Byłemzawieszenie jest świeże, bez luzów, w idealnym stanie. Tylko twardości odbicia nie podał mi
Wysłane z HTC One
Byłemzawieszenie jest świeże, bez luzów, w idealnym stanie. Tylko twardości odbicia nie podał mi
Wysłane z HTC One
Miałem Eibachy Pro Kit -35mm i teraz mam serię. Różnice? Auto stoi wyżej, koniecA tak na serio to dodam do tego odrobinę gorsze trzymanie się w zakrętach (bardziej się przechyla autko). Twardość - taka sama
nie nadająca się na dziury. Ja często zamiast wyprzedzać to jestem wyprzedzany właśnie z powodu dziur, gdy muszę się wlec 60-70km/h kiedy inne "normalne" auta lecą tą samą drogą 100-120km/h.
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
Ok. Czyli ten typ tak ma. oszczędziłeś mi wymiany amortyzatorów
Wysłane z HTC One
Za to jak trochę tak pojeżdżę to plomby wymienię
Wysłane z HTC One
ja tam jeżdzę na seryjnych sprężynach i nikt mnie nie wyprzedza....dziury trzeba omijać a nie po nich jezdzić....
zgadzam się z twardością w Alfie Gtv/Spider
jest tragedia
jeżdzę również Hondą Prelude IIIG ,i po mimo faktu iż auto już seryjnie jest niższe niż Gtv/Spider,różnica w komforcie podróżowania jest ogromna...jest po prostu dużo wygodniejszym autem
moja alfa pomimo iż całe zawieszenie wraz z amorami nówka(oryginał ASO),to na oponach 215/45/17 czuje niemalże pasy na przejściu dla pieszych![]()
Ostatnio edytowane przez SOPELTomcat ; 16-03-2014 o 14:21 Powód: zły wpis
Bella Machina..........moja miłość
zgadzam się zawieszenie w gtv jest twarde i sztywne bo to sportowy samochód no a jakość wiadomo pozostawia wiele do życzenia to alfa ,,ale gtv nie zaprojektowano by po poligonie jeżdziła...
Witam
Nie pisałem ostatnio na forum praktycznie nic i chciałem otworzyć podobny temat ale dopisze do tematu. Mam GTV-kę od roku i wkońcu zabrałem się za jej remont. Moja bella ma przejechane prawie 300000 km i widać po to samochodzie. Wymieniłem sprzęgło, tarcze przód, tył, uszczelnienie klimatyzacji i.... całe tylne zawieszenie. Jeśli ktoś robił zawieszenie w Alfie GTV to wie że nie którzy podziękowali, ale udało się.
Czy jest gotowa?? Nie do stanu do którego chcę ją doprowadzić minie jeszcze dużo czasu i pieniędzy.
Czy ktoś mi powiedział by ją sprzedać? Trzeba zadać pytanie kto mi powiedział by ją zostawić.
Już byłem tak daleko, by ją sprzedać i... właśnie zawsze przyjdzie ten moment gdy ją odpalę (jak odpalę) to wszystkie myśli sprzedaży mijają. Zawsze marzyłem o GTVce i spełniłem marzenie i zostanie na długi czas. Wkońcu w przyszłym roku pojadę ją na własne wesele
Przepraszam, że nie pisałem wcześniej ale postawie osobny post na temat napraw mojej Belli
Odpowiedź do maniak resoraków: Jeśli nie myślisz obiektywnie na temat zakupu to warto wydać każdą złotówkę na te autko i nie ważne czy się spłaci bo zapewne tak nie będzie. Ale radość z jazdy robi swoje![]()
Oj nie spłaciCo rok wydaję kilka tysięcy, żeby tylko auto było lepsze i lepsze. Zostaje ze mną na dłuuuugie lata i tylko kasacja auta z czyjejś winy może nas rozdzielić.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-3-0...C32495625.html
Fajna Gtv na sprzedaz. Chyba najlepszy egzemplarz na rynku... No i rosso
Sent from my iPhone
Born to be wild.