No właśnie ja też mam czujnik deszczu, podjadę do firmy i zapytam jak by to ogarnęli bo w ofercie mają taką opcję. Faktycznie cieniowana była by na pewno dużo lepsza. Belfer koniecznie się pochwal ! ;)
Printable View
No właśnie ja też mam czujnik deszczu, podjadę do firmy i zapytam jak by to ogarnęli bo w ofercie mają taką opcję. Faktycznie cieniowana była by na pewno dużo lepsza. Belfer koniecznie się pochwal ! ;)
Ktoś wie jak bardzo są przyciemnione seryjne/zwykłe szyby w 159. Pytam, bo chciałbym tył mocniej przyciemnić, ale żeby nie kontrastwało tak bardzo, to przód trochę też bym przyciemnił (mniej więcej w ramach legalnego 70% przepuszczalności).
Są już na granicy tego co w przepisach ok 75% wszystkie
Zobacz u mnie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tml?highlight=. Wprawdzie moja jest czarna ale mam z tyłu 30% a przód zrobiony prawie najjaśniejszą 50%. U Ciebie przy jasnym lakierze wyjdzie to ciemniej. Radzę Ci przód odpuścić bo w Twojej okolicy możesz mieć dość duże problemy z policją.
Ja robiłem pomiary w kilku autach. Np Audii A6 C7 miało średnią przednich szyb na poziomie 68-69% (to już nie powinno przejść ale auto ma homologację na nasz kraj:)). Golf "czwarty" z szybami też tylko seryjnymi miał już 74%. Mam nawet gdzieś zdjęcie szyb z audi i golfa. Różnicę widać gołym okiem.
- - - Updated - - -
80 % nie ma sensu kleić. Ja mam 70% w ofercie i nikt tego nie bierze. Ona dodaje tylko niepotrzebnego odblasku zamiast szarości. Zrób sobie drzwi i boczne w bagażniku 50% a w klapie 30%. I tak tył będzie się wydawał ciemniejszy. Jaki masz kolor tapicerki?
EDIT.
nie mam doświadczenia, tak na chłopski rozum myślałem żeby przednie drzwi robić w czymś bardzo jasnym tylko po to żeby z jednej strony trzymać się jak najbliżej jasnej szyby z przodu, a z drugiej żeby nie tak bardzo kontrastowało z tylnymi drzwiami.
Czyli nie robić przednich drzwi w ogóle.
Wnętrze distinctive w standardzie czyli tapicerki czarne, podsufitka i słupki beżowe, panel konsoli alu.
To ja CI odpowiem tak. Tył w serii miał 79%. Przód 71%. Na tył poszła folia 50% na przód z tego co pamiętam 35%. W dzień przód wygląda jak przydymiony , a Tył w połączeniu z czarną tapicerką podsufitką itd dosyć mocno ciemny i trzeba sie mocno przyglądać by cos dostrzec a jak już coś zobaczymy np kanapę to widać ją dość wyraźnie. W nocy zarówno z przodu jak i z tyłu nic praktycznie od zewnątrz nie widać. Od środka za dnia jak by folii nie było.. Co mogę dodać od siebie: Nie lubię klimy , po przyciemnieniu załączam ją jeśli na dworze jest przynajmniej 5 stopni więcej niż poprzednio. Auto się nie nagrzewa po postoju na słońcu jak poprzednio. Nie trzeba go długo wietrzyć, 5 sekund z reguły wystarcza ( czyli maks upust szyb po wyjściu z bloku, dojscie do auta i mozna zawsze bez obaw siadać )
Kontrole: 2 mandaty jedna rutynowa. Żadnych kompletnie żadnych problemów z tego tytułu. Kontrast gołym okiem jest na tyle wyraźny że idzie bez problemu oszukać oko. Wstawił bym zdjęcia jakieś ale to bez sensu trochę bo nie oddają kompletnie efektu, choć bym nie wiem ile robił prób. Ja bym kleił na Twoim miejscu razem z przodem. Zerwać możesz nawet przy nich. Mnie też każdy straszył '' u nas jak tydzień pojeździsz to maks'' jeżdżę pół roku i jak narazie dalej będę jeździł.
Czy po przyciemnieniu tylnej szyby działają bez problemu paski od ogrzewania?