Fakt, mój błąd, nie widziałem wszystkich i nie powinienem wrzucać do jednego worka, ale też o żadnym pewnym handlarzu z Gniezna nie słyszałem na forum.
Printable View
Fakt, mój błąd, nie widziałem wszystkich i nie powinienem wrzucać do jednego worka, ale też o żadnym pewnym handlarzu z Gniezna nie słyszałem na forum.
Jakoś mnie to nie dziwi:)Ja jednego poznałem i śmiem twierdzić,ze nie jest jedyny,no ale,,,
Panie to było 7 lat temu:)
Przecież ile aktualnie w PL jeździ 159 bez DPF-a :P Dlatego tak naprawdę nie ma co się spuszczać czy wychodziły fabrycznie z czy bez. Ciekawiło mnie to, więc zapytałem.
A ta Szerszenia, jeśli miała lub nie miała DPF-a to po podpięciu MES wyjdzie pewnie jak na dłoni.
Nie mam nic do hadlarzy, taki sobie obrali sposób na życie i tyle. Z tego żyją, a skoro mają zbyt na 9 za 16 kafli, to niech je sprzedają. Nie zamierzam z nimi konkurować, bo nie mam szans. Robię to, bo lubię i sprawia mi to frajdę.
Po postu stwierdzam, że nie jest możliwa sprzedaż w PL, na gotowo sprawnej, legalnej sprowadzonej 9 za 16 tysi. Po prostu nie ma na rynku takich aut. Nie ma ani w DE, ani w IT, ani gdziekolwiek indziej. A jak są, to zanim ktoś z Polski się po taką ruszy, to już Turek z sąsiedniej pipidówy ma ją u siebie na placu z odpowiednio wyższą ceną.
Nawet, jeżeli ktoś kupuje je całymi lawetami z firm leasingowych, to osiągnięcie ceny 16 kafli do sprzedaży w PL jest nierealne.
Są tu prawdziwi fachowcy od obrotu używanymi autami i napiszą to samo.
Najtańsza 9 w całości, trzymająca się jeszcze kupy, jaką widziałem, miała nalatane 370kkm i kosztowała 3300E (o ile dobrze pamiętam). Stała w okolicach Pescary i była obita na każdym profilu. Dosłownie wszędzie. To już na starcie daje 13 kafli, a gdzie przywiezienie, odpicowanie, opłaty, jakikolwiek zarobek?!
Od czasu, gdy dorwałem swojego TSa 170CV nie wierzę w niemożliwą konfigurację. Kwestia dojścia i pieniędzy. Jak zapłacisz, to zrobią Ci nawet złote obwódki zegarów.
Odgrzeje temat, dpf wypala mi się coraz częściej i prawdopodobnie się go pozbędę. Orientuje się ktoś czy 159 bez DPF-a spełnia normę EURO 4?
W ePer jest rura 51809647 do kupienia w ASO i widać w ePER występowała opcja 4HY że auto niby nie miało fabrycznie DPF.
Podobno były, ale nikt takich nie widział w przyrodzie poza tym jednym egzemplarzem zamieszczonym w tym wątku.
Inna sprawa – byłem ostatnio na przeglądzie zdrową 159 1.9 16v z usuniętym DPF, EGR i po chipie i diagnosta po 5 minutowym gazowaniu na analizatorze spalin stwierdził, że auto ma DPF w bardzo dobrym stanie (sic!). Spaliny lepsze niż poprzedzające mnie BMW E46.