Możesz opisać przy okazji wrzucania fotek jakie narzędzia urzyłeś i jakie elementy po kolei demontowałeś?
wysłano z domowego telefona
Printable View
Możesz opisać przy okazji wrzucania fotek jakie narzędzia urzyłeś i jakie elementy po kolei demontowałeś?
Ta sama robota co przy wymianie nagrzewnicy. Trzeba zdemontować ścianke grodziową i wszystko ładnie wiadć. Śrubek jest od groma, robota czasochłonna, ale do ogarnięcia samamu.
A klime rozbierałeś czy to tylko ploty na forum?
Klimy nie trzeba rozpinać. Wystarczy poluzować przewody z uchwytów i odchylić. To w przypadku wymiany nagrzewnicy. Jeśli chodzi o slinik nawiewu to o ile dobrze pamiętam przewody klimy nie kolidyją w niczym. Ściągasz ścianke i po lewej stronie masz silnik.
Czyli do ogarnięcia.tylko jeszcze pytanie.czy potrzebne będą jakieś specjalne końcówki,przedłużki? Czy wystarczy przysłowiowa grzechotka i klucze,śrubokręy
Panowie dzis wieczorem postaram sie wszystko opisac. Zrobie temat w zrob to sam. Zdjec niestety nie mam, ale postaram sie wszystko jak najdokladniej opisac. Skonczylismy o 23, a robilismy w nie ogrzewanym garazu i tak troche nie mialem glowy do zdjec :) Wybaczcie.
Dd
Nie musisz mieć jakichś narzedzi z nasa:D Grzechotka, nasadki, może jakaś przedłużka i jedziesz:D
W moim wątku jest parę zdjęć z przeprowadzonej naprawy:)
Naszczęście robiłem to wiosną na świeżym powietrzu z piwkiem w ręku:D Dziadek i ojciec byli przerażeniu jak rozebeszałem wszystko:D
Nagrzewnicy nie wymienialem, ale na moj gust to zupelnie dwie rozne sprawy.
Dd
Polowa mniej roboty. Wystarczy grodz wyciągnąć i już.
Przy nagrzewnicy trzeba się bawić z klimą, skraplaczem, przewodami układu chłodzenia itp
Ja grodzi nie wyciagalem.
Dd