-
ważne żebyś go dobrze zabezpieczył przed wilgocią oczywiście sprężarkę i chłodnicę-skraplacz dla układu klimatyzacji najgorsza jest wilgoć zwłaszcza w takiej pogodzie. dobrze żeby przy napełnianiu wymienili ci olej w sprężarce i dobrze osuszyli czy przedmuchali suchym azotem i zrobili dobrą próżnię w jakimś ciepłym garażu i nie daj się powiedzą że 15 minut wystarczy. aha osuszacz też załóż nowy.
-
Moje uszanowanie.
Czy mógłby ktoś z szanownych koleżanek-kolegów zrobić fotkę jak wyglądają połączenia klimy za silnikiem w miejscu gdzie wchodzą w nagrzewnicę? Moje są jakieś dziwne: stojąc przed maską samochodu, moje idą w dół od połączenia z nagrzewnicą i tak jak by miały biec przy akumulatorze bądż pod nim :confused:
Wszędzie gdzie by nie patrzeć przewody od miejsca łączenia z nagrzewicą biegną po stronie zbiorniczka płynu chłodniczego.
Pod spodem auta nie uśmiecha mi się ich prowadzić wolałby od góry ponieważ nie mam podnośnika chydraulicznego aby unieść całą gablotę.
Będę wdzęczny za wszelkiego rodzaju zdjęcia. Jeśli trzeba będie to dokupię inne aluminiowe przewody.
-
Kiedyś założyłem taki temat ino odzew był znikomy,wszyscy którzy zabrali głos to tylko mnie zniechęcili...Teraz wiem,że to zrobie!! Mam dawce.Druga sprawa to ja też podpisałem dożywocie!!Czekam z niecierpliwościa na zrób to sam co by mi bardzo ułatwiło!!
-
Jutro jadę do Torunia do znajomego, on ma na placu taką jak by to nazwać rampę naprawczą (betonową) i od spodu może uda mi się owe przewody zamontować. Jeśli uda mi się to zrobić to reszta już będzie z górki.
Muszę jeszcze zobaczyć pod maskę czy posiadam przewód do podłączenia osuszacza (parownika).
-
2 załącznik(i)
No i chyba będę musiał rozłożyć ręce :/ nie mam przewodu pod maską do podłączenia osuszacza :(
Mam podobny przewód od strony akusa wygąda on tak jak na foto poniżej.
Załącznik 44930 Załącznik 44931
-
4 załącznik(i)
Dzisiaj założyłem jednak przewody aluminiowe klimatyzacji (wiązką elektryczną do osuszacza zajmę się na końcu). Sam montaż przewodów nie jest taki trudny, ale niestety trzeba wyjąć akumulator oraz zdemontować jego podstawkę oraz mieć troszkę cierpliwości. Kilka zdjęć przedstawiam poniżej.
Przepraszam za marną jakość zdjęć: robione komórką.
Fotki:
1. Po zdjęciu akusa i wymontowaniu podstawki.
2. Aluminiowe przewody już zamontowane.
3. Widoka za kolektorem ssącym.
4. Widok połączenia przewodów klimy do nagrzewnicy (od strony akusa).
Załącznik 45032 Załącznik 45033 Załącznik 45034 Załącznik 45035
Jeśli ktoż z Państwa ma możliwość to mam proźbę o zrobienie zdjęcia wtyczki osuszacza oraz w którą stronę biegnie ów przewód od osuszacza.
-
2 załącznik(i)
Witam.
Napotkałem kolejny problem :/
Mianowicie jest nim łapa poduszki silnika. Ominąć jej się nie da :/ Jak w tej sytuacji powinien zostać założony pasek wieloklinowy?
Załącznik 50047 Załącznik 50048
Czy tutaj powinna być jakaś rolka? Czy ktoś z koleżanek, kolegów dysponuje zdjęciem jak owy pasek biegnie?
Artur
-
-
1 załącznik(i)
dziękuję za foto. Czyli brakuje mi kompletnej rolki Nr.7
Od jakiego silnika jest ten schemat poglądowy? Nie wiem czy u siebie mam miejsce na taką rolkę :/
Tak to wygląda u mnie.
Załącznik 50049
-
Czy od 147 1.6L TS te części będą pasowały? Silniki chyba takie same?
http://allegro.pl/alfa-romeo-147-1-6...193227400.html