Jeśli będzie to miało jakieś konsekwencje, to tylko pozytywne. No chyba, że myślisz o żabkach i zajączkach. Dla nich nie koniecznie ;)
Printable View
Właśnie nie jestem zwolennikiem ekologii :) Nazywam to maszynką do robienia pieniędzy :P Ale może jednak skuszę się na kupno nowego :) Nie wiecie może, gdzie można taki dostać w miarę przystępnej cenie ? :) ASO - 750 zł :P AA i jestem ze śląska, jakby co, najlepiej w województwie :)
jest taka firma gdzie tanio kupisz. Nazywa się ZZ - zaślep i zapomnij :)
Wyczyściłem dolot oraz EGR i co ciekawe u mnie się zacinał raz zamykał raz nie, zaobserwowałem ze elektromagnes działał ale zawór się nie cofał. Nie tylko odkręciłem egr od kolektora ssącego ale również odkręciłem ten elektromagnes od zaworu i tam było dużo sadzy którą usunąłem i wykąpałem zawór w benzynie :) z tego wynika ze sam elektromagnes działa prawidłowo ale przez nagromadzona sadze nie zawsze sprężyna była wstanie cofnąć zawór co skutkowało uchylonym EGR i uciekaniem doładowania jak narazie pomogło reakcja na gaz jest, wchodzi na obr od samego dołu. Muszę jeszcze sprawdzić jakie teraz będą wskazania przepływomierza A kolego @sadero rozumiem ze nie patrzyłeś na moje logi ?:rolleyes:
to nie jest wina egra u siebie go nie mam od wielu lat i mam tą zmułe to jest kwestia podciśnień i tych maleńkich wężyków.
W takim wypadku powinieneś widzieć dym za sobą. Tak objawia się niedoładowanie. Chociaż jak jest niewielkie...
Tak czy tak powinno to być widoczne w logach.
Nie, bo u mnie wyglądają tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=127670&stc=1
U mnie tez tak wygląda, ale włącz Fes i tam w zakładce wykres(F5) importuj plik i będzie ok. A do exela to nie wiem jak to prawidłowo zapisać :D
Tylko w excelu (polecam http://pl.libreoffice.org/) można sobie spokojnie porównywać parametry. O to właśnie chodzi. Bo tak, to by wystarczył sam screen.
U mnie właśnie przy tej zamułce zaczyna kopcić na czarno czyli szukać jakiejś nieszczelności
Sprawdź szczelność od gruszki turbiny, przez overboost, akumulator podciśnienia aż po pompę vacuum