-
Fajne to zdjęcie. Gratuluję eksperymentu.
Niestety, chyba potwierdza się najczarniejszy scenariusz - czyli awaria ECU, choć jest jeszcze szansa, że jest gdzieś przerwa na połączeniach (wtyczkach) na wyjściu z ECU.
No i teraz to tylko kolega bubu321 może radzić co do ewentualnej wymiany, bądź naprawy.
-
- poczekajmy kolega ma jeszcze chęci rozebrać hybrydę.
-
nie mam pojęcia o jaką hybrydę chodzi :P co fakt to fakt przepalone sa 2 druciki po jednym na każdym z tych rezystorów czy jak zwał tak zwał pytanie czy po zlutowaniu tych drucikow jest szansa że będzie to działać
-
Doceniam desperację naszego kolegi, ale takie eksperymenty to już bym pozostawił fachowcom, którzy mają praktykę w tej dziedzinie.
W każdym razie dokładne sprawdzenie wtyczek na połączeniach z pinami ECU chyba będzie jak najbardziej wskazane, tym bardziej, że kolega informował. że był tam jakiś wadliwy/krzywy pin. Może tam jednak warto by głębiej poszukać.
-
1 załącznik(i)
nie nie spokojnie ja tego lutowac nie bedę nie mam takich zdolnosci manualnych czekam na znajomego elektronika jak z pracy wroci to mu podrzuce jeszcze dzisiaj posluze sie rys bubu i zaznacze tak dla orientacji co przepalilo sie
Załącznik 48113 a wtyczki przejrze i kable poizoluje co sa odizolowane izolacja na nich jest krucha jak patyk poprostu sie lamie .właśnie dzwonił do mnie kolega i o 22 wpadnie po pracy i odbierze Ecu odemnie przejrzy i zobaczy co da sie z tym zrobić o ile da sie to jutro mi powie co i jak zobaczymy Panowie
-
- czyli jednak poleciał ECU, no dziwne.
- czekamy na orientacyjne zdjęcie.
-
tak więc nie ma szans na reaktywacje starego Ecu coś tam popalone jest wiecej niz wygladało , tak więc czeka mnie zmiana ECU , samego kompa najchętniej ale virgin state ..... tylko skąd
-
- allegro, czasami są takie po resecie, szukaj taki jaki twój, hardware i software.
- ale w pierwszej kolejności usunąć zwarcie, bo tak będziesz wymieniał do końca.
-
okablowanie dzisiaj poprawiłem jest ok pozostało tylko kupic nowy sterownik ze stacyjka i immobilajzerem to chyba najszybciej
-
Jeśli masz M 1.5.5. to chyba ta oferta też byłaby dobra:
http://allegro.pl/komputer-fiat-alfa...123135563.html