Mierzyłem wczoraj, na dworze było w cieniu 26 a wewnątrz 14,3
Printable View
Mierzyłem wczoraj, na dworze było w cieniu 26 a wewnątrz 14,3
Taką masz temp. nawiewu? czy do tylu miałeś wychłodzone wnętrze?
Wszystkie nawiewy były otwarte
To ja również podepnę się pod ten temat, żeby nie zakładać nowego.
Chciałbym zapytać czy czynnik roboczy to jest ciecz czy sprężony gaz? Czy w przypadku nieszczelności będzie on wyciekał i spływał na dół jak woda, czy odparuje??
Pytam ponieważ dzisiaj nabiłem sobie klimę. Wszystko fajnie chłodziło. Jednak gdy wróciłem do domu po godzinie zobaczyłem pod autem niedużą plamę. Jakiś płyn kapał na ziemię. Kapię na wysokości ściany grodziowej na środku auta. Mokra jest ta rura z której wychodzą drążki kierownicze, ale nie wiem czy to z niej się sączy czy po prostu po niej spływa jakiś inny płyn.
1. Czynnika nie ujrzysz, dlatego ładują z barwnikiem UV.
2. Pewnie to woda wynikająca z poprawnego działania klimatyzacji.
No to masz wyciek. Jeśli przy grodzi to na połączeniu nagrzewnicy z rurkami.
Hmmm. troszkę czuje się zmieszany tymi dwoma odpowiedziami, mimo to dziękuje za nie.
To podczas pracy klimatyzacji ma mi wyciekać woda?? W jaki sposób??
Osusza powietrze w kabinie, czego wynikiem jest H2O.
Aha rozumiem. To mam nadzieje, że ten wyciek to właśnie jest to o czym mówisz?? A czy to będzie zawsze tak kapać czy z czasem się zmniejszy ilość tej wody? Przyznam, że dość sporo jej dzisiaj uciekło (uzbierał by się z kieliszek albo i więcej).
Wszystko zależy od wilgoci w kabinie i czasu działania klimy, raz mniej raz wiele więcej. Palcem raz sprawdź kałuże i wszystko się wyjaśni co to jest.
Wysłane za pomocą myśli z i9100