116zl to nie drogo, myslalem, ze z 300 bedzie kosztowal
Printable View
Ja mialem regenerowany magiel, a firma ktora to robila ponoc bardzo odradzala zielony plyn. Ja jednak mimo wszystko stosuje sie do zalecen ASO i wlalem wlasnie zielony. Wazne zeby dokladnie przeplukac instalacje, bo mieszanie dwoch rodzajow plynow moze spowodowac zwarzenie lub inne nieprzyjemne zjawiska.
Niestety nie pamietam ile tego tam wchodzi :/
Jesli chodzi o dokladne parametry plynu i jego ilosc- zadzwon do ASO oni Ci powiedza :)
Witam mam jeszcze takie pytanie. Jestem na etapie zakupu zbiorniczka. Dzis jeden mechanik powiedzial mi, ze wcale nie musze go wymieniac tylko wyrzucic z niego sitko i podobno to pomaga. Ma ktos jakies doswidczenie?
Doświadczenie na forum jest takie, że nikt nie żaluje 110zł na zbiorniczek :) ...a to dlatego, że jak Ci kiedys jakimś cudem wpadnie coś do układu to się zatrzyma na sitku i nie rozwali maglownicy.
Witam.Ja,po rozkręceniu zbiorniczka zauważyłem,że oberwało się w nim sitko.Wymieniłem zbiornik na nowy i bella śmiga jak nowa.Każdy mechanik wam powie żeby wymienić pompę -bo tak im najłatwiej.
panowie w mojej alfie po postoju auta jakieś 2 miesiące bez użytkowania zaczęło głośno chodzić wspomaganie i ciężej kręci się kierownicą czy to może być wina zbiornika czy maglownica siadła ? jest lekki wyciek z niej.
bulgotać ma zaraz po odpaleniu czy po jakimś czasie ?