-
Co do akumulatora - jest dość stary i słaby(50ah) 2 razy miałem już low battery ale po jeździe wszystko wracało do normy, tak czy siak zostanie wymieniony w tym miesiącu, nie dymi, wydaje mi się że nie mam DPF chyba występują tylko w wersji po 2005, mój jest koniec 2003 1 rejestracja 2004. Tydzień temu zmieniałem olej + filtre opócz kabinowego ale wątpię żeby to miało jakiś wpływ. No nic spruję z odłączeniem klemy i na dniach zmienię akumulator na nową sztukę 74ah i potestuję.
-
Mi dzisiaj wartości chwilowego spalania nawet potrafimy dojść do 50l/100 i to w czasie gdy nawet nie nsciskskalem mocno gazu potem spadało do 3 , 4 l i znowu do góry tak 35-40 i znowu w dół i tak przez kilka km . Przez to średnie spalanie na komputerze wzrosło mi aż do 12,4 l co jest trochę dziwne gdyż wcześniej było to max 8-9 . Co o tym sądzicie ?
-
Kilka razy u siebie też zauważyłem 50l i to na postoju. Myślałem, że to wtedy jak dpf się wypala, ale potem wypalał się bez tego dziwnego wskazania, więc nie wiem skąd się ono wzięło.
Spalanie średnie na trasie miejskiej odcinki 5km to 10,5l. Chyba w normie.
-
Sprawdź czy jednostki masz ustawione na l/100km czy km/l
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka