Piknie ale jak by ktoś miał ten kod promocyjny do YouCanDrive to się przypominam..:)
Printable View
Piknie ale jak by ktoś miał ten kod promocyjny do YouCanDrive to się przypominam..:)
U mnie też MTU. Dzisiaj przy max zniżce zapłacilem za OC 349zł.
Na innym forum znalazłem info, że liberty direct ma teraz jakąś promocje na starsze roczniki, także o większych pojemnościach i ubezpieczyłem swojego Spidera za 334 PLN :)
Mam 60% i wpisałem kod promocyjny 96639546 dający zniżke o kolejne 50 PLN.
W MTU 370 zł i 66 gr
Jak jest teraz z wypowiadaniem starego oc? trzeba wyglosic czy ubezpieczyciele robia to automatycznie?
jakim balaganie? jesli bedziesz mial stluczke z nie swojej winy to kase dostajesz z OC sprawcy? chyba ze mowisz o AC?
Dokładnie bałagan to może mieć ktoś jeśli Ty będziesz sprawca to może mieć problemy z wypłatą ubezpieczenia a tak to też brałbym to co najtańsze. Jak ubezpieczałem swoją Belle to w MTU wyliczyli mi 498zł a w PZU 503zł więc wolałem dopłacić te 5PLN i niech któś nie daj boże będzie miał w razei czego święty spokój.
a jak wygląda sprawa sprzedaży auta z opłaconym ac/oc na rok, można rządać zwrotu?
AC możesz "zabrać", ale za OC możesz dostać zwrot tylko, jeśli kupujący się tego OC zrzeknie na Twoją korzyść.
A co do ubezpieczeń - ja wziąłem z libertydirect. Nie mam żadnych zniżek (ani zwyżek), więc zapłaciłem jak za zboże ... ale - za wpisanie kodu polecenia miałem -50zł, za płatność kartą kredytową -5%, do tego kredytówka ma 1% cashback ... dołożyłem sobie ubezpieczenie szyb (IMO przydatna rzecz - ostatnio na dębinie widziałem wybitą szybę - wyrwane radio) i Premium Assistance i zapłaciłem 1095zł. Za samo OC było chyba z 920zł. W link4, allianz, mbank itp wyliczali mi 1300-1400
Uważam, że jak ktoś nie ma żadnych zniżek to libertydirect chyba da najlepszą ofertę. Warto jednak przeryć kaluklatory i sprawdzić, czy w danej chwili nie jest gdzieś taniej. Jeśli jednak komuś wyda się rada o liberty przydatna to może podać mój numer 92082632 (albo 2011-92082632 nie wiem, czy musi być pełny) ... albo jakikolwiek inny znaleziony w necie (dużo tego w google - sam tak znalazłem).