xc60 ładna :-)
Printable View
Ja na razie nawet nie myślę o sprzedaży mojej 9-tki póki co widzę ją co dziennie od ponad roku i nadal bardzo mi się podoba i jestem mega zadowolony z użytkowania i nie ukrywam ze fajnie jest mieć auto które mimo kilku lat dalej przykuwa wzrok przechodniów ale coraz częściej spoglądam też na sąsiada który parkuje obok mnie swoje volvo xc 90 benzyna v8 duży zacny sprzęt...więc kto wie.
Przymierzałem się kiedyś do takiego audi, ale jak dla mnie bagażnik jest mało ustawny, w moim odczuciu 159sw jest bardziej pakowna. Za A4 zdecydowanie przemawia automat i 4x4, którego niestety nie ma w 2.0 jtdm,
oraz duże zasoby zamiennych części, które nie zabijają ceną jak to się zdarza w 159 ;)
Volvo S80 T6/ V8
Lexus GS450H
Infiniti M35H/ M37S
Kolejność przypadkowa. W sumie wyszło od najtańszego do najdroższego. Czas pokaże, to temat za 3 lata myślę.
edit. Nie doczytałem że po Alfie 159, myślałem że o AR ogółem :P
Z tyłu ma kanapie jest więcej miejsca w A4 racja, porównując oba modele w sedanie, Audi wypada lepiej również jeśli chodzi o bagażnik. Z Twojego opisu wyczytałem, że masz 159 SW, która moim zdaniem ma lepiej ustawny bagażnik niż A4 Avant/Sedan. Jakieś 3,4 msce temu u znajomego mechanika stała B8 Avant i jak podniosłem klapę z tyłu trochę się zaskoczyłem. Bagażnik jest płytki i do tego ma ten skos, który idzie wyraźnie od linii dachu. W 159 SW jest dużo głębszy o w miarę regularnych kształtach. Patrzyłem pod kątem dzieci, wózków itd i wolałbym 159 SW.
159 2.0jtdm 4x4 i automat, byłoby idealne ;)
Jeszcz nie przygladalem sie na zywo Superbowi, ale tydzien temu jechalismy z sasiadem na narty do Czech jego nowym VW B8 w 2.0 280KM 4x4 z DSG i musze powiedziec ze w fotel wpadalem rowniez przy wyzszych predkosciach.
Wyciszenie na tyle dobre, ze przy 200km/h moglismy swobodnie rozmawiac i w tle gralo radio, ktore rowniez bylo slychac bez problemow. W dodafku przy konfiguracji auta odpuscil wygluszenie bocznych szyb.
Zawiecho rowniez na duzy + jesli chodzi o wrazenia. Dodam ze to on prowadzil.
Spalanie akceptowalne wg mnie. Przy spokojmej przepisowej jezdzie, srednie spalanie wg kompa spadalo do 8.3l . Z calosci trasy wyszlo 10.3l .
Musze porownac ze Skoda, przemawia do mnie 4x4 ale poza liczba koni interesuje mnie rowniez komfort i wyposazenie. I wtedy pojawia sie opcja 220 KM w DSG ale juz bez 4x4.
Od poludniowych sasiadow rozwazam jeszcze Kodiaq - kusi mnie coraz mocniej chec siedzenia wysoko, w dodatku bez klekota pod maska za cene wyzszdgo spalania, wiekszego szumu powietrza i mniejszego kopyta. No i titaj bagaznik do 720l.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka