hmmm... Ja też mam w V6TB brembo ale bez napisów. Kumpel kiedyś miał też V6TB i też bez napisów na zaciskach. Ale fakt że w ePer`ze po VIN`ie wyskakuje wersja progresion choć do pełnej opcji brakuje tylko składanych lusterek i mam welur.
Printable View
hmmm... Ja też mam w V6TB brembo ale bez napisów. Kumpel kiedyś miał też V6TB i też bez napisów na zaciskach. Ale fakt że w ePer`ze po VIN`ie wyskakuje wersja progresion choć do pełnej opcji brakuje tylko składanych lusterek i mam welur.
Mam dokładnie te ogromne czterotłoczkowe takie jak w 3.0. Niczym się nie różnią. Nie ma innych niż czterotłoczkowe brembo i zwykłe do TS/JTD (poza JTD 175KM).
Ktoś na forum kiedyś pisał, że te mniejsze zaciski to też Brembo. Nie wiem nie widziałem ;)
Z innej beczki:
Z ciekawości śledzę ogłoszenia i co ciekawe wyszukując na europejskich portalach ogłoszeniowych ostatnio w Europie były "aż" 3 szt 166 2.0V6 TB na sprzedaż :)
Szok. Wiedziałem, że to rzadki silnik w 166 ale nie wiedziałem, że aż tak.
Tym bardziej się cieszę, że znalazłem swoją. No i jeden z najładniejszych kolorów, równie rzadki co silnik: Ontario Blu ;)
Wygląda na to że ten napis na zaciskach to też była opcja.
Tak, V6TB w 166 to oseski. Byłem bardzo zdystansowany do tego silnika (uprzedzenie do turbo), ale jak zobaczyłem to opór znikł :) co prawda turbinę musiałem robić ale nie żałuję. Fajnie jest mieć rzadki egzemplarz, gorzej jest kupować do niego części... :) dzisiaj chciałem kupić uszczelki kolektorów i rur wydechowych (V6TB ma indywidualny wylot). Cena mnie o zawał przyprawiła :) już nie chcę kupić :)
IMHO napis na zaciskach uległ zniszczeniu przy 10-letniej eksploatacji. Ten napis opcją - takich rzeczy to chyba historia motoryzacji nie zna.
Zuwik... To napis na zaciskach jest malowany tylko? Zadnych wypuklosci, perforacji? U mnie nie ma sladow jakiego kolwiek obtarcia. Jak byl napis to w takim razie wyparowal bez sladu. Nadal zuwik twierdzisz ze byly wszedzie??? Bo jesli nie opcja to powinienem miec chociaz wyplowialy slad. A moze Ci co maja to sobie przykleili??? W dodatku nie jestem wyjatkiem, kupel kiedys tez tak mial.
PAnowie odświeże bo dziś szukałem info nt wersji super i tutaj w tym watku tyle offtopu o zaciskach sie znajduje że szok.
Od niedawna mamy "Podręcznik wyrobu" i o wersjach Super można chyba coś wiecej powiedzieć.
Wg moich poszukiwań
Wersja super wychodziła w latach 98-2000 Tylko! i wyłącznie z silnikami 3.0V6 24v oraz 2.0 Turbo Benzina.
W poczatkowej fazie produkcji wystepowały 3 wersje wyposażenia:
Progression- 2.0 TS, 2,4 JTD, 2,5V6, 3.0 V6 oraz 2.0 TB
Distinctive - 2.0 TS, 2,4 JTD, 2,5V6, 3.0 V6 oraz 2.0 TB
SUPER 3.0 V6, 2.0TB
Do wersji super można było np zamówić sobie felgi 16 cali z polerowanego alu, czerwoną skórę, lub niebieskawa skórę.( w zżadnej innej wersji nie było takiej możliwości)
Wersja super była na dzień dobry bardzo dobrze wyposażona- tempo , czujnik deszczu itp. (o tym co było trzeba by podyskutować z kimś kto takowa wersje posiada i potrafi to udowodnić)
Jeżeli chodzi o skóre to cięzko stwierdzic ale napewno był to standard jednak można było sobie zażyczyć welur w full ELE.
W wersjach manualnych wystepowała inna kierownica obszyta na kształt tej drewnianej( lecz cała ze skóry) + gałka zmiany biegów ze znaczkiem AR. ( w 3.0 manual występowało to również jako pakiet "Sport" i można było se do progresji to domówić)
Dodatkowo niech mnei ktoś oświeci i udowodni mi , że po wpisaniu numeru vin w eperze jest napisane że piosiada on np . 3.0V6 SUPER - wtedy bedziemy mielu ulatwione zadanie.
Przypominam , że mówimy o wersjach SUPER z lat 98-00.
Idąc tokierm myslenia jaki do tej pory w tym wątku przodował ja mimo , ze mam wersje JTD to tez posiadam Superke. Nakleiłem sobie naklejke na klape.
Po 13 latach od startu produkcji nie każda superka V6 posiada znaczek na klapie ( mógł odpaśc zerwac sie itp- sam kupowałem nowy w ASO i raczej za mocno to on sie nie trzyma klapy i napewno łatwo go zerwac)
Nurtuje mnie temat wersji SUPEr tym bardziej , że jeszcze nie doszliśmy do rozwiązania zagadki. I myślę , ze temat trzeba uzupełniać, jezeli ktoś coś wie.
A mineło juz dobrych kilka lat od zakończenia produkcji 166 przedlifta i nikt nic qwa nie wie???
Co do zacisków to tylko 2,4 JTD i 2.0 TS nie miały brembo. Reszta miała w seriii tym proponuje zakończyc gadke o zaciskach. ( to że po lifcie byly w jtd jest mniej wazny)
najwyraźniej wersja Super jest rzadsza niż TI, co więcej pozwoliłem sobie zajrzeć do Eper'a, a tam tylko dwie wersje:
3.0 V6 24V CF3 "SUPER PROGRESSION"
3.0 V6 24V CF3 "SUPER DISTINCTIVE"
Ale to nie zmienia postaci rzeczy że bez względu na wersję bazową można było sobie mieszać w wyposażeniu.