A będziesz również na nich? ;)
Printable View
dziś jeszcze nic ale zaraz idę wymienię płyn wspomagania.
ale w ostatnim tygodniu- wymiana chłodnicy wody ,założono nowe wycieraczki szybek przód,wymiana sprężyn tył ,wymiana paska alternatora, klimy i pompy,założono filtr stożkowy,zamiana lamp przednich na czarne.
A ja wymieniłem dolne wahacze 7 godz. pracy ale zrobione i to cieszy :)
Wymienione tylne łączniki stabilizatora.
Wczoraj zrobiłem wstawkę ze sztywnej rury między ic'kiem a kolektorem. Stara gumowa rura popękała :)
a moja dostala wczoraj nowe buty :P)
felgi MOMO 17 cali
opony vredestein 215/45/17Załącznik 23232Załącznik 23233
Właśnie w tym momencie trwa wymiana przedniej szyby. Była już bardzo porysowana, dwie grube rysy i jeszcze orginalna. Niedługo kończy mi się polisa i trzeba było wykorzyc fakt że ona pokrywa wymianę przedniej szyby raz w roku, a do tego nie wpływa to na zniżki :)
Wymyłem sobie silnik i cała komorę silnika aby zdiagnozować ewentualne wycieki i sie z nimi uporać i wyszło szydło z worka. Uszczelka pod pokrywą zaworów puszcza delikatnie olej i jej dni są już policzone. Nowa już do mnie jedzie, zamówiłem też tulejki tylnych wahaczy poprzecznych i w sobotę biorę się do roboty.
Wulkanizator znalazł wolną chwilę i wreszcie mam letnie ogumienie.
Nowa przepływka Boscha (od razu przyjemniej się jeździ, więcej mocy! :D ), nowa żarówka postojowa i wymieniona pompka spryskiwaczy. ;)
Nowe nakladeczki na lusterka wersja Ti http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...309ef971b.html
Ja wymieniłem olej selenia for alfa romeo filtry i az miło słuchać nadal silnika!
Umyta kilka dni temu i wyczyszczony środek łącznie ze skóra i deska rozdzielczą. Zastanawiam się po co mi zapach w środku jak skóra tak ładnie pachnie :D
dolane Paraflu, sprawdzony poziom oleju w serwisie i umówienie się na wymianę czujnika oleju
Bella odebrana od lakiernika. Usunięte drobne bąble i odpryski od kamieni z progów i nadkoli tylnych.Położony świeży lakier na progach, nadkolach przednich i tylnych, pomalowane drzwi tylne pasażera i nadkole (bo jakiś cham mi przejechal gwoździem) oraz pomalowane oba zderzaki, bo miały przytarcia i obicia. Teraz lakierek jest miodzio. A bella zarówno technicznie jak i blacharsko doprowadzona na tip top. Jedynie muszę postojówki zmienić i pomyślę o końcówce tłumika, żeby wizualnie jakiś chrom wystawał.
Wymienione górne i dolne wahacze, łączniki stabilizatora wszystko trw. końcówki drążków swag, tuleje stabilizatora z poliuretanu, przegub wewnętrzny i zewnętrzny- wrażenia z jazdy bezcenne;)
dzisiaj po pracy zostaliśmy z mechanikiem i Gtv odzyskała wspomaganie kierownicy :D
samochód kupiłem (miesiąc temu) z niedziałającym wspomaganiem i stwierdziłem wycieki z przekładni, a dzisiaj założyłem używaną bo używaną, ale suchą i po odpowietrzeniu i odpaleniu silnika moje ręce odetchnęły z ulgą
koniec 'treningu Pudziana' za kółkiem, pora na swobodną jazdę
prócz przekładni jeszcze przednie wahacze nówki założyliśmy
147 dostała felunek i letnie obuwie ;)
Dokładna kąpiel ;)
nowa maglownica, końcówki i drążki kierownicze, gumy i łączniki stabilizatora
mnie się wczoraj nudziło i wyciągnąłem siedzenia żeby dokładnie odkurzyć Belle
Załącznik 23563
później wyciągnąłem przepływkę i wyczyściłem wkład :)
aha a z tym odkurzaniem to taki mały żarcik - owszem wyciągnąłem fotele, odkurzyłem i założyłem
Załącznik 23564 Załącznik 23565
a dziś jeszcze było mycie - i to chyba tyle
pzdr156X
ja dziś założyłem nowe 'płuca' do swojej ( widać jakąś znaczącą różnicę? :D ) i przeciągnąłem zderzaki jakimś czernidłem, z daleka nawet ma wygląd ale z bliska to... :>
poranny prysznic dla belli , wiosenne laczki good year nct5 i nowe wahacze górne z przodu :)
a ja założyłem letnie oponki+ wymiana dwóch chińskich na continentale;]
Pojechałem na ustawienie geometrii. Niestety diagnoza - padnięty prawy górny wahacza :/ Więc go dzisiaj kupiłem, wymienię i wówczas znów uderzę na geometrię.
Ponadto ukończyłem dzisiaj hardcore'ową przebudowę dolotu powietrza przez co mam o jeden otwór w zderzaku więcej :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja dzisiaj wymieniłem tylne łączniki stabilizatorów oraz stunigowałem ów stabilizator, oraz poprawiłem rozwiązanie "przedniej" tulei poliuretanowej przedniego wahacza dolnego poprzez dodanie podkładek zapobiegających wypychaniu ich przez sam wahacz. teraz jest bezpiecznie :)
jedna bella dostała nową chłodnicę klimatyzacji i osuszacz, opłukałem ją także na myjni bezdotykowej z kurzu. druga dostała nową linkę ręcznego oraz zamówione nowe letnie obuwie.
regeneracja turbiny + nowy olej i filtr oleju
nowe wahacze przód dół
nowe sprzęgło
filtr kabinowy + paliwa
4 felgi po regeneracji
czekam teraz aż lakiernik skończy malować elementy i wsio poskłada...
Nareszcie po zimie wymienione gorne wahacze ,dolny prawy wahacz,końcówki kierownicze, łączniki stabilizatora no i po wszystkim zrobiona zbieżność,i .... cisza z przodu:rock:
Moja maszyna dziś miała ze mną sporo do czynienia, wymieniłem jej łączniki stabilizatora, uszczelkę pod pokrywą zaworów i byłem na serwisie klimatyzacji. po wszystkim mycie silnika.
Założyłem dzisiaj metalową rurę Turbo=>IC oraz nową Originali Ricambi IC=>kolektor (pęknięta), oraz wyczyściłem gruntownie puszkę filtra powietrza z wymianą wkładu. Koszta nie wielkie, ale grzebania na 3h i bezcenne przyspieszenie :D
Dziś moja bella dostała nowe sprzęgło, koło dwumasowe i super remap.... wszystko w www.cinsoft.pl
I od dziś ma 188KM i 406Nm :D