Fakt, mój błąd, nie widziałem wszystkich i nie powinienem wrzucać do jednego worka, ale też o żadnym pewnym handlarzu z Gniezna nie słyszałem na forum.
Fakt, mój błąd, nie widziałem wszystkich i nie powinienem wrzucać do jednego worka, ale też o żadnym pewnym handlarzu z Gniezna nie słyszałem na forum.
Ostatnio edytowane przez tomio ; 07-01-2016 o 22:49
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Jakoś mnie to nie dziwiJa jednego poznałem i śmiem twierdzić,ze nie jest jedyny,no ale,,,
Panie to było 7 lat temu![]()
Przecież ile aktualnie w PL jeździ 159 bez DPF-aDlatego tak naprawdę nie ma co się spuszczać czy wychodziły fabrycznie z czy bez. Ciekawiło mnie to, więc zapytałem.
A ta Szerszenia, jeśli miała lub nie miała DPF-a to po podpięciu MES wyjdzie pewnie jak na dłoni.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Nie mam nic do hadlarzy, taki sobie obrali sposób na życie i tyle. Z tego żyją, a skoro mają zbyt na 9 za 16 kafli, to niech je sprzedają. Nie zamierzam z nimi konkurować, bo nie mam szans. Robię to, bo lubię i sprawia mi to frajdę.
Po postu stwierdzam, że nie jest możliwa sprzedaż w PL, na gotowo sprawnej, legalnej sprowadzonej 9 za 16 tysi. Po prostu nie ma na rynku takich aut. Nie ma ani w DE, ani w IT, ani gdziekolwiek indziej. A jak są, to zanim ktoś z Polski się po taką ruszy, to już Turek z sąsiedniej pipidówy ma ją u siebie na placu z odpowiednio wyższą ceną.
Nawet, jeżeli ktoś kupuje je całymi lawetami z firm leasingowych, to osiągnięcie ceny 16 kafli do sprzedaży w PL jest nierealne.
Są tu prawdziwi fachowcy od obrotu używanymi autami i napiszą to samo.
Najtańsza 9 w całości, trzymająca się jeszcze kupy, jaką widziałem, miała nalatane 370kkm i kosztowała 3300E (o ile dobrze pamiętam). Stała w okolicach Pescary i była obita na każdym profilu. Dosłownie wszędzie. To już na starcie daje 13 kafli, a gdzie przywiezienie, odpicowanie, opłaty, jakikolwiek zarobek?!
Od czasu, gdy dorwałem swojego TSa 170CV nie wierzę w niemożliwą konfigurację. Kwestia dojścia i pieniędzy. Jak zapłacisz, to zrobią Ci nawet złote obwódki zegarów.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Odgrzeje temat, dpf wypala mi się coraz częściej i prawdopodobnie się go pozbędę. Orientuje się ktoś czy 159 bez DPF-a spełnia normę EURO 4?
W ePer jest rura 51809647 do kupienia w ASO i widać w ePER występowała opcja 4HY że auto niby nie miało fabrycznie DPF.
Podobno były, ale nikt takich nie widział w przyrodzie poza tym jednym egzemplarzem zamieszczonym w tym wątku.
Inna sprawa – byłem ostatnio na przeglądzie zdrową 159 1.9 16v z usuniętym DPF, EGR i po chipie i diagnosta po 5 minutowym gazowaniu na analizatorze spalin stwierdził, że auto ma DPF w bardzo dobrym stanie (sic!). Spaliny lepsze niż poprzedzające mnie BMW E46.