Nie ma listew na progach jak w wersji z przed liftu a niby rocznik 2000 troche zmeczony srodek jak na 200kkm ja mam 140kkm i u mnie fotele jak nowe. Ogolnie wyglada niezle i cena tez nie jest zaporowa
Sent from my iPhone
Printable View
Nie ma listew na progach jak w wersji z przed liftu a niby rocznik 2000 troche zmeczony srodek jak na 200kkm ja mam 140kkm i u mnie fotele jak nowe. Ogolnie wyglada niezle i cena tez nie jest zaporowa
Sent from my iPhone
przebieg rzeczywisty pewnie 100tys wiecej jak w wększosci...sądząc po fotelach ....ale widać auto ładne trzyma się kupy,że tak brzydko powiem...:D zresztą co tam ze zdjęć można powiedzieć,jak się nie pojedzie i obejrzy to tylko gdybanie....napewno warta obejrzenia jak ktos szuka...
Oooo... Tego nie znalazłem, a jest w Warszawie więc bez problemu ją obejrzę choćby dla samej przejażdżki ;P
określanie przebiegu gtv po stanie foteli to bzdura, boczki niszcza się od wsiadania a nie od jezdzenia, wiec jak ktoś kupi auto dla fanu i na krótkie dystanse to tak mogą wygladac już po 150 kkm, a jak ktoś robi trasy to i przy 300 mogą być bez przetarc (ale kto robi trasy gtv`ką...)
Przebieg ten z komputera (nie ten z licznika) można sprawdzić ogłaszając fes
Wysłane z HTC One
A przy okazji: czy wasze gtv'ki są też tak twarde jak moja? W porównaniu do Focusa którym na codzień jeżdżę gtv przypomina taczki
Wysłane z HTC One
wszystkie maja tak samo twarde zawieszenia,chyba że ktoś je sobie dodatkowo utwardził..:D generalnie to auto na równe drogi....dlatego mi się dobrze po autostradzie nią jezdzi....
Moje było obniżone o 70mm więc po wymianie sprężyn zastanawiam się czy amortyzatory też powinienem? Czy to coś zmieni;)
Wysłane z HTC One
najlepiej jedz na stację kontroli zapłacisz coś koło 30zł i się dowiesz ile ci z amorów zostało ,wezmą ja na szarpak sprawdzą ci całe zawieszenie...będziesz wiedział na czym stoisz...
Byłem:) zawieszenie jest świeże, bez luzów, w idealnym stanie. Tylko twardości odbicia nie podał mi;)
Wysłane z HTC One
Miałem Eibachy Pro Kit -35mm i teraz mam serię. Różnice? Auto stoi wyżej, koniec :D A tak na serio to dodam do tego odrobinę gorsze trzymanie się w zakrętach (bardziej się przechyla autko). Twardość - taka sama :) nie nadająca się na dziury. Ja często zamiast wyprzedzać to jestem wyprzedzany właśnie z powodu dziur, gdy muszę się wlec 60-70km/h kiedy inne "normalne" auta lecą tą samą drogą 100-120km/h.
Ok. Czyli ten typ tak ma. oszczędziłeś mi wymiany amortyzatorów;)
Wysłane z HTC One
Za to jak trochę tak pojeżdżę to plomby wymienię;)
Wysłane z HTC One
ja tam jeżdzę na seryjnych sprężynach i nikt mnie nie wyprzedza....:D dziury trzeba omijać a nie po nich jezdzić....
zgadzam się z twardością w Alfie Gtv/Spider
jest tragedia:)
jeżdzę również Hondą Prelude IIIG ,i po mimo faktu iż auto już seryjnie jest niższe niż Gtv/Spider,różnica w komforcie podróżowania jest ogromna...jest po prostu dużo wygodniejszym autem
moja alfa pomimo iż całe zawieszenie wraz z amorami nówka(oryginał ASO),to na oponach 215/45/17 czuje niemalże pasy na przejściu dla pieszych :)
zgadzam się zawieszenie w gtv jest twarde i sztywne bo to sportowy samochód no a jakość wiadomo pozostawia wiele do życzenia to alfa ,,ale gtv nie zaprojektowano by po poligonie jeżdziła...
Witam
Nie pisałem ostatnio na forum praktycznie nic i chciałem otworzyć podobny temat ale dopisze do tematu. Mam GTV-kę od roku i wkońcu zabrałem się za jej remont. Moja bella ma przejechane prawie 300000 km i widać po to samochodzie. Wymieniłem sprzęgło, tarcze przód, tył, uszczelnienie klimatyzacji i.... całe tylne zawieszenie. Jeśli ktoś robił zawieszenie w Alfie GTV to wie że nie którzy podziękowali, ale udało się.
Czy jest gotowa?? Nie do stanu do którego chcę ją doprowadzić minie jeszcze dużo czasu i pieniędzy.
Czy ktoś mi powiedział by ją sprzedać? Trzeba zadać pytanie kto mi powiedział by ją zostawić.
Już byłem tak daleko, by ją sprzedać i... właśnie zawsze przyjdzie ten moment gdy ją odpalę (jak odpalę) to wszystkie myśli sprzedaży mijają. Zawsze marzyłem o GTVce i spełniłem marzenie i zostanie na długi czas. Wkońcu w przyszłym roku pojadę ją na własne wesele:)
Przepraszam, że nie pisałem wcześniej ale postawie osobny post na temat napraw mojej Belli:)
Odpowiedź do maniak resoraków: Jeśli nie myślisz obiektywnie na temat zakupu to warto wydać każdą złotówkę na te autko i nie ważne czy się spłaci bo zapewne tak nie będzie. Ale radość z jazdy robi swoje:)
Oj nie spłaci:) Co rok wydaję kilka tysięcy, żeby tylko auto było lepsze i lepsze. Zostaje ze mną na dłuuuugie lata i tylko kasacja auta z czyjejś winy może nas rozdzielić.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-3-0...C32495625.html
Fajna Gtv na sprzedaz. Chyba najlepszy egzemplarz na rynku... No i rosso :)
Sent from my iPhone
no komuś chyba się coś poprzewracało z ceną, poza tym co robi tam przedliftowe scudetto to już pewnie tajemnica, auto z pewnościa malowane, zderzak chyba niekompletny, bananowe wnętrze totalnie nie pasuje do rosso.....
w tej cenie masz dużo lepiej wyposażone gtv cup look Borka 3,2. Tutaj cena nie powinna przekroczyć 17-18 tysi o ile mechanicznie jest idealna
No przecież wyraźnie napisał w ogłoszeniu, że malowane w 2010, więc skąd Twoje "z pewnością"?
hmm każdy towar musi odnalezdz swojego klienta :D szacowanie wartości auta nie ma sensu..ten samochód jest wart tyle ,za ile kupi go potencjalny klient :D znam przypadki gdzie po kupnie auta nowy właściciel dokładał jeszcze sprzedającemu (flaszkę whiskacza) za dabrze sprawujące się auto....
Byłem i oglądałem ten egzemplarz w styczniu przed "renowacją" stała w Krakowie pod warsztatem, zajechana była totalnie z rozwaloną skrzynią biegów, malowana przez "amatora", po zrobieniu 20 zdjęć i naradzie z Kolegą QBA, stwierdziłem, że nie warto kupować cena była 3900,- . Ta dźwigienka na konsoli środkowej obok regulacji lusterek to dorobiony układ tempomatu (VDO) a nie sterowanie radiem jak koleś pisze.
A to nie jest w takim razie ta, co już o niej na forum pisano?
W takim razie to jest właśnie ta, o której pisano, czyli ta bez skrzyni.
http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...krzynia-4.html
No, czyli fajnie, że była w 2010 r. malowana. Chyba malowany ptak.
Wielu na nia sie napalalo, sam tez ja chcialem lyknac tylko wtedy w ogloszeniu sprzedawca pisal o rozwalonej skrzyni przez dziewczyne czy tam zone.
to jest ta sama na 100% ,na tablicy gość wystawił kupę częsci od gtv w tym skrzynie biegów :) ten sam nr tel co w ogłoszeniu z cudownie uzdrowioną gtv rosso..
o kilogramach szpachli na tyle to już magicznie zapomniał...
Wiesz, malował w 2010 to już o szpachli zapomniał.
A to cebulak! Kurcze, ze ludzie tak potrafią wciskać kit.
Czyli jednak lipa... Sorki za zamieszanie zatem. Opis i foto wygladaly zachecajaco a cena (jesli egzemplarz bylyby bardzo dobry) wcale nie jest dziwna. Mysle ze Gtv bedzie nabierac wartosci
Sent from my iPhone
Oby, Grzdylu, oby... ;)
Gdyby udało się ją uzdrowić, to chyba by jej nie sprzedawał, nieprawdaż? Kupił truchło, pamiętam jego zajarane wpisy, że spełniło się jego marzenie a w następnej linijce "chłopaki, gdzie można znaleźć skrzynię do Gtv" a po 3ch miesiącach ją sprzedaje...- tutaj nie trzeba być wróżką.
EDIT:
Obdzwaniam mechaników w Gdyni i okolicach (auto migrowało z Gdańska) i pogrążam się w apatii. Jeden typ zapytał mnie, czy Gtv to 156, reszta nic nie wie i mają się ze mną kontaktować od poniedziałku do środy, a w ASO wycenili mi rozrząd, tarcze i klocki z przodu, oraz końcówki drążków na 5,5k. Sam rozrząd to u nich 2800zł. Pogodzić się z takimi cenami, czy raczej dalej szukać jakiegoś mniejszego warsztatu?
Rozrzad 2800? To troche duzo :) u Darka (Ghostrider z forum) zaplacisz polowe z tego
Sent from my iPhone
Ja zapłaciłem za rozrząd z wymianą 1000zł. I to nie na najtańszych częściach. Poszukaj kogoś innego jeśli nie chcesz niepotrzebnie wydawać kasy.
Wedzi rozrząd w TS a V jednak lekko się różni ;) kolega tytus nie napisał jaki ma silnik ale po cenach wnioskuje że jednak V6. Przy tym motorze wg mnie cena roboty + częsci zamykająca sie w 2 tyś jest w miarę normalna.
Fakt, nie pomyślałem, że mowa jest o V6. Sorry Tytus za mieszanie :P
Pozdrawiam fana ISOS ;)