wymieniłem emblemat z przodu (1h)i w koncu zarówke przy zapalniczce (5min)
wymieniłem emblemat z przodu (1h)i w koncu zarówke przy zapalniczce (5min)
Letnie oponki dziś założone, myjnia ciśnieniowa (umyłem auto, wyjechałem i co? rozpadało się), pompka pł. spryskiwaczy kupiona, bo obecną mam dziurawą - leje więcej płynu do gleby niż na szybę. Do tego przejażdżka rekreacyjna bez konkretnego celu po dobrej, krętej drodze
Za to dziś zaświeciła mi się kontrolka od żarówki - nie działa postojowa lewa - już kiedyś mi też nie działała dwa dni, jak pojechałem do tesco kupić i ofc nie znalazłem, wyszedłem, odpalam auto, i co? Sama się naprawiła. Mam nadzieję że i tym razem się sama zregeneruje. Jeśli nie to kupię komplet dwóch H6W LED na postojówki.
W najbliższym czasie planuję oddać klosze do polerki i auto do kompleksowego mycia, prania, woskowania.
A w nieco dalszym, za 2,3 miesiące kupić wymarzone TOORA 17" wraz z oponkami
PS. co do żarówek, może ktoś podesłać jakiegoś tutoriala jak wymienić jedną z żarówek od podświetlania zegarów i jaka to żarówka? bo nie świeci mi ta od ''dołu'' obrotomierza, w nocy zakres od 0 do 3 tyś obrotów mam niewidoczny![]()
Ja również założylem letnie ogumienie oraz wymienilem filtr paliwa.
Fiat 126p; Fiat Seicento 900;
Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Dzisiaj dałem jej odpocząć
Oprócz tego wczoraj przeczyściłem styki żarówki postojowej, komputer wywalał że jest przepalona, mimo tego że świeciła.
oddałem bellę do lakiernika na malowanie zderzaków, bo sa porysowane i malowanie tylnych drzwi i nadkoli
moja jedzie na wymianę sprzęgła no i tak przy okazji już rozrząd zrobię, dolny prawy wahacz przód, łączniki stabilizatora przód, olej z filtrami powietrza i paliwa.
Zamówiłem przedni emblemat no i poszukuję ładnych felg na lato aby alfunia się cudnie prezentowała![]()
Marzenie - > Quattroporte, ale powolutku .....
Dziś była wymiana łożysk(tył) plus przy okazji wymieniłem tarcze wszystkie i klocki oraz małe odmłodzenie zacisków(szlif i czarny lakier)
AR 155 1.7 TS 85 KW, 115KM `94 ROSSO BORDEAUX- Była niestety
AR 166 3.0 V6 24V, 220 KM `01 NERO- Jest (Dawna alfa Yago_)
Odebrałem ją po tygodniu od mechanika, wymieniłem olej, umyłem, odkurzyłem i wysprzątałem.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars
Założyłam białe kierunki boczneI like it
Jak zrobię powalające na nogi fotki to wrzucę w dział "Nasze Belle"![]()