Ja już stary jestem więc prawie zawsze mam D :P
Printable View
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja zamulam na D ;)
Nie wiedziałem o tej funkcji 4HP20 do jazdy w korkach. Będę obserwował jak to u mnie wygląda bo głównie w mieście się poruszam.
Takie ciekawostki są w Podręczniku wyrobu 166 :)
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...meo_166_a.html
Witam Panowie. Olej zmineiony (był jakiś czerwony więc chyba jeszcze jedna wymiana się szykuje?)podłączyłem też pod komputer i w skrzyni wiałem 3 błędy coś typu solenoid 1, 2 oraz 1D sygnał hamulca po skasowaniu zosał tylko ten z hamulcem ale za bardzo nie wiem co to jest. Natomiast w silniku mam dziwny błąd szukałme na forum ale nic konkretnego nie znalazłem P1661 - Kontrolka Sport?
Jeśli olej czerwony to pewnie Dexron. Błędem dotyczącym hamulca (brake signal) się nie przejmuj. Zerknij w kompa za jakiś czas i sprawdź czy błędy nie wracają.
OK. A ten P1661 może kojażycie?
google kojarzy ;)
P1661 MALFUNCTION INDICATOR LAMP (MIL) LOW VOLTAGE
Witam Panowie, nie będe zakłaadał nowego tematu więc spróbuje uzyskać troszkę informacji w tym. Mianowicie chodzi o dziwną przypadłość mojego automatu, auto normalnie przyspiesza i redukuje tylko, że czasami (coraz częściej-a szczególnie przy wysokich temperaturach) podczas puszczenia gazu np. przy 3tys. obr skrzynia jakby wysprzeglała minowicie obroty spadają do 800, i tak jest dopóki nie zaczne przyspieszać (i wtedy szrpnięcie bo "wrzuca bieg") lub po prostu samam nie wrzuci biegu(i też szrpnięcie). W tym poście pisałem wcześniej o zmianie oleju więc olej wymieniony. Nagrzewnica też ok bo sucho pod konsolą. Jak ma ktoś jakąś sugestie to bardzo dziękuje, chyba że świeżo po zakupie czeka mnie remont skrzyni:(