Strona 1 z 8 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Temat: OC czyli gdzie taniej ubezpieczyć alfę :)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie OC czyli gdzie taniej ubezpieczyć alfę :)

Witam
    Mam nadzieje że nie dubluje tematu ale takiego nie znalazłem. Więc tak
    kończy mi się ubezpieczenie po poprzednim właścicielu i zastanawiam się u jakiego ubezpieczyciela będzie taniej i lepiej Auto zarejestrowane jest na mojego ojca bym miał pełne zniżki. I moje pytanie do was dobry ludzie gdzie ubezpieczacie swoje maleństwa i za ile.
    Obecnie OC mam z jakiegoś dziwnego TUW , koszt 490 zł , ale nie wiem czy jak coś sie stanie z mojej winy to nie wiem czy nie przejadę się na tej śmiesznej ubezpieczalni .

Moje autko jak w profilu 156 1,9 2002 r

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

u każdego nawet przy tym samym aucie może wyjść inna stawka np ze względu na miasto więc to taka trochę dyskusja bez konkretów
    posprawdzaj na różnych kalkulatorach w sieci i już

np http://ipolisa.pl/kalkulator/
    i wiele podobnych

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Generalnie OC ważniejsze jest dla poszkodowanego z Twojej winy a dla Ciebie najważniejsze aby było tanie - masz dowód ubezpieczenia i reszta Cię nie interesuje (co innego AC) więc martwić to się nie masz o co. Ja w maju 2010 za swoja ninię 1.9 z kompletem zniżek zapłąciłem 370 zł w MTU ale to cały czas się zmienia i uzależnione jest od wielu czynników - najlepiej porównać w necie albo udać się do brokera ubezpieczeniowego a on zawsze wybierze najkorzystniejszą ofertę lub samemu dzwonic i pytać po firmach. Z analizy wiem, ze najbardziej reklamowane typu AXA, LINK4, LIBERT DIRECT są najdrozsze.
    Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 06-03-2011 o 20:32

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Nie wiedziałem że koszt ubezpieczenia zależy od miasta.

Dzięki wam za podpowiedz sprawdzę w MTU i w kalkultoże podanym przez Bociana i coś się znajdzie.

Więc prośba do moderatora o usunięcie tematu, by nie zaśmiecał forum.

smooder
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Generalnie OC ważniejsze jest dla poszkodowanego z Twojej winy a dla Ciebie najważniejsze aby było tanie - masz dowód ubezpieczenia i reszta Cię nie interesuje (co innego AC) więc martwić to się nie masz o co. Ja w maju 2010 za swoja ninię 1.9 z kompletem zniżek zapłąciłem 370 zł w MTU ale to cały czas się zmienia i uzależnione jest od wielu czynników - najlepiej porównać w necie albo udać się do brokera ubezpieczeniowego an zawsze wybierze najkorzystniejszą ofertę lub samemu dzwonic i pytać po firmach. Z analizy wiem, ze najbardziej reklamowane typu AXA, LINK4, LIBERT DIRECT są najdrozsze.
    Nie mogę się zgodzić, że Liberty jest najdroższe. Ja do swojej niuni wyliczałem ubezpieczenie praktycznie w każdym TU i akurat Liberty wyszło najtaniej. Poza tym tak jak mówił kolega wyżej OC nie jest dla CIebie, więc się nie przejedziesz. Ważne, żeby był papier. Ja miałem wcześniej w PZU samo OC, a teraz w Liberty wziąłem pełny pekiet (OC + AC +NNW +Auto Syzby) i cena wyszła podobna jak za samo OC w PZU

Ja polecam towarzystwa typu Liberty Direct czy AXA, wszyscy moi znajomi mają jak najbardziej pozytywne doświadczenia. Nie polecam natomiast LINK4, bo słyszałem, że oni jakieś dziwne wałki robią,

pzdr

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebacfc
    Mieszka w
    tarnów
    Auto
    156 2.5 V6 :D

Domyślnie

ja place okolo 1400 yl auto 99r 2500 ccm maksymalne zwyżki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał smooder Zobacz post
    Nie mogę się zgodzić, że Liberty jest najdroższe. Ja do swojej niuni wyliczałem ubezpieczenie praktycznie w każdym TU i akurat Liberty wyszło najtaniej. Poza tym tak jak mówił kolega wyżej OC nie jest dla CIebie, więc się nie przejedziesz. Ważne, żeby był papier. Ja miałem wcześniej w PZU samo OC, a teraz w Liberty wziąłem pełny pekiet (OC + AC +NNW +Auto Syzby) i cena wyszła podobna jak za samo OC w PZU
    Mi Liberty wyliczyło o prawie 300 zł drożej OC niż reszta. Co do PZU gdy pójdzie się osobiście z wymówieniem do siedziby nie jakiegoś pośrednika i powiemy że rezygnujemy ponieważ idziemy do innej firmy tańszej to robią zniżkę specjalny klient 20% lub 25% nie pamiętam. Ja obecnie mam OC + Assistance w mBanku i była to najtańsza oferta + ich też jest że można rocznie/ pół rocznie/ kwartalnie bądź miesięcznie płacić a różnica wychodzi między nimi nie tak straszna

Użytkownik Ogier Avatar Sewojtas
    Mieszka w
    Przyszowa
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 1999r

Domyślnie

Ja za 156 1.9jtd płace 425zł w allianzdirect(OC, NNW). Samochód ubezpieczony na wspłwłasiciela z pełnymi zniżkami, mam oczywiście zwyżkę za to ze nie mam 25lat. W MTU wyszło mi 550zł tak wiec zrezygnowałem.

---------- Post dodany o godzinie 22:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:51 ----------

A i jeszcze jedno. Nie ubezpieczajcie u agentów. Kumpel ubezpieczył też w allianzdirect i wyszło mu coś o 100zł drożej bez NNW.
    Ja zadzwiniłem do biura w warszawie zawarłem telefoniczna umowę przysłali dokumenty i wszystko gra.

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Jeśli chodzi o mnie to autko ubezpieczone w CU, a płace 490zł za rok. Auto zarejstrowane na mojego ojca bo on ma maksymalne zniżki. Niestety ja mam zwyżki za wiek, ale już w tym roku 25 na karku więc ....

Jeśli nie masz osoby ze zniżkami to ostatnio na forum ktoś zapodał linka do firmy You Can Drive. Firma miała bardzo atrakcyjne ceny ubezpieczeń dla osób poniżej 25 roku życia. Tak jak w mBanku na mnie samego OC wychodziło ok. 1500zł to YCD to wychodziło dużoooo taniej.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 150KM '06r

Domyślnie

W Axa przy 60% znizek place 550zl za OC + mini AC (ubezpieczenie od kradziezy i pozaru).
    Jesli chodzi o OC, to praktycznie wiekszosc patrzy zawsze z pkt. widzenia, zaplacic mniej, bo to w sumie i tak jesli bedzie z mojej winy, to przeciez nie interesuje mnie zbytnio, jak bedzie kasa wyplacona temu poszkodowanemu.
    Malo jednak kto zdaje sobie sprawe, ze to nie tylko w tym rzecz. To sie ma tak, ale tylko jesli chodzi o szkody materialne, ale co gdy wystapi (nie daj boze) szkoda osobowa? Jadac samochodem z pasazerami, jesli nawet jest sie sprawca wypadku (mowimy tu o wypadku a nie o specjalnym uderzeniu w drzewo, sciane etc.), prawo do wyplaty odszkodowania z tytulu twojej polisy OC maja wszystkie osoby jadace wraz z toba. Wtedy nie jest juz tak rozowo, bo nie wszystkie firmy zachowuja sie fair przy przyznawaniu pieniedzy, a musze wam powiedziec, ze z tytulu OC odpowiedzialnosc osobowa ubezpieczyciela jest o wiele, wiele wieksza niz z tytulu jakiegos smiesznego dobrowolnego ubezpieczenia np. NW. Ale to juz inna historia.

Jako byly agent ubezpieczeniowy, jesli chcesz ~mmlover oraz oczywiscie, gdybys zdecydowal sie na ubezpieczenie w AXA moge ci podac nr mojej polisy i powolujac na nia dostaniesz, z tego co pamietam znizke w wys. 50 zl. (oczywiscie po wczesniejszym przeliczeniu, czy w ogole oplaca ci sie u nich wykupic polise ;] )

Nie myslec tutaj zaraz, ze mam z tego jakies wielkie korzysci. Z tego co sie orientuje, to chyba przy nastepnym ubezpieczeniu\przedluzeniu tez dostane jakas % obnizke.
    W fachu juz nie robie, chce ewentualnie pomoc, wiele mnie to nie kosztuje.

Pozdrawiam