... Nie wierze poprostu;d jak moze sie nie trzymac bloto jesli bedzie padac i przyjade przez kałuże ??:D
Chodzi o to ze 1000p lepiej chroni lakier. Taki brud o ktorym mowisz to albo jak nie odpada prawie samemu, to jesli auto lekko obmyjesz, dalej bedzie efekt taki jak po nalozeniu. 1000p wygoogluj. Pozdro
Wyslano z Xperia Z
Cebula, tobie trzeba wszystko pod nos podetknąć. FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Wax to dokładna nazwa. Błoto będzie. Kurz będzie. Jak ty sobie wyobrażasz że auto się nigdy nie będzie brudziło? Różnica w tym że będzie się brudziło o wiele wolniej, brud będzie o wiele słabiej przylegał do karoserii, a brudne wystarczy na myjce bezdotykowej opłukać czystą wodą pod ciśnieniem żeby znów było czyste - taka różnica. A instrukcję masz w temacie przyklejonym więc rusz łaskawie tą nastoletnią rzyć. ;)
panie nie badz pan taki do przodu:D haha. Ciesz sie ze mozesz kogos instruowac a nie. Jeszcze narzekasz ze daje ci ten przywilej dzielenia sie informacjami :P dzieki za info, niedlugo zastosuje zobaczymy co to bedzie :p
Tak wygląda FK 1000 na aucie dwie warstwy.Po dwóch dniachhttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=148169&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=148170&stc=1
FK jak pisali koledzy + tester dodo na cieplejsze dni (polecam jak ktoś nie miał okazji wąchać i macać wosku naturalnego) 23+32=54
kokpit nielsen finesse - 0,5l 20 zł lub Natural Look 45 zł
shiny garage eF wheel cleaner 1L (rozrabiasz z wodą i masz 3 litry środka) - 28zł
zostanie jeszcze na jakiś Quick Detailer tester albo coś większego od Shiny Garage
khotu a ten wosk co mi poleciles to on jest uniwersalny tzn do kazdego koloru nadwozia?