W sumie narazie dużo z klimą nie jeździłem,ale na pewno na początku syczy.
Printable View
U mnie czasem syknie ale nie zauważyłem żeby to na coś miało wpływ.
Już wiem co sie stało. Gdzieś po prostu środek z klimy ulatnia się. Dlatego syczało;/
W większości wołają za to dodatkową kasę, a maszynka do nabijania wykrywa tylko duże nieszczelności. Zastanawia mnie tylko to syczenie. Przecież gdyby to był ulatniający się gaz to:
1. Jak syczy to dziura duża i gazu by nie było w parę godzin.
2. Syczenie będzie ciągle nawet przy wyłączonej klimie.
3. Mi czasem posykuje i jakoś mi gazu nie ubywa...
Tak więc syczenie to napewno nie ulatniający się gaz. To najprawdopodobniej kawitacja.
Akurat niestety czynnik im się skończył. Dzisiaj moja dziewczyna była u nich i okazało się, że padł zaworek od napełniania. Mają to zrobić i powinno być gitarowo;)
ja się dołączę do tematu.
ostatnio z ciekawości chciałem posprawdzać Alfę FES-em. tak sobie śledziłem wszystkie pomiary i wyglądało wszystko ok.
Później zrobiłem testy i okazało się, że nie działa pierwszy bieg wentylatora, a drugi śmiga od razu. Czego może być to przyczyna? bezpiecznik? przekaźnik? są dwa osobne do I i II biegu? No i gdzie je znajdę? pod kierownicą? a bezpieczniki na akumulatorze czy też wewnątrz?
z góry dzięki za pomoc
Powodów może być masę, np spalone uzwojenie pierwszego biegu albo uszkodzony kabel. Sprawdź go podpinając bezpośrednio napięcie na I i II bieg. Od tego trzeba zacząć. Jak przy bezpośrednim podpięciu nie działa to spalone uzwojenie a jeżeli chodzi to gdzieś kable fiksują. Może też szwankować program do diagnostyki skoro najpierw nie wykrywa a potem wykrywa awarię.