Szpilki zmieniasz po to żeby ich nie ukręcić przy dokręcaniu. Nie radzę ryzykować ze starymi.
Printable View
Mam jeszcze dwa pytania - jak najbezpieczniej wykręcić szpilki? Nakręcić dwie nakrętki tak żeby się skontrowały i wykręcać, czy może macie lepszy patent? Jeśli tak zrobić, to ustawić je jak najbliżej bloku?
Drugie pytanie, z jakim momentem dokręcić turbinę na nowych szpilkach i nakrętkach? 25 Nm wystarczy?
Powiedzcie mi, czy dobiorę turbosprężarkę tylko po nr VIN, czy też muszę odczytac tabliczkę znamionową turbawki? W EPER widzę dwa numery sprężarek, widzę w ofertach na Allegro że w tym samym modelu było kilka wersji. Jeden gości w punkcie regeneracji twierdzi, że musi być dokładnie ta sama bo różnią się elementami wirującymi i może się okazać że turbina z innym numerem, pomimo że z zewnątrz wygląda tak samo, nie będzie działała prawidłowo. Prawda to?
Zalej IC naftą
To znaczy , jak zalać :) po wyczyszczeniu IC zalać nafte ? W jakiej ilości 100ml czy 200ml ? Bo przyznam że nigdy o tym nie słyszałem
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
No będę czyścił wszystkie rury , tylko nie wiem jak wyczyścić sam IC , muszę cały przód rozbierać ?
Dziś złożyłem wszystko, po czysciłem węże i IC zmieniłem olej i filtry , wydaje się że chodzi bardzo dobrze silnik jutro jazda próbna , jedno co zauważyłem to to że zegar od turbo podnosi się do piero po 2tys obr . A wcześniej chyba już od 1.5 tyś obr . Reagował , czy się mylę ? Jak u was chodzi zegar turbo ?