trw mam za 255zl.... lemfoorder to najwyzsza jakosc..... tak jak ktos pisał firma robi dla bwm mercedesa audi dla oryginalu bardzo wiele czesci.....w pudelkach czesto zdarzaja sie oryginaly z zamazanym znaczkiem producenta
Printable View
Cześć , korzystając z tematu chciałbym uzyskać informację czy podczas wymiany wahaczy dolnych dokręcać je jeszcze na podnośniku czy po opuszczeniu na równą powierzchnię ?
Dolny wahacz możesz dokręcić na podnośniku.
Widzę że kolega wyżej miał podobny problem do mojego. Stuka koło dociążone czyli w lewym zakręcie prawe, a w prawym lewe. Szarpaki mówią wszystko ok...a wali coraz mocniej. Rozłączyłem sworznie górnych wahaczy żeby je ocenić. Według mnie są "sztywne"
A sprawdzałeś dolne? Ze sworzniem jest taki problem, że może stukać tylko w określonej pozycji i ręką tego nie wyczujesz. Ja kiedyś wymieniłem wahacz na przypał i szczęśliwie trafiłem. Na szarpakach właśnie ten sworzeń miał troszeczkę większy luz niż ten z drugiej strony. Mam na myśli górny wahacz.
Mam taką teorię, że właśnie w zakręcie ugina się (przesuwa) tuleja i zaczyna gdzieś uderzać. No cóż trzeba będzie demontować dół do weryfikacji.
Gość na szarpakach zasugerował mi, że gdy nie wiadomo co stuka to na pewno przekładnia....tyle, że gdyby miała taki duży luz pionowy to gubiłbym olej. A tu sucho.
Poduszki amortyzatorów?