Mi kuzyn ogarniał. Zwykły mechanik z kompem diagnostycznym. PS. U mnie też na pierwszy rzut oka nie było widać strzelonego węża bo nie był urwany a pęknięty w 3 miejscach :)
Printable View
Mi kuzyn ogarniał. Zwykły mechanik z kompem diagnostycznym. PS. U mnie też na pierwszy rzut oka nie było widać strzelonego węża bo nie był urwany a pęknięty w 3 miejscach :)
Witam ponownie,
Postanowiłem kupić nowy czujnik, ale żeby poszukać go jak najtaniej chciałem ustalić numer części pasującej do mojego samochodu. Czy czujnik o którym mowa w tym temacie to na pewno numer 2 na zdjęciu umieszczonym w poście nr 3?
Po wpisaniu numeru VIN na stronie fiat.autoparts wyszukuje mi czujnik o numerze: 51792301
Na stronie eper.fiatforum.com czujnik ma numer: 55194788
Z kolei czujnik który mam obecnie zamontowany w samochodzi ma numer 55198717 i wygląda tak(zdjęcie czujnika u mnie pod maską):
https://www.dropbox.com/s/6aot2irbcn...49-33.png?dl=0
Skąd takie rozbieżności? Czy możliwe, że każdy z czujników wymienionych powyżej będzie pasował? A może czujnik, który mam zamontowany był już wymieniany i ktoś wsadził niewłaściwy a powyższe strony wskazują prawidłowy? Mój numer VIN: ZAR93900007229306.
Witam
Mam do sprzedania czujnik nowy oryginalny z ASO na dwa przewody / dwie odnogi.
Jeżeli ktoś potrzebuje chętnie komuś odsprzedam za część nowego. Proszę pisać na priv
Pozdrawiam
PS
kolega potrzebuje czujnika z jedną odnogą tak jak na zdjęciu więc ten nie będzie pasował. Są dwa rodzaje DPF-u w Alfie 159 i dlatego są dwie wersje czujnika.
NR OE fiat 51792301 i taki z vinu wychodzi, czyli ten co ma tylko jeden króciec
NR bosch 0 281 002 771 i ten numer jest ważny z tego czujnika tego drugiego nie bierz pod uwage
I takiego szukaj jak masz teraz czyli z tym jednym króccem i w/w numerami.
A czujniki były różne bo tak jak kolega pisal byly dwie wersje dpf'a
Dziękuję za odpowiedź. Czyli skoro u mnie pod maską mam czujnik z numerem bosha oznacza to, ze był on już wymieniany, czy czujniki bosha również były montowane w fabryce?
W fabryce dawali boscha.
Ok w takim razie szukam boscha. Niestety bosch 0 281 002 771 nie jest dostepny w intercarsie (brak w magazynie) i wielu innych sklepach też brak. Znalazlem tylko w jednym sklepie za 269 zł. Może macie jakiś sprawdzony sklep gdzie maja te czujniki? Bez problemu można za to znaleźć czujnik z końcówką 770 zamiast 771 wygląda identycznie,.ale chyba nie będę ryzykował.
Z tym już nie pomogę niestety, ja akurat to kupowałem używany ten czujnik.
Koledzy to może ja opiszę swój problem.Wymieniłem ostatnio turbo(regeneracja)i teraz wskazówka od turbo podczas wypalania dpfu stoi w miejscu przed wymiana normalnie wskazywała wypalanie.Czy przy turbo jest jakiś przewód czujnik który odpowiada za wskazania?Dpf na pewno się wypala patrząc na wskazania spalania i buczenie z tłumika(mam podwujnego ultera i buczy niemiłosiernie podczas wypalania)żadnego błedu mi nie wywala na desce.Auto to alfa 159 150 koni